Eetproblemen Anorexia en acupunctuur

Eetproblemen Anorexia en acupunctuur

Anorexia en acupunctuur

Anorexia en acupunctuur | Ben je vreselijk bang om dik te worden? Ben je extreem bezig met eten vermijden en afvallen omdat je zo dun mogelijk wil zijn? Dit bericht gaat over de eetstoornis Anorexia nervosa.

Anorexia nervosa is een eetstoornis waarbij je een extreem verlangen hebt om dun te zijn, een verkeerd zelfbeeld en verstoord eetgedrag hebt. Je doet dan alles eraan om zo min mogelijk eten binnen te krijgen en zal ook zoveel mogelijk calorieën proberen kwijt te raken door obsessief te gaan sporten, te braken of door laxeeermiddelen te gebruiken.

Anorexia Nervosa komt meestal voor bij jonge meiden tussen de 15 en 30 jaar. Deze eetstoornis heeft verstrekkende gevolgen voor je lichaam. Niet alleen kun je last krijgen van uitputting, gebrek aan vitamines en mineralen, een lage lichaamstemperatuur en huidproblemen

Maar je kan ook last krijgen van hart en vaten, botontkalking, onvruchtbaarheid en op den duur kan anorexia nervosa zelfs dodelijk zijn. Dit allemaal nog even los van de sociale belemmeringen die je daardoor kunt krijgen: vermijden van vrienden en etentjes, ruzie met familie en een uitzichtloze toekomstperspectief doordat school of werk eronder komen te lijden.

Eetproblemen zijn zeer complexe stoornissen en vragen om goede begeleiding vanuit de huisarts.

Anorexia en acupunctuur

De Wereld Gezondheidsorganisatie (World Health Organization) heeft aangegeven dat acupunctuur kan helpen bij anorexia nervosa. Maar wat kan acupunctuur nu doen voor anorexia patiënten?

Acupunctuur kan het beste aanvullend op de reguliere behandelingen//begeleiding worden gegeven als ondersteuning. Het kan je onder andere helpen bij het kalmeren en verminderen van angsten, het versterken van je spijsverteringssysteem en metabolisme, het verbeteren van de stoelgang, het versterken van je energie en het versterken van je wilskracht en emotionele balans.

Acupunctuur helpt in algemene zin bij het herstellen van evenwicht in je lichaam en geest. En hoe beter jij je voelt, hoe beter jij in staat zal zijn om de strijd tegen deze lastige eetstoornis van anorexia nervosa aan te gaan.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over anorexia en acupunctuur

Wilt u meer weten over anorexia en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten