Angstgevoelens? Ooracupunctuur

Ooracupunctuur Acupunctuur oor drukpunten

Ooracupunctuur is zeer geschikt om angstgevoelens te verminderen, zo blijkt uit onderzoek

Dit onderzoek toonde aan dat echte ooracupunctuur een specifiek en meetbaar effect had op het angstniveau van de proefpatiënten. Nep ooracupunctuur resulteerde echter niet in een significante afname van angstgevoelens of in een kalmerend effect. Dit laat zien dat ooracupunctuur daadwerkelijk meer effect heeft dan een placebo.

Het onderzoek vergeleek het effect van echte oor-acupunctuur met nep oor-acupunctuur. De nep ooracupunctuurnaalden zijn vrijwel identiek aan de ooracupunctuurnaalden, alleen de naald ontbreekt. Andere onderzoeken hebben het effect van oor-acupunctuur en acupunctuur in specifieke omstandigheden die angst veroorzaken onderzocht.

Angst IVF-behandelingen

Zo blijkt uit onderzoek dat vrouwen die IVF-behandelingen ondergaan dankzij acupunctuur minder angstgevoelens ervaren. Ook uit dit onderzoek bleek dat acupunctuur een significant groter effect heeft op angst dan nepacupunctuur. Eerder bleek al dat acupunctuur de kans op slagen van een IVF-behandeling verhoogt.

Acupunctuur kan dus niet alleen ingezet worden om de effectiviteit van IVF te verhogen, maar kan ook de mentale belasting en angstgevoelens gedurende het IVF-traject verminderen.

Tandartsangst

In een onderzoek naar het effect van acupunctuur op tandartsangst is gebleken dat ook deze patiënten minder angstig worden door acupunctuurbehandelingen. Dit onderzoek vergeleek het effect van oor-acupunctuur, nep oor-acupunctuur en geen enkele vorm van behandeling op tandartsangst. De afname van angst was het hoogst bij de acupunctuurgroep, de afname in nepacupunctuur groep was minimaal en de angst nam toe bij de patiënten die niet behandeld werden.

Operatie-angst

Ook angst voorafgaand en na een operatie kan door acupunctuur behandeld worden. Cijfers laten zien dat ongeveer 80% van patiënten die een operatie ondergaan last hebben van angst. Onderzoekers hebben aangetoond dat zowel lichaamsacupunctuur als ooracupunctuur deze operatie-angst vermindert.

Ooracupunctuur aan te bevelen bij angstklachten

Voor personen die frequent of in bepaalde situaties last hebben van angst, kan oor-acupunctuur een uitkomst bieden. Het is een minimaal invasieve behandeling waarvan is aangetoond dat deze angst kan verminderen.

Ooracupunctuur kan makkelijk toegepast worden en er zijn tevens verblijfnaaldjes die een week kunnen blijven zitten.

Bron: acupunctuurgids.nl

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over angstgevoelens en ooracupunctuur

Wilt u meer weten over angstgevoelens en ooracupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten