Moeite met stoelgang tijdens vakantie

Stoelgang Acupunctuur

Oh nee! Moeite met stoelgang tijdens vakantie

Heb jij ook moeite met stoelgang tijdens je vakantie? Lees hier wat je eraan kan doen.

Een langere tijd niet naar de WC kunnen gaan tijdens je vakantie kan behoorlijk vervelend zijn. Je voelt je telkens meer opgeblazen en je buik gaat flink bol staan. Niet bepaald leuk als je in je bikini of zwembroek wil rondlopen.

Veel mensen hebben last van een vertraagde stoelgang (verstopping) tijdens de vakantie. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn. Om te beginnen zijn darmen erg gesteld op regelmaat. Ken jij niet toevallig iemand die elke ochtend op hetzelfde tijdstip zijn behoefte moet doen? Geweldig als je lichaam dat doet toch? Tijdens de vakantie lukt het niet altijd om regelmaat aan te houden. Het is echter heel belangrijk dat je er tijd voor vrijmaakt en de boel niet gaat ophouden.

Ook het vooruitzicht van WC’s waar je niet graag je behoefte doet, speelt een rol. Denk maar aan de WC op de camping (je hoort gewoon je buurman of buurvrouw op de WC), in het vliegtuig (net als in de rest van het vliegtuig heb je daar behoorlijk weinig ruimte), WC’s die stinken of heel vies zijn.

Laat dit echter zo min mogelijk een beperking zijn om naar de WC te gaan. Ga van tevoren op het vliegveld naar de WC of probeer te wennen aan bepaalde lokale situaties. Neem toiletdoekjes mee die je op de bril kan leggen. Desnoods kun je er proberen rekening mee te houden bij het boeken van je vakantie: vraag na of ze goede en schone sanitaire voorzieningen hebben.

Stress

Stress leidt ook tot verstopping. De spanning en hectiek van een vakantie kunnen ervoor zorgen dat je darmen zich krampachtig gaan gedragen. Probeer dus te ontspannen en dingen los te laten.

Eten en drinken is tot slot ook een hele belangrijke factor. Zorg ervoor dat je genoeg vezelrijke producten binnenkrijgt en drink voldoende water.

Een aantal Chinese tips om je stoelgang te helpen

  • Masseer 3 x per dag je buik: met een vlakke hand ronde bewegingen maken over je boven-/onderbuik, met de klok mee draaien. Doe dit een paar minuten, het zorgt ervoor dat de energie in je buik blijft stromen. In beweging blijven helpt dus voor een goede stoelgang
  • Drink warm water op een lege maag
  • Eet niet teveel koude producten zoals salade en yoghurt en let op je suikerinname

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over verhelpen stoelgang en acupunctuur

Wilt u meer weten over stoelgang en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten