Hoeveel beweeg jij?

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Bewegen is goed voor je. Maar hoeveel beweeg jij eigenlijk?

Dat we veel zitten is bekend: we zitten bij het eten, tijdens het tv -kijken of internetten. En veel van ons zitten ook tijdens het werken en het borrelen. Zelfs tijdens het poepen zitten we. Ook liggen doen we veel: gemiddeld zo een 7-8 uur per nacht tijdens het slapen. Dat te veel zitten en te weinig bewegen ongezond is, weten we inmiddels wel. Maar hoeveel zou je dan moeten bewegen? Hoeveel beweeg jij eigenlijk?

De Gezondheidsraad heeft vorige week een nieuwe bewegingsrichtlijnen opgesteld. Daarin staat kort gezegd het volgende:
– Bewegen is goed, meer bewegen is beter
– Doe minstens 150 minuten per week aan matige inspanning zoals wandelen of fietsen. Hoe langer of vaker, hoe beter.
– Doe minstens twee keer per week aan spier- en botversterkende activiteiten. Ouderen kunnen dit het beste combineren met oefeningen voor balans.
– Voorkom teveel zitten.

Kortom: zorg dat je 2,5 uur per week beweegt en daarnaast ook nog 2 x per week aan krachttraining doet.

Het bewegen verlaagt het risico op chronische ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, depressieve symptomen en botbreuken. Verder hangt veel bewegen samen met een lager risico op borst- en darmkanker en vroegtijdig overlijden.
Uit onderzoek blijkt dat de gunstige effecten van bewegen toenemen naarmate de hoeveelheid beweging toeneemt.

In de Chinese geneeskunde bestaat alles uit energie. En gezonde energie is in beweging. Stilstaande energie leidt tot allerlei klachten op lichamelijk of emotioneel vlak. Ook hier geldt dus dat beweging gezond is.

Wat nu als je pijn hebt waardoor je niet goed / niet voldoende kan bewegen?

Je zou dan acupunctuur kunnen overwegen. Acupunctuur helpt namelijk om de energie in beweging te krijgen. Ook kan acupunctuur je helpen met het bestrijden van pijnklachten zoals hielspoor of rugpijn of kniepijn, waardoor je minder pijn hebt en het bewegen weer kunt oppakken.

Bewegen hoeft niet altijd in de sportschool. Er zijn voldoende alternatieven. Denk aan: een strand- of boswandeling, trappen nemen in plaats van de lift, je huis een grote schoonmaakbeurt geven of een avondje dansen.

Kom dus in beweging en zorg dat je niet teveel zit!

Lees ook:
– Een op tien Nederlanders heeft ernstig overgewicht
– Acupunctuur en afvallen
– Tips om je gezondheid te verbeteren!

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over gezondheid en acupunctuur

Acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

28 aug 2017

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer