Acupunctuur helpt patiënten met de ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn en acupunctuur

Ziekte van Crohn en acupunctuur

Acupunctuur en moxa verlichten succesvol mensen met de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte. Dit artikel gaat over een onderzoek omtrent ziekte van Crohn en acupunctuur.

Onderzoek in het World Journal of Gastroenterology geeft aan dat acupunctuur in combinatie met moxa effectief is bij de behandeling van de ziekte van Crohn. Subjectieve en objectieve bevindingen bevestigen de resultaten; zowel de laboratoriumresultaten als ook de symptomen van patienten tonen significante verbeteringen.

Ziekte van Crohn, ook wel bekend als regionale enteritis, is een ontstekingsziekte van de darmen die het spijsverteringskanaal aantast van de mond tot de anus. Symptomen zijn een opgeblazen gevoel en pijn, misselijkheid, braken, zweertjes in de mond, gewichtsverlies, oogaandoeningen, artritis, koorts, verlies van eetlust, chronische bloederige of waterige diarree, dermatologische aandoeningen, bloedarmoede door ijzertekort en vermoeidheid.

De ontstekingsziekte wordt beschouwd als een auto-immuunsysteem stoornis. Genetica kan een rol spelen in de etiologie; mensen van een Scandinavische of Asjkenazim Joodse afkomst hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte van Crohn. Omgevingsfactoren kunnen ook een bijdrage leveren aan deze pathologie. Rokers maken twee keer zoveel kans om de ontstekingsziekte te ontwikkelen dan niet-rokers. Andere risicofactoren zijn een lage blootstelling aan zonlicht, obesitas, dieet hoog in suiker en verzadigd vet maar laag in fruit en groenten, en stedelijk wonen.

Er bestaat geen biomedische remedie voor dit type ontstekingsziekte. Artsen gebruiken coloscopieën, sigmoidoscopies, capsule endoscopie, barium klysma’s en CT-scans om de diagnose te bevestigen. Artsen richten zich op het beheersen van de symptomen door suggesties in verandering van voeding en levensstijl, veelal in combinatie met farmaceutische medicijnen om de symptomen te onderdrukken. Het acupunctuur en het moxa onderzoek is hoopvol omdat het bewijs levert dat deze behandelingen effectieve instrumenten zijn tegen de verspreiding van deze ontstekingsziekte.

Lees het hele artikel op Health CMI (Engels)

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over ziekte van Crohn en acupunctuur

Wilt u meer weten over de ziekte van Crohn en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten