• 08 FEB 15
  • 0
  Acupunctuur werkt tegen stress

  Acupunctuur werkt tegen stress

  Stress is in feite niets anders dan spanning

  Op zich kan stress geen kwaad, tenzij er sprake is van teveel stress of langdurige spanning.

  Bij stress maakt je lichaam zich klaar om te vluchten of te vechten. Denk maar aan de oertijd dat we ons moesten zien te beschermen tegen wilde dieren in de natuur. Je lichaam maakt bij stress adrenaline aan waardoor je hart sneller gaat pompen, je ademhaling sneller gaat, je spieren zich gaan aanspannen. Allemaal gericht om je gereed te maken om te kunnen overleven. Behalve adrenaline wordt op een gegeven moment ook cortisol aangemaakt om je alert te houden als het gevaar nog niet is geweken.

  Deadlines en irritaties

  Waar vroeger stress ontstond bij levensgevaarlijke situaties, raken we tegenwoordig vaak al om hele simpele dingen gestresst. Denk aan: te laat komen, een deadline niet halen op het werk, je telefoon vergeten, irritatie met de buren, je huishouden en een druk gezinsleven etc. Hierdoor zijn we vaker, sneller en langer gestresst.

  Lichamelijke problemen

  Bij teveel en te lange spanning kun je last krijgen van lichamelijke problemen zoals: continue spanning in de nek en schouders, prikkelbaarheid, hoofdpijn, maagklachten, slaapproblemen, vergeetachtigheid en gevoelens van onrust. Op den duur kan je zelfs overspannen raken en een burn-out krijgen. Het continue in staat van paraatheid verkeren kost het lichaam veel energie en zorgt ervoor dat processen die van belang zijn voor het herstel van het lichaam op de tweede plaats komen.

  Goed behandelbaar

  Stress is heel goed te behandelen met acupunctuur. Het zorgt ervoor dat spanning afneemt of verdwijnt en het creëert meer ruimte en rust in het het hoofd en lichaam. De hiervoor genoemde klachten zoals spanning in de nek, slaapproblemen e.d. zullen hierdoor ook afnemen.

  Acupunctuur effectief

  De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft vastgesteld dat acupunctuur bewezen effectief is bij de behandeling van spanning. Loop dus niet langer door, maar probeer eens acupunctuur om weer relaxter door het leven te gaan.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over stress en acupunctuur

  Last van stress en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws