• 04 FEB 15
  • 0
  Wereldkankerdag

  Wereldkankerdag

  4 februari 2015: Wereldkankerdag

  Vandaag is het Wereld Kankerdag. Deze dag is in het leven geroepen door de Union for International Cancer Control om wereldwijd aandacht te vragen voor kanker.

  Kanker is een algemene naam voor een grote groep ziekten waarbij lichaamscellen ongeremd gaan groeien. Elk jaar krijgen maar liefst elf miljoen mensen wereldwijd de diagnose kanker en zeven miljoen mensen gaan eraan dood.

  Iemand die het slechte nieuws heeft gehoord kanker te hebben zal in een sneltreinvaart in de medische molen terecht komen. De ziekenhuizen en artsen zullen (geheel terecht) onderzoeken en behandelingen zo snel mogelijk in gang zetten om de kankerpatiënt te helpen bij de bestrijding van deze vreselijke ziekte. Deze patiënten komen – nog amper bijgekomen van de heftige diagnose – in een achtbaan terecht van gesprekken, onderzoeken, uitslagen, behandelingen, medicatie etc. De patiënten, maar ook diens dierbaren die in zo’n achtbaan terecht komen, krijgen vaak het gevoel hun leven en zichzelf kwijt te raken en ervaren daarnaast veel onzekerheid en angst.

  Kalmte en balans

  Acupunctuur is heel geschikt om ondersteuning te bieden aan mensen die zich in zo een situatie bevinden. Het kan de patiënt en diens naasten helpen bij het het hervinden van kalmte in alle reuring en het vinden van een nieuw balans in de veranderde situatie. De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De mededeling dat je kanker hebt, brengt een schok teweeg die nogal wat doet met lichaam en geest. Door middel van acupunctuur kan de geestelijke en lichamelijke balans weer worden hersteld waardoor je beter in contact komt met jezelf.

  Ondersteuning bijwerkingen

  Acupunctuur kan daarnaast ook ondersteuning bieden aan kankerpatiënten die last hebben van bijwerkingen als gevolg van chemotherapie, hormoontherapie en bestraling. Denk hierbij aan symptomen zoals misselijkheid, vermoeidheid en slechte eetlust.

  Helaas kan acupunctuur kanker niet doen genezen. Wel kan acupunctuur helpen de kwaliteit van het leven te verbeteren. Zorg dus niet alleen ervoor dat de kanker wordt bestreden, maar zorg ook goed voor jezelf. Dit zodat je – ook na de diagnose kanker – zo goed mogelijk verder kunt leven in plaats van overleven.

  Lees ook:
  – Veel groente eten kan helpen borstkanker voorkomen
  – Borstkanker en acupunctuur
  – Acupunctuur helpt wegnemen pijn bij kanker patienten
  Longkanker en acupunctuur – Acupunctuur vermindert pijn bij longkanker patiënten
  – Laat uw voeding uw medicijn zijn: de kracht van knoflook

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Wilt u acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws