Haaruitval acupunctuur Haarlem

Acupunctuur kan goed helpen bij een kale plek en haaruitval

Een kale plek op je hoofd? Last van haaruitval? Soms had je het zelf niet eens gezien en hoor je het bij de kapper of van je partner. Dat is schrikken! Heb je al eens aan acupunctuur gedacht?

Haaruitval

In tegenstelling tot iemand met diffuse haaruitval (waar het haar overal dunner wordt), heeft iemand met lokale haaruitval geen haar op een specifieke plek. Je ziet dan een ovaal of rond gebied met een rand van loszittende haren. Daarom heen groeit gewoon haar. De huid van de kale plek ziet er normaal uit zonder afwijkingen en is glad van oppervlak.

Als de huid van de kale plek wel is aangedaan – zoals schilferig, rood of jeukerig – dan is er geen sprake van lokale haaruitval, maar sprake van een huidprobleem. Lokale haaruitval komt voor bij zowel mannen als vrouwen en in 5 tot 10% van de gevallen kan het leiden tot totale haaruitval.

Iedereen verliest haar

Iedereen verliest haren, gemiddeld zo een 100 haren per dag. Bij haaruitval verlies je veel meer haren dan normaal. Het gaat dan niet om haarverlies bij het normaal borstelen of wassen, want dan trek je het haar als het ware eruit. Het betreft spontaan haarverlies, daarmee wordt bedoeld dat je haren verliest zonder dat je er wat mee doet of dat je opmerkelijk snel en veel haar verliest bij het borstelen of wassen.

Oorzaak kale plekken

De oorzaak van lokale haaruitval is niet bekend. Men vermoedt dat het een auto-immuunaandoening is waarbij het lichaam de haarwortels vernietigt met als gevolg dat de haren loslaten. Ook wordt gedacht dat erfelijkheid een rol speelt.

Als je één enkele kale plek hebt, is de kans groot dat binnen een paar maanden tot twee jaar weer haar op die plek gaat groeien. Bij meerdere kale plekken – al dan niet gecombineerd met huidafwijkingen – is de kans dat het terug groeit een stuk kleiner.

Acupunctuur is effectief bij kaalheid

De Wereld Gezondheidsorganisatie (ook wel: World Health Organization) heeft aangegeven dat acupunctuur bewezen effectief is bij lokale kaalheid. Volgens de Chinese geneeskunde kan haarverlies worden veroorzaakt door stress, maar ook door uitputting of een verminderde doorbloeding van de huid en hoofd. Acupunctuur kan de haargroei stimuleren en de uitval verminderen of stoppen.

Afgezien van een stylingsprobleem, is haarverlies niet leuk en kan het je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. In de Chinese geneeskunde is lokaal haarverlies een teken van een verstoord evenwicht in je lichaam en / of geest. Loop er dus niet mee rond, maar kijk of acupunctuur of eventuele andere behandelmethoden je ervan af kunnen helpen.

Ervaringen acupunctuur en haaruitval

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over acupunctuur en haaruitval

Acupunctuur proberen? Neem dan contact met ons op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten