• 06 FEB 15
  • 0
  Kinderen behandelen met laseracupunctuur

  Kinderen behandelen met laseracupunctuur

  Moderne laseracupunctuur voor kinderen

  Laseracupunctuur – Kinderen hebben een heel ander lichaam dan volwassenen. Ze zitten in een groeifase en de lichamelijke, mentale en emotionele ontwikkeling is een continue proces. Ziektes kunnen bij kinderen sneller uit de hand lopen terwijl ze gelijkertijd vaak moeite hebben om aan te geven wat er precies aan de hand is.

  Observatie is een goed middel om een indruk te krijgen van hoe het met het kind gaat. Uiteraard dient dit niet als enige methode te worden gehanteerd. Bij acute gevallen, ongelukken en gevaarlijke situaties moet direct een arts worden ingeschakeld.

  Uiterlijke kenmerken en symptomen

  Vanuit de Chinese geneeskunde wordt mede gekeken naar de uiterlijke kenmerken en symptomen van een kind om een beeld te krijgen van wat er gaande is. De gezichtskleur is een onderdeel van deze uiterlijke observatie en geeft aardig wat informatie. De kleur van een kind moet rozig zijn met voldoende glans en vochtigheid. Wat dat betreft verschilt het niet van een volwassene.

  De kleur van het gezicht kan echter anders zijn:
  – Een rood gezicht duidt op warmte
  – Een bleek gezicht duidt op lage energie of te weinig warmte
  – Een blauwachtig gezicht duidt op kou of shock
  – Een geelachtig gezicht duidt op een lage spijsverteringsenergie

  Geen naalden bij laseracupunctuur

  Kinderen reageren heel snel op behandelingen met acupunctuur. Aangezien kinderen vaak bang zijn voor naalden, is laseracupunctuur heel geschikt voor de kleintjes. Bij laseracupunctuur worden geen naalden in het lichaam geprikt maar wordt met behulp van een rood licht apparaat behandeld. Niet alleen is dit niet-pijnlijk, maar vaak ook super interessant voor kinderen. Het apparaat met alle draden, het rode licht en de laserbril maken nogal wat indruk. Kinderen hoeven in tegenstelling tot volwassen maar heel kort behandeld te worden. Een paar minuten kan al voldoende zijn.

  Zijn er chronische klachten waar uw kind maar niet van af lijkt te komen, ondanks de doktersbezoeken en medicijnen? Overweeg dan laseracupunctuur als behandelmethode.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over laseracupunctuur en acupunctuur

  Last van klachten en laseracupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws