Gezondheid verbeteren? 7 tips om je gezondheid te vergroten!

Gezondheid verbeteren acupunctuur

Gezondheid verbeteren en advies

We willen allemaal een onze gezondheid verbeteren en gezond blijven. Hieronder een aantal simpele en goedkope tips om je aan een goede gezondheid te helpen. 

Gezond eten

Let op je voeding: voedsel is een van de belangrijkste bronnen van het lichaam. Zonder voedsel houden we het niet lang vol. Let dus goed op wat je in je mond steekt. Bij de Chinezen geldt dat variatie heel belangrijk is: eet niet alsmaar hetzelfde, wees creatief en probeer wat nieuws. Daarnaast wordt eten van seizoensproducten sterk aanbevolen. Lees hier meer over Chinese voedingsleer en adviezen.

Ademhaling

Probeer op je ademhaling te letten. Ademhalen doet je lichaam vanzelf en daar hoef je niet echt over na te denken. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat de ademhaling vaak te hoog is (stokt in de borstkas) of te snel plaatsvindt. Dit kan komen door bijvoorbeeld stress. Degenen die aan yoga, meditatie en vechtsporten doen, weten vaak dat ademhaling essentieel is voor een betere werking van lichaam en geest.

Drink voldoende water

Een mens bestaat voor ongeveer 60% uit water. Water is dus een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Daarnaast is water van belang voor het reinigen en zuiveren van je lichaam. Drink bij het opstaan eerst een glas water, dat helpt de afvalstoffen die je in de nacht hebt verzameld, weer af te voeren.

Beweging

Bewegen zorgt voor doorstroming van energie en helpt ook bij het opbouwen van nieuwe energie. Zit dus niet de hele dag stil, maar ga sporten, neem de trap of ga lopend ergens naar toe in plaats van met de auto. Niets in het leven staat stil, dus sta op en zorg voor beweging.

Ga naar buiten

Zorg dat je niet teveel binnen zit. Buiten is er frisse lucht en kun je contact maken met je omgeving, andere mensen en met de natuur. Dit is van belang om je zintuigen te prikkelen en om verbinding te maken met mens en aarde.

Negeer je emoties niet

We hebben als mens zijnde verschillende emoties. Deze emoties kunnen leuk zijn (zoals blijdschap en verlangen), maar kunnen ook minder leuk zijn (denk aan verdriet, angst, woede, frustratie, irritatie, zorgen). Deze emoties zijn deel van je bestaan, zorg ervoor dat je deze emoties de ruimte geeft en ga er verstandig mee om. Spreek bepaalde dingen uit of zorg ervoor dat je emoties een bepaalde plek kunt geven.

Voldoende slapen

Slapen heeft vele functies, waaronder zorgen voor rust en herstel van je lichaam en geest. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel prikkels en leven we in een snelle en verwachtingsvolle tijdperk. Zorg dat je genoeg slaapt en geen roofbouw pleegt op je lichaam. Acupunctuur helpt bij slaapproblemen.

Kan jouw gezondheid wel een handje hulp van buitenaf gebruiken? Probeer dan acupunctuur!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over gezondheid verbeteren en acupunctuur

Wilt u meer weten over gezondheid verbeteren en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten