Acupunctuur helpt patiënten met de ziekte van Crohn

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Ziekte van Crohn en acupunctuur

Acupunctuur en moxa verlichten succesvol mensen met de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte. Dit artikel gaat over een onderzoek omtrent ziekte van Crohn en acupunctuur.

Onderzoek in het World Journal of Gastroenterology geeft aan dat acupunctuur in combinatie met moxa effectief is bij de behandeling van de ziekte van Crohn. Subjectieve en objectieve bevindingen bevestigen de resultaten; zowel de laboratoriumresultaten als ook de symptomen van patienten tonen significante verbeteringen.

Ziekte van Crohn, ook wel bekend als regionale enteritis, is een ontstekingsziekte van de darmen die het spijsverteringskanaal aantast van de mond tot de anus. Symptomen zijn een opgeblazen gevoel en pijn, misselijkheid, braken, zweertjes in de mond, gewichtsverlies, oogaandoeningen, artritis, koorts, verlies van eetlust, chronische bloederige of waterige diarree, dermatologische aandoeningen, bloedarmoede door ijzertekort en vermoeidheid.

De ontstekingsziekte wordt beschouwd als een auto-immuunsysteem stoornis. Genetica kan een rol spelen in de etiologie; mensen van een Scandinavische of Asjkenazim Joodse afkomst hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte van Crohn. Omgevingsfactoren kunnen ook een bijdrage leveren aan deze pathologie. Rokers maken twee keer zoveel kans om de ontstekingsziekte te ontwikkelen dan niet-rokers. Andere risicofactoren zijn een lage blootstelling aan zonlicht, obesitas, dieet hoog in suiker en verzadigd vet maar laag in fruit en groenten, en stedelijk wonen.

Er bestaat geen biomedische remedie voor dit type ontstekingsziekte. Artsen gebruiken coloscopieën, sigmoidoscopies, capsule endoscopie, barium klysma’s en CT-scans om de diagnose te bevestigen. Artsen richten zich op het beheersen van de symptomen door suggesties in verandering van voeding en levensstijl, veelal in combinatie met farmaceutische medicijnen om de symptomen te onderdrukken. Het acupunctuur en het moxa onderzoek is hoopvol omdat het bewijs levert dat deze behandelingen effectieve instrumenten zijn tegen de verspreiding van deze ontstekingsziekte.

Lees het hele artikel op Health CMI (Engels)

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over ziekte van Crohn en acupunctuur

Wilt u meer weten over de ziekte van Crohn en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

6 okt 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer