• 29 DEC 15
  • 0
  Mediteren is gezond

  Mediteren is gezond

  Mediteren en yoga

  Bij mediteren denken veel mensen al gauw aan zweverige, geiten wollen sokken types. Maar dit beeld is al lang achterhaald en telkens meer mensen mediteren tegenwoordig vanwege de geweldige effecten ervan. Yoga kennen we allemaal wel inmiddels, maar wist jij dat yoga veel meditatieoefeningen bevat? Lees hier wat meditatie is en waarom het goed voor je gezondheid is.

  Wat is mediteren?

  Volgens de Dikke van Dale betekent mediteren dat je je concentreert op het innerlijke. Maar wat houdt dit nu precies in en wat moet je ervoor doen? Het mooie van mediteren is dat je in feite zo min mogelijk probeert te doen. Je keert naar binnen en probeert je bewust te worden van je eigen emoties en gedachten om ze vervolgens weer los te laten. Je ziet bij meditaties vaak dat iemand in een ontspannen houding zit of ligt met de ogen gesloten. Een dergelijke houding helpt namelijk om niet afgeleid te worden.

  In een tijd waarin we veel haasten, werken en veel verantwoordelijkheden hebben, zijn we geneigd om veel vanuit het hoofd te leven en daarbij allerlei onduidelijke emoties en herhalende gedachten te ervaren. Aangezien lichaam en geest in balans horen te zijn, kan dit op den duur leiden tot allerlei lichamelijk en/of geestelijke klachten. Meditatie kan je helpen om lichaam en geest in balans te brengen.

  Effecten mediteren

  – Het creëert bewustwording over jezelf, je eigen emoties en je eigen gedachten
  – Het creëert bewustwording over je omgeving
  – Het verlaagt je stress level
  – Het maakt je hoofd leeg
  – Het zorgt ervoor dat je dingen intenser en bewuster beleeft
  – Je maakt meer contact met jezelf en zal lekkerder in je vel gaan zitten

  Er zijn ontzettend veel verschillende meditaties. Waar de een behoefte heeft aan meditatie onder begeleiding van een stem of muziek, heeft de andere behoefte aan meditatie in alle stilte of op basis van de ademhaling of juist in beweging.

  Elke dag 10 minuten mediteren doet wonderen voor je gezondheid. Je kan het overal doen, op het moment waarop jou dat het beste uitkomt en het kost je helemaal niets. Ga dus aan de slag, probeer bijvoorbeeld een maand lang elke dag kort te mediteren en ondervind zelf de voordelen ervan.

  Acupunctuur helpt overigens ook heel goed bij het creëren van balans tussen lichaam en geest.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Naast mediteren en yoga acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws