Stemmingswisselingen en acupunctuur

Stemmingswisselingen en acupunctuur

Velen hebben last van stemmingswisselingen en acupunctuur kan goed helpen

Stemmingswisselingen en acupunctuur | Mensen met stemmingswisselingen zijn het ene moment heel blij en opgewekt, terwijl ze het andere moment heel neerslachtig kunnen zijn. Dit zonder dat er een verklaring voor is.

Het is heel normaal om blij te zijn in een vrolijke situatie en om neerslachtig te zijn als er wat vervelends aan de hand is. Als mensen hebben we nu eenmaal emoties. Het is daarom niet altijd duidelijk of iemand last heeft van stemmingswisselingen of dat er sprake is van een ‘normale’ emotionele reactie op een bepaalde situatie.

Iemand reageert in ieder geval heel intens en heftig op bepaalde prikkels en heeft snel wisselende emotionele pieken en dalen, zonder dat daarvoor een aanwijsbare reden aanwezig is. Stemmingswisselingen kunnen problematisch worden als iemand daardoor niet normaal meer kan functioneren in relatie tot anderen.

Oorzaken stemmingswisselingen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn:

  • genetische aanleg
  • hormonen, denk aan menstruatie, zwangerschap en overgang
  • ingrijpende gebeurtenissen zoals verlies van een dierbare of echtscheiding
  • mishandeling of misbruik
  • belangrijke veranderingen in het leven zoals: verhuizen, trouwen, met pensioen gaan, verandering van baan, afstuderen
  • ernstige ziektes
  • middelenmisbruik zoals alcohol en drugs
  • sociale verstoting door bijvoorbeeld familie en vrienden

Stemmingswisselingen en acupunctuur

Acupunctuur kan helpen bij het stabiliseren van emoties waardoor men minder last heeft van gevoelens van neerslachtigheid en irritatie. Ook bijkomstige symptomen zoals slaapproblemen, slechte concentratie, hoofdpijn kunnen met behulp van acupunctuur worden aangepakt.

Vanuit de Chinese geneeskunde bezien is een verstoorde circulatie van de lichaamsenergie de oorzaak van vele klachten, waaronder ook emotionele klachten en stemmingswisselingen. De acupunctuurnaalden zorgen ervoor dat de lichaamsenergie weer goed gaat circuleren. Daarnaast kan acupunctuur ook de bijwerkingen van medicatie tegen stemmingswisselingen doen verminderen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over stemmingswisselingen en acupunctuur

Wilt u meer weten over stemmingswisselingen en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten