Wereldkankerdag

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is in het leven geroepen door de Union for International Cancer Control om wereldwijd aandacht te vragen voor kanker.

Kanker is een algemene naam voor een grote groep ziekten waarbij lichaamscellen ongeremd gaan groeien. Elk jaar krijgen maar liefst elf miljoen mensen wereldwijd de diagnose kanker en zeven miljoen mensen gaan eraan dood.

Iemand die het slechte nieuws heeft gehoord kanker te hebben zal in een sneltreinvaart in de medische molen terecht komen. De ziekenhuizen en artsen zullen (geheel terecht) onderzoeken en behandelingen zo snel mogelijk in gang zetten om de kankerpatiënt te helpen bij de bestrijding van deze vreselijke ziekte. Deze patiënten komen – nog amper bijgekomen van de heftige diagnose – in een achtbaan terecht van gesprekken, onderzoeken, uitslagen, behandelingen, medicatie etc.

De patiënten, maar ook diens dierbaren die in zo’n achtbaan terecht komen, krijgen vaak het gevoel hun leven en zichzelf kwijt te raken en ervaren daarnaast veel onzekerheid en angst.

Kalmte en balans

Acupunctuur is heel geschikt om ondersteuning te bieden aan mensen die zich in zo een situatie bevinden. Het kan de patiënt en diens naasten helpen bij het het hervinden van kalmte in alle reuring en het vinden van een nieuw balans in de veranderde situatie.

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De mededeling dat je kanker hebt, brengt een schok teweeg die nogal wat doet met lichaam en geest. Door middel van acupunctuur kan de geestelijke en lichamelijke balans weer worden hersteld waardoor je beter in contact komt met jezelf.

Ondersteuning bijwerkingen

Wij bieden ondersteuning aan kankerpatiënten die last hebben van bijwerkingen als gevolg van chemotherapie, hormoontherapie en bestraling. Denk hierbij aan symptomen zoals misselijkheid, vermoeidheid en slechte eetlust.

Helaas kan acupunctuur kanker niet doen genezen. Wel kan acupunctuur helpen de kwaliteit van het leven te verbeteren. Zorg dus niet alleen ervoor dat de kanker wordt bestreden, maar zorg ook goed voor jezelf. Dit zodat je – ook na de diagnose kanker – zo goed mogelijk verder kunt leven in plaats van overleven.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over kanker en acupunctuur

Wilt u meer weten over kanker en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

4 feb 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer