• 08 DEC 15
  • 0
  Tips om je gezondheid te verbeteren!

  Tips om je gezondheid te verbeteren!

  Verbeter je gezondheid

  We willen allemaal een goede gezondheid en gezond blijven. Hieronder een aantal simpele en goedkope tips om je aan een goede gezondheid te helpen. 

  Gezond eten

  Let op je voeding: voedsel is een van de belangrijkste bronnen van het lichaam. Zonder voedsel houden we het niet lang vol. Let dus goed op wat je in je mond steekt. Bij de Chinezen geldt dat variatie heel belangrijk is: eet niet alsmaar hetzelfde, wees creatief en probeer wat nieuws. Daarnaast wordt eten van seizoensproducten sterk aanbevolen.

  Ademhaling

  Probeer op je ademhaling te letten. Ademhalen doet je lichaam vanzelf en daar hoef je niet echt over na te denken. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat de ademhaling vaak te hoog is (stokt in de borstkas) of te snel plaatsvindt. Dit kan komen door bijvoorbeeld stress. Degenen die aan yoga, meditatie en vechtsporten doen, weten vaak dat ademhaling essentieel is voor een betere werking van lichaam en geest.

  Drink voldoende water

  Een mens bestaat voor ongeveer 60% uit water. Water is dus een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Daarnaast is water van belang voor het reinigen en zuiveren van je lichaam. Drink bij het opstaan eerst een glas water, dat helpt de afvalstoffen die je in de nacht hebt verzameld, weer af te voeren.

  Beweging

  Bewegen zorgt voor doorstroming van energie en helpt ook bij het opbouwen van nieuwe energie. Zit dus niet de hele dag stil, maar ga sporten, neem de trap of ga lopend ergens naar toe in plaats van met de auto. Niets in het leven staat stil, dus sta op en zorg voor beweging.

  Ga naar buiten

  Zorg dat je niet teveel binnenzit. Buiten is er frisse lucht en kun je contact maken met je omgeving, andere mensen en met de natuur. Dit is van belang om je zintuigen te prikkelen en om verbinding te maken met mens en aarde.

  Negeer je emoties niet

  We hebben als mens zijnde verschillende emoties. Deze emoties kunnen leuk zijn (zoals blijdschap en verlangen), maar kunnen ook minder leuk zijn (denk aan verdriet, angst, woede, frustratie, irritatie, zorgen). Deze emoties zijn deel van je bestaan, zorg ervoor dat je deze emoties de ruimte geeft en ga er verstandig mee om. Spreek bepaalde dingen uit of zorg ervoor dat je emoties een bepaalde plek kunt geven.

  Voldoende slapen

  Slapen heeft vele functies, waaronder zorgen voor rust en herstel van je lichaam en geest. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel prikkels en leven we in een snelle en verwachtingsvolle tijdperk. Zorg dat je genoeg slaapt en geen roofbouw pleegt op je lichaam.

  Kan jouw gezondheid wel een handje hulp van buitenaf gebruiken? Probeer dan acupunctuur!

  Gezondheid en acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over gezondheid en acupunctuur

  Heeft u een verminderde gezondheid en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Yuk Chi Acpunctuur Haarlem is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong.

  Leave a reply →

Laatste nieuws