Mediteren is gezond

Mediteren is gezond yoga Acupunctuur

Mediteren is gezond – Maar wat is het precies?

Bij mediteren denken veel mensen al gauw aan zweverige, geiten wollen sokken types. Maar dit beeld is al lang achterhaald en telkens meer mensen mediteren tegenwoordig vanwege de geweldige effecten ervan. Want mediteren is gezond. Yoga kennen we allemaal wel inmiddels, maar wist jij dat yoga veel meditatieoefeningen bevat? Lees hier wat meditatie is en waarom het goed voor je gezondheid is.

Wat is mediteren?

Volgens de Dikke van Dale betekent mediteren dat je je concentreert op het innerlijke. Maar wat houdt dit nu precies in en wat moet je ervoor doen? Het mooie van mediteren is dat je in feite zo min mogelijk probeert te doen. Je keert naar binnen en probeert je bewust te worden van je eigen emoties en gedachten om ze vervolgens weer los te laten. Je ziet bij meditaties vaak dat iemand in een ontspannen houding zit of ligt met de ogen gesloten. Een dergelijke houding helpt namelijk om niet afgeleid te worden.

In een tijd waarin we veel haasten, werken en veel verantwoordelijkheden hebben, zijn we geneigd om veel vanuit het hoofd te leven en daarbij allerlei onduidelijke emoties en herhalende gedachten te ervaren. Aangezien lichaam en geest in balans horen te zijn, kan dit op den duur leiden tot allerlei lichamelijk en/of geestelijke klachten. Meditatie kan je helpen om lichaam en geest in balans te brengen.

Effecten mediteren

  • Het creëert bewustwording over jezelf, je eigen emoties en je eigen gedachten
  • Het creëert bewustwording over je omgeving
  • Het verlaagt je stress level
  • Het maakt je hoofd leeg
  • Het zorgt ervoor dat je dingen intenser en bewuster beleeft
  • Je maakt meer contact met jezelf en zal lekkerder in je vel gaan zitten

Er zijn ontzettend veel verschillende meditaties. Waar de een behoefte heeft aan meditatie onder begeleiding van een stem of muziek, heeft de andere behoefte aan meditatie in alle stilte of op basis van de ademhaling of juist in beweging.

Elke dag 10 minuten mediteren doet wonderen voor je gezondheid. Je kan het overal doen, op het moment waarop jou dat het beste uitkomt en het kost je helemaal niets. Ga dus aan de slag, probeer bijvoorbeeld een maand lang elke dag kort te mediteren en ondervind zelf de voordelen ervan.

Acupunctuur helpt overigens ook heel goed bij het creëren van balans tussen lichaam en geest.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over ‘mediteren is gezond’ en acupunctuur

Wilt u meer weten over ‘mediteren is gezond’ en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten