Wereldkankerdag

wereldkankerdag

Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is in het leven geroepen door de Union for International Cancer Control om wereldwijd aandacht te vragen voor kanker.

Kanker is een algemene naam voor een grote groep ziekten waarbij lichaamscellen ongeremd gaan groeien. Elk jaar krijgen maar liefst elf miljoen mensen wereldwijd de diagnose kanker en zeven miljoen mensen gaan eraan dood.

Iemand die het slechte nieuws heeft gehoord kanker te hebben zal in een sneltreinvaart in de medische molen terecht komen. De ziekenhuizen en artsen zullen (geheel terecht) onderzoeken en behandelingen zo snel mogelijk in gang zetten om de kankerpatiënt te helpen bij de bestrijding van deze vreselijke ziekte. Deze patiënten komen – nog amper bijgekomen van de heftige diagnose – in een achtbaan terecht van gesprekken, onderzoeken, uitslagen, behandelingen, medicatie etc.

De patiënten, maar ook diens dierbaren die in zo’n achtbaan terecht komen, krijgen vaak het gevoel hun leven en zichzelf kwijt te raken en ervaren daarnaast veel onzekerheid en angst.

Kalmte en balans

Acupunctuur is heel geschikt om ondersteuning te bieden aan mensen die zich in zo een situatie bevinden. Het kan de patiënt en diens naasten helpen bij het het hervinden van kalmte in alle reuring en het vinden van een nieuw balans in de veranderde situatie.

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De mededeling dat je kanker hebt, brengt een schok teweeg die nogal wat doet met lichaam en geest. Door middel van acupunctuur kan de geestelijke en lichamelijke balans weer worden hersteld waardoor je beter in contact komt met jezelf.

Ondersteuning bijwerkingen

Wij bieden ondersteuning aan kankerpatiënten die last hebben van bijwerkingen als gevolg van chemotherapie, hormoontherapie en bestraling. Denk hierbij aan symptomen zoals misselijkheid, vermoeidheid en slechte eetlust.

Helaas kan acupunctuur kanker niet doen genezen. Wel kan acupunctuur helpen de kwaliteit van het leven te verbeteren. Zorg dus niet alleen ervoor dat de kanker wordt bestreden, maar zorg ook goed voor jezelf. Dit zodat je – ook na de diagnose kanker – zo goed mogelijk verder kunt leven in plaats van overleven.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over kanker en acupunctuur

Wilt u meer weten over kanker en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten