Laseracupunctuur voor kinderen

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Moderne laseracupunctuur voor kinderen die bang zijn voor naalden

Laseracupunctuur – Kinderen hebben een heel ander lichaam dan volwassenen. Ze zitten in een groeifase en de lichamelijke, mentale en emotionele ontwikkeling is een continue proces. Ziektes kunnen bij kinderen sneller uit de hand lopen terwijl ze gelijkertijd vaak moeite hebben om aan te geven wat er precies aan de hand is.

Observatie is een goed middel om een indruk te krijgen van hoe het met het kind gaat. Uiteraard dient dit niet als enige methode te worden gehanteerd. Bij acute gevallen, ongelukken en gevaarlijke situaties moet direct een arts worden ingeschakeld.

Uiterlijke kenmerken en symptomen

Vanuit de Chinese geneeskunde wordt mede gekeken naar de uiterlijke kenmerken en symptomen van een kind om een beeld te krijgen van wat er gaande is. De gezichtskleur is een onderdeel van deze uiterlijke observatie en geeft aardig wat informatie. De kleur van een kind moet rozig zijn met voldoende glans en vochtigheid. Wat dat betreft verschilt het niet van een volwassene.

De kleur van het gezicht kan echter anders zijn:

  • Een rood gezicht duidt op warmte
  • Een bleek gezicht duidt op lage energie of te weinig warmte
  • Een blauwachtig gezicht duidt op kou of shock
  • Een geelachtig gezicht duidt op een lage spijsverteringsenergie

Geen naalden bij laseracupunctuur

Kinderen reageren heel snel op behandelingen met acupunctuur. Aangezien kinderen vaak bang zijn voor naalden, is laseracupunctuur heel geschikt voor de kleintjes. Bij laseracupunctuur worden geen naalden in het lichaam geprikt maar wordt met behulp van een rood licht apparaat behandeld.

Niet alleen is dit niet-pijnlijk, maar vaak ook super interessant voor kinderen. Het apparaat met alle draden, het rode licht en de laserbril maken nogal wat indruk. Kinderen hoeven in tegenstelling tot volwassen maar heel kort behandeld te worden. Een paar minuten kan al voldoende zijn.

Zijn er chronische klachten waar uw kind maar niet van af lijkt te komen, ondanks de doktersbezoeken en medicijnen? Overweeg dan laseracupunctuur als behandelmethode.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

6 feb 2015

Acupunctuur in Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer