Posttraumatische stressstoornis

Posttraumatische stressstoornis Acupunctuur

Acupunctuur bij posttraumatische stressstoornis

Posttraumatische stressstoornis is een angststoornis die zich kan ontwikkelen nadat een persoon is blootgesteld aan een zeer heftige situatie. Denk bij zulke situaties aan persoonlijke agressie, het meemaken van een natuurramp, levensgevaarlijk ongeluk of oorlog.

Symptomen

Symptomen van een dergelijke angststoornis kunnen onder andere depressie, angst, enge gedachten/herinneringen, slaapproblemen en gevoelens van verdoving omvatten.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie behandelt stressstoornissen effectief met alternatieve therapieën, waaronder acupunctuur. Deze organisatie heeft aangegeven dat de resultaten van die alternatieve therapieën tot op heden zeer positief zijn.

Groot behandeleffect

Uit een onderzoek gepubliceerd in the Journal of Nervous and Mental Disease bleek dat acupunctuur een groot behandeleffect had bij stressstoornis. Dit effect was vergelijkbaar met het effect na begeleiding en therapie. Ook bleek uit het onderzoek dat acupunctuur de symptomen van een dergelijke angststoornis verminderde, zelfs 3 maanden na afloop van de behandelingen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over posttraumatische stressstoornis en acupunctuur

Wilt u meer weten over posttraumatische stressstoornis en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten