Acupunctuur werkt tegen stress

Stress Acupunctuur

Stress is in feite niets anders dan spanning

Op zich kan stress geen kwaad, tenzij er sprake is van teveel stress of langdurige spanning.

Bij stress maakt je lichaam zich klaar om te vluchten of te vechten. Denk maar aan de oertijd dat we ons moesten zien te beschermen tegen wilde dieren in de natuur. Je lichaam maakt bij stress adrenaline aan waardoor je hart sneller gaat pompen, je ademhaling sneller gaat, je spieren zich gaan aanspannen. Allemaal gericht om je gereed te maken om te kunnen overleven. Behalve adrenaline wordt op een gegeven moment ook cortisol aangemaakt om je alert te houden als het gevaar nog niet is geweken.

Deadlines en irritaties

Waar vroeger stress ontstond bij levensgevaarlijke situaties, raken we tegenwoordig vaak al om hele simpele dingen gestresst. Denk aan: te laat komen, een deadline niet halen op het werk, je telefoon vergeten, irritatie met de buren, je huishouden en een druk gezinsleven etc. Hierdoor zijn we vaker, sneller en langer gestresst.

Lichamelijke problemen

Bij teveel en te lange spanning kun je last krijgen van lichamelijke problemen zoals: continue spanning in de nek en schouders, prikkelbaarheid, hoofdpijn, maagklachten, slaapproblemen, vergeetachtigheid en gevoelens van onrust. Op den duur kan je zelfs overspannen raken en een burn-out krijgen. Het continue in staat van paraatheid verkeren kost het lichaam veel energie en zorgt ervoor dat processen die van belang zijn voor het herstel van het lichaam op de tweede plaats komen.

Stress goed behandelbaar

Stress is heel goed te behandelen met acupunctuur. Het zorgt ervoor dat spanning afneemt of verdwijnt en het creëert meer ruimte en rust in het het hoofd en lichaam. De hiervoor genoemde klachten zoals spanning in de nek, slaapproblemen e.d. zullen hierdoor ook afnemen.

Acupunctuur effectief

De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft vastgesteld dat acupunctuur bewezen effectief is bij de behandeling van spanning. Loop dus niet langer door, maar probeer eens acupunctuur om weer relaxter door het leven te gaan.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en stress

Wilt u meer weten over acupunctuur en stress? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten