• 31 JAN 15
  • 0
  Stemmingswisselingen

  Stemmingswisselingen

  Stemmingswisselingen en acupunctuur

  Mensen met stemmingswisselingen zijn het ene moment heel blij en opgewekt, terwijl ze het andere moment heel neerslachtig kunnen zijn. Dit zonder dat er een verklaring voor is.

  Het is heel normaal om blij te zijn in een vrolijke situatie en om neerslachtig te zijn als er wat vervelends aan de hand is. Als mensen hebben we nu eenmaal emoties. Het is daarom niet altijd duidelijk of iemand last heeft van stemmingswisselingen of dat er sprake is van een ‘normale’ emotionele reactie op een bepaalde situatie. Iemand reageert in ieder geval heel intens en heftig op bepaalde prikkels en heeft snel wisselende emotionele pieken en dalen, zonder dat daarvoor een aanwijsbare reden aanwezig is. Stemmingswisselingen kunnen problematisch worden als iemand daardoor niet normaal meer kan functioneren in relatie tot anderen.

  Er kunnen verschillende oorzaken zijn:
  – genetische aanleg
  – hormonen, denk aan menstruatie, zwangerschap en overgang
  – ingrijpende gebeurtenissen zoals verlies van een dierbare of echtscheiding
  – mishandeling of misbruik
  – belangrijke veranderingen in het leven zoals: verhuizen, trouwen, met pensioen gaan, verandering van baan, afstuderen
  – ernstige ziektes
  – middelenmisbruik zoals alcohol en drugs
  – sociale verstoting door bijvoorbeeld familie en vrienden

  Stemmingswisselingen en acupunctuur

  Acupunctuur kan helpen bij het stabiliseren van emoties waardoor men minder last heeft van gevoelens van neerslachtigheid en irritatie. Ook bijkomstige symptomen zoals slaapproblemen, slechte concentratie, hoofdpijn kunnen met behulp van acupunctuur worden aangepakt.

  Vanuit de Chinese geneeskunde bezien is een verstoorde circulatie van de lichaamsenergie de oorzaak van vele klachten, waaronder ook emotionele klachten en stemmingswisselingen. De acupunctuurnaalden zorgen ervoor dat de lichaamsenergie weer goed gaat circuleren. Daarnaast kan acupunctuur ook de bijwerkingen van medicatie tegen stemmingswisselingen doen verminderen.

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over stemmingswisselingen en acupunctuur

  Heeft u een verminderde gezondheid en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws