Tips reisziekte – Misselijk en acupunctuurpunten

Reisziekte acupunctuur misselijk

Heb jij last van reisziekte? Voor de misselijk heb je acupunctuurpunten

Misselijk en acupunctuurpunten | Zit je in de bus, op een boot, in de auto of vliegtuig en voel je je draaierig, misselijk en moet je misschien zelfs overgeven? Op zo’n dooddoener tijdens je vakantie zit je natuurlijk niet te wachten. Hieronder wat tips om reisziekte te voorkomen of te bestrijden.

Reisziekte ontstaat doordat de schommelingen en bewegingen van het vervoermiddel je evenwichtscentrum in je hersenen prikkelen waardoor dat van slag raakt. Vooral bij kinderen komt reisziekte veel voor omdat bij hen het evenwichtscentrum nog niet helemaal is ontwikkeld.

Behalve draaierigheid, misselijkheid en overgeven, kun je ook last krijgen van buikpijn, hoofdpijn, zweten en je flauw voelen. De symptomen verdwijnen nadat het reizen is gestopt, maar dat neemt niet weg dat je er behoorlijk last van kunt hebben tijdens je vakantie. Leuke uitstapjes en excursies zijn dan plotseling een stuk minder leuk.

Algemene tips die worden gegeven voor reisziekte zijn onder meer:

  • Van tevoren een lichte maaltijd eten zonder alcohol of koffie.
  • Tijdens het reizen naar buiten kijken en het liefst zoveel mogelijk vooraan zitten.
  • Als je de misselijkheid voelt opkomen: een stukje brood of cracker eten.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Er bestaan pilletjes tegen reisziekte. Het nadeel is alleen dat sommige van die pillen niet geschikt zijn voor kinderen en daarnaast dat ze als bijwerking vaak sufheid veroorzaken.

Tips uit de Chinese geneeskunde tegen misselijkheid

Gember
Gember helpt ontzettend goed tegen misselijkheid. Dus ook voor misselijkheid bij reisziekte. Je kunt gember innemen door het maken van gemberthee: een paar stukjes verse gember snijden, daarover heet water gieten, paar minuutjes laten intrekken, eventueel wat honing toevoegen, en klaar is je gemberthee.

Ook kun je gemberontbijtkoek of gemberkoekjes kopen in de normale supermarkt. Dat zijn producten waarin gember is verwerkt.

Masseer jezelf
Er is een acupunctuurpunt dat erom bekend staat heel goed te helpen bij het voorkomen en bestrijden van misselijkheid. Dit punt zit aan de binnenkant van je onderarm op ongeveer 3 vingers brede afstand van je polslijn (dat is de lijn die je pols met je hand verbindt). Het punt zit precies tussen de pezen in die zich daar bevinden.

Als je de pezen in je onderarm niet kunt vinden: maak dan een sterke vuist want dan worden de pezen zichtbaar. Op de foto zie je een rode stip, daar zit het acupunctuurpunt.

acupunctuurpunt reisziekte

Masseer dit acupunctuurpunt gedurende 3 minuten voordat je een voertuig instapt en masseer dit punt ook elke uur terwijl je in het voertuig zit. Zo nodig doe je dit vaker. Het masseren doe je met je duimtop van de andere hand door rondjes op het acupunctuurpunt te draaien terwijl je er op drukt. Doe dit zowel bij je linkerarm als rechterarm.

Overigens is dit punt ook goed voor misselijkheid bij zwangerschap, misselijkheid door chemo of eten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over reisziekte en acupunctuur

Wilt u meer weten over misselijkheid en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten