Laseracupunctuur voor kinderen

Laseracupunctuur

Moderne laseracupunctuur voor kinderen die bang zijn voor naalden

Laseracupunctuur – Kinderen hebben een heel ander lichaam dan volwassenen. Ze zitten in een groeifase en de lichamelijke, mentale en emotionele ontwikkeling is een continue proces. Ziektes kunnen bij kinderen sneller uit de hand lopen terwijl ze gelijkertijd vaak moeite hebben om aan te geven wat er precies aan de hand is.

Observatie is een goed middel om een indruk te krijgen van hoe het met het kind gaat. Uiteraard dient dit niet als enige methode te worden gehanteerd. Bij acute gevallen, ongelukken en gevaarlijke situaties moet direct een arts worden ingeschakeld.

Uiterlijke kenmerken en symptomen

Vanuit de Chinese geneeskunde wordt mede gekeken naar de uiterlijke kenmerken en symptomen van een kind om een beeld te krijgen van wat er gaande is. De gezichtskleur is een onderdeel van deze uiterlijke observatie en geeft aardig wat informatie. De kleur van een kind moet rozig zijn met voldoende glans en vochtigheid. Wat dat betreft verschilt het niet van een volwassene.

De kleur van het gezicht kan echter anders zijn:

  • Een rood gezicht duidt op warmte
  • Een bleek gezicht duidt op lage energie of te weinig warmte
  • Een blauwachtig gezicht duidt op kou of shock
  • Een geelachtig gezicht duidt op een lage spijsverteringsenergie

Geen naalden bij laseracupunctuur

Kinderen reageren heel snel op behandelingen met acupunctuur. Aangezien kinderen vaak bang zijn voor naalden, is laseracupunctuur heel geschikt voor de kleintjes. Bij laseracupunctuur worden geen naalden in het lichaam geprikt maar wordt met behulp van een rood licht apparaat behandeld.

Niet alleen is dit niet-pijnlijk, maar vaak ook super interessant voor kinderen. Het apparaat met alle draden, het rode licht en de laserbril maken nogal wat indruk. Kinderen hoeven in tegenstelling tot volwassen maar heel kort behandeld te worden. Een paar minuten kan al voldoende zijn.

Zijn er chronische klachten waar uw kind maar niet van af lijkt te komen, ondanks de doktersbezoeken en medicijnen? Overweeg dan laseracupunctuur als behandelmethode.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten