• 28 MEI 15
  • 0
  Eetproblemen Anorexia Nervosa

  Eetproblemen Anorexia Nervosa

  Anorexia Nervosa

  Ben je vreselijk bang om dik te worden? Ben je extreem bezig met eten vermijden en afvallen omdat je zo dun mogelijk wil zijn? Dit bericht gaat over de eetstoornis Anorexia nervosa.

  Anorexia nervosa is een eetstoornis waarbij je een extreem verlangen hebt om dun te zijn, een verkeerd zelfbeeld en verstoord eetgedrag hebt. Je doet dan alles eraan om zo min mogelijk eten binnen te krijgen en zal ook zoveel mogelijk calorieën proberen kwijt te raken door obsessief te gaan sporten, te braken of door laxeeermiddelen te gebruiken.

  Anorexia komt meestal voor bij jonge meiden tussen de 15 en 30 jaar. Deze eetstoornis heeft verstrekkende gevolgen voor je lichaam. Niet alleen kun je last krijgen van uitputting, gebrek aan vitamines en mineralen, een lage lichaamstemperatuur en huidproblemen. Maar je kan ook last krijgen van hart en vaten, botontkalking, onvruchtbaarheid en op den duur kan anorexia nervosa zelfs dodelijk zijn. Dit allemaal nog even los van de sociale belemmeringen die je daardoor kunt krijgen: vermijden van vrienden en etentjes, ruzie met familie en een uitzichtloze toekomstperspectief doordat school of werk eronder komen te lijden.

  Eetproblemen zijn zeer complexe stoornissen en vragen om goede begeleiding vanuit de huisarts.

  Anorexia Nervosa en acupunctuur

  De Wereld Gezondheidsorganisatie (World Health Organization) heeft aangegeven dat acupunctuur kan helpen bij anorexia nervosa. Maar wat kan acupunctuur nu doen voor anorexia patiënten?

  Acupunctuur kan het beste aanvullend op de reguliere behandelingen//begeleiding worden gegeven als ondersteuning. Het kan je onder andere helpen bij:
  – kalmeren en verminderen van angsten.
  – versterken van je spijsverteringssysteem en metabolisme.
  – verbeteren van de stoelgang.
  – versterken van je energie.
  – versterken van je wilskracht en emotionele balans.

  Acupunctuur helpt in algemene zin bij het herstellen van evenwicht in je lichaam en geest. En hoe beter jij je voelt, hoe beter jij in staat zal zijn om de strijd tegen deze lastige eetstoornis aan te gaan.

  Leave a reply →

Laatste nieuws