• 15 JAN 15
  • 0
  Posttraumatische stressstoornis

  Posttraumatische stressstoornis

  Acupunctuur bij posttraumatische stressstoornis

  Posttraumatische stressstoornis is een angststoornis die zich kan ontwikkelen nadat een persoon is blootgesteld aan een zeer heftige situatie. Denk bij zulke situaties aan persoonlijke agressie, het meemaken van een natuurramp, levensgevaarlijk ongeluk of oorlog.

  Symptomen

  Symptomen van een dergelijke angststoornis kunnen onder andere depressie, angst, enge gedachten/herinneringen, slaapproblemen en gevoelens van verdoving omvatten.

  Het Amerikaanse Ministerie van Defensie behandelt stressstoornissen effectief met alternatieve therapieën, waaronder acupunctuur. Deze organisatie heeft aangegeven dat de resultaten van die alternatieve therapieen tot op heden zeer positief zijn.

  Groot behandeleffect

  Uit een onderzoek gepubliceerd in 2007 in the Journal of Nervous and Mental Disease bleek dat acupunctuur een groot behandeleffect had bij stressstoornis. Dit effect was vergelijkbaar met het effect na begeleiding en therapie. Ook bleek uit het onderzoek dat acupunctuur de symptomen van een dergelijke angststoornis verminderde, zelfs 3 maanden na afloop van de behandelingen.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over posttraumatische stressstoornis en acupunctuur

  Last van een posttraumatische stressstoornis en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws