• 06 OKT 14
  • 0
  Acupunctuur helpt patiënten met de ziekte van Crohn

  Acupunctuur helpt patiënten met de ziekte van Crohn

  Ziekte van Crohn en acupunctuur

  Acupunctuur en moxa verlichten succesvol mensen met de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte. Dit artikel gaat over een onderzoek omtrent ziekte van Crohn en acupunctuur.

  Onderzoek in het World Journal of Gastroenterology geeft aan dat acupunctuur in combinatie met moxa effectief is bij de behandeling van de ziekte van Crohn. Subjectieve en objectieve bevindingen bevestigen de resultaten; zowel de laboratoriumresultaten als ook de symptomen van patienten tonen significante verbeteringen.

  Ziekte van Crohn, ook wel bekend als regionale enteritis, is een ontstekingsziekte van de darmen die het spijsverteringskanaal aantast van de mond tot de anus. Symptomen zijn een opgeblazen gevoel en pijn, misselijkheid, braken, zweertjes in de mond, gewichtsverlies, oogaandoeningen, artritis, koorts, verlies van eetlust, chronische bloederige of waterige diarree, dermatologische aandoeningen, bloedarmoede door ijzertekort en vermoeidheid.

  De ontstekingsziekte wordt beschouwd als een auto-immuunsysteem stoornis. Genetica kan een rol spelen in de etiologie; mensen van een Scandinavische of Asjkenazim Joodse afkomst hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte van Crohn. Omgevingsfactoren kunnen ook een bijdrage leveren aan deze pathologie. Rokers maken twee keer zoveel kans om de ontstekingsziekte te ontwikkelen dan niet-rokers. Andere risicofactoren zijn een lage blootstelling aan zonlicht, obesitas, dieet hoog in suiker en verzadigd vet maar laag in fruit en groenten, en stedelijk wonen.

  Er bestaat geen biomedische remedie voor dit type ontstekingsziekte. Artsen gebruiken coloscopieën, sigmoidoscopies, capsule endoscopie, barium klysma’s en CT-scans om de diagnose te bevestigen. Artsen richten zich op het beheersen van de symptomen door suggesties in verandering van voeding en levensstijl , veelal in combinatie met farmaceutische medicijnen om de symptomen te onderdrukken. De acupunctuur en het moxa onderzoek is hoopvol omdat het levert het bewijs dat deze behandelingen effectieve instrumenten zijn tegen de verspreiding van deze ontstekingsziekte.

  Lees het hele artikel op Health CMI (Engels)

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over ziekte van Crohn en acupunctuur

  Heb je de ziekte van Crohn en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws