Gezondheid verbeteren? 7 tips om je gezondheid te vergroten!

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Gezondheid verbeteren en advies

We willen allemaal een onze gezondheid verbeteren en gezond blijven. Hieronder een aantal simpele en goedkope tips om je aan een goede gezondheid te helpen. 

Gezond eten

Let op je voeding: voedsel is een van de belangrijkste bronnen van het lichaam. Zonder voedsel houden we het niet lang vol. Let dus goed op wat je in je mond steekt. Bij de Chinezen geldt dat variatie heel belangrijk is: eet niet alsmaar hetzelfde, wees creatief en probeer wat nieuws. Daarnaast wordt eten van seizoensproducten sterk aanbevolen. Lees hier meer over Chinese voedingsleer en adviezen.

Ademhaling

Probeer op je ademhaling te letten. Ademhalen doet je lichaam vanzelf en daar hoef je niet echt over na te denken. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat de ademhaling vaak te hoog is (stokt in de borstkas) of te snel plaatsvindt. Dit kan komen door bijvoorbeeld stress. Degenen die aan yoga, meditatie en vechtsporten doen, weten vaak dat ademhaling essentieel is voor een betere werking van lichaam en geest.

Drink voldoende water

Een mens bestaat voor ongeveer 60% uit water. Water is dus een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Daarnaast is water van belang voor het reinigen en zuiveren van je lichaam. Drink bij het opstaan eerst een glas water, dat helpt de afvalstoffen die je in de nacht hebt verzameld, weer af te voeren.

Beweging

Bewegen zorgt voor doorstroming van energie en helpt ook bij het opbouwen van nieuwe energie. Zit dus niet de hele dag stil, maar ga sporten, neem de trap of ga lopend ergens naar toe in plaats van met de auto. Niets in het leven staat stil, dus sta op en zorg voor beweging.

Ga naar buiten

Zorg dat je niet teveel binnen zit. Buiten is er frisse lucht en kun je contact maken met je omgeving, andere mensen en met de natuur. Dit is van belang om je zintuigen te prikkelen en om verbinding te maken met mens en aarde.

Negeer je emoties niet

We hebben als mens zijnde verschillende emoties. Deze emoties kunnen leuk zijn (zoals blijdschap en verlangen), maar kunnen ook minder leuk zijn (denk aan verdriet, angst, woede, frustratie, irritatie, zorgen). Deze emoties zijn deel van je bestaan, zorg ervoor dat je deze emoties de ruimte geeft en ga er verstandig mee om. Spreek bepaalde dingen uit of zorg ervoor dat je emoties een bepaalde plek kunt geven.

Voldoende slapen

Slapen heeft vele functies, waaronder zorgen voor rust en herstel van je lichaam en geest. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel prikkels en leven we in een snelle en verwachtingsvolle tijdperk. Zorg dat je genoeg slaapt en geen roofbouw pleegt op je lichaam. Acupunctuur helpt bij slaapproblemen.

Kan jouw gezondheid wel een handje hulp van buitenaf gebruiken? Probeer dan acupunctuur!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over gezondheid verbeteren en acupunctuur

Wilt u meer weten over gezondheid verbeteren en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

8 dec 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer