Bewegen is goed voor je!

Beweeg Bewegen Acupunctuur

Bewegen is goed voor je. Maar hoeveel beweeg jij eigenlijk?

Naast bewegen zitten we veel. Dat is algemeen bekend. We zitten bij het eten, tijdens het tv -kijken of internetten. En veel van ons zitten ook tijdens het werken en het borrelen. Zelfs tijdens het poepen zitten we. Ook liggen doen we veel: gemiddeld zo een 7-8 uur per nacht tijdens het slapen. Dat te veel zitten en te weinig bewegen ongezond is, weten we inmiddels wel. Maar hoeveel zou je dan moeten bewegen? Hoeveel beweeg jij eigenlijk?

De Gezondheidsraad heeft vorige week een nieuwe bewegingsrichtlijnen opgesteld. Daarin staat kort gezegd het volgende:

  • Bewegen is goed, meer is natuurlijk beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matige inspanning zoals hardlopen, wandelen of fietsen. Hoe langer of vaker, hoe beter.
  • Doe minstens twee keer per week aan spier- en botversterkende activiteiten. Ouderen kunnen dit het beste combineren met oefeningen voor balans.
  • Voorkom teveel zitten.

Kortom: zorg dat je 2,5 uur per week beweegt en daarnaast ook nog 2x per week aan krachttraining doet.

Wie beweegt verlaagt het risico op chronische ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, depressieve symptomen en botbreuken. Verder hangt veel bewegen samen met een lager risico op borst- en darmkanker en vroegtijdig overlijden.
Uit onderzoek blijkt dat de gunstige effecten van bewegen toenemen naarmate de hoeveelheid beweging toeneemt.

In de Chinese geneeskunde bestaat alles uit energie. En gezonde energie is in beweging. Stilstaande energie leidt tot allerlei klachten op lichamelijk of emotioneel vlak. Ook hier geldt dus dat beweging gezond is.

Wat nu als je pijn hebt waardoor je niet goed / niet voldoende kan bewegen?

Je zou dan acupunctuur kunnen overwegen. Acupunctuur helpt namelijk om de energie in beweging te krijgen. Ook kan acupunctuur je helpen met het bestrijden van pijnklachten zoals hielspoor of rugpijn of kniepijn, waardoor je minder pijn hebt en het bewegen weer kunt oppakken.

Bewegen hoeft niet altijd in de sportschool. Er zijn voldoende alternatieven. Denk aan: een strand- of boswandeling, trappen nemen in plaats van de lift, je huis een grote schoonmaakbeurt geven of een avondje dansen.

Kom dus in beweging en zorg dat je niet teveel zit!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten