Haaruitval en acupunctuur

Haaruitval en acupunctuur Haarlem

Haaruitval en acupunctuur bij kale plekken op het hoofd

Heeft u last van kaalheid of haaruitval en acupunctuur proberen? Soms had je het zelf niet eens gezien en hoor je het bij de kapper of van je partner. Acupunctuur kan u helpen bij haaruitval.

In tegenstelling tot iemand met diffuse haaruitval (waar het haar overal dunner wordt), heeft iemand met lokale haaruitval geen haar op een specifieke plek. Je ziet dan een ovaal of rond gebied met een rand van loszittende haren. Daarom heen groeit gewoon haar. De huid van de kale plek ziet er normaal uit zonder afwijkingen en is glad van oppervlak.

Als de huid van de kale plek wel is aangedaan – zoals schilferig, rood of jeukerig – dan is er geen sprake van lokale haaruitval, maar sprake van een huidprobleem. Lokale haaruitval komt voor bij zowel mannen als vrouwen en in 5 tot 10% van de gevallen kan het leiden tot totale haaruitval.

Iedereen verliest haar

Iedereen verliest haren, gemiddeld zo een 100 haren per dag. Bij haaruitval verlies je veel meer haren dan normaal. Het gaat dan niet om haarverlies bij het normaal borstelen of wassen, want dan trek je het haar als het ware eruit. Het betreft spontaan haarverlies, daarmee wordt bedoeld dat je haren verliest zonder dat je er wat mee doet of dat je opmerkelijk snel en veel haar verliest bij het borstelen of wassen.

Oorzaak kale plekken

De oorzaak van lokale haaruitval is niet bekend. Men vermoedt dat het een auto-immuunaandoening is waarbij het lichaam de haarwortels vernietigt met als gevolg dat de haren loslaten. Ook wordt gedacht dat erfelijkheid een rol speelt.

Als je één enkele kale plek hebt, is de kans groot dat binnen een paar maanden tot twee jaar weer haar op die plek gaat groeien. Bij meerdere kale plekken – al dan niet gecombineerd met huidafwijkingen – is de kans dat het terug groeit een stuk kleiner.

Acupunctuur is effectief bij kaalheid

De Wereld Gezondheidsorganisatie (ook wel: World Health Organization) heeft aangegeven dat acupunctuur bewezen effectief is bij lokale kaalheid. Volgens de Chinese geneeskunde kan haarverlies worden veroorzaakt door stress, maar ook door uitputting of een verminderde doorbloeding van de huid en hoofd. Acupunctuur kan de haargroei stimuleren en de uitval verminderen of stoppen.

Afgezien van een stylingsprobleem, is haarverlies niet leuk en kan het je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. In de Chinese geneeskunde is lokaal haarverlies een teken van een verstoord evenwicht in je lichaam en / of geest. Loop er dus niet mee rond, maar kijk of acupunctuur of eventuele andere behandelmethoden je ervan af kunnen helpen.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten