Top tien goede voornemens

Goede voornemens

Goede voornemens

Nieuwjaar, nieuwe goede voornemens. Hieronder de meest voorkomende goede voornemens. Misschien staat die van jou er wel tussen!

1. Stoppen met roken

Dit blijft een lastige! Zelfs al ben je gestopt met roken, dan blijf je waarschijnlijk een zwak er voor houden. Maar wees niet getreurd en blijf het proberen, want het zal je vast een keertje lukken. Hier vind je de ultieme hulpmiddelen bij het stoppen met roken.

2. Afvallen

Na de kerstdiners, oliebollen en nieuwjaarsborrels met allerlei lekkers is het tijd om al die overtollige kilo’s weg te werken en te beginnen met afvallen om over een paar maanden strak in bikini of zwembroek te kunnen verschijnen. Bedenk ook dat een paar kilo nog redelijk te overzien is om kwijt te raken.

Wacht dus niet tot je veel te zwaar bent, maar begin gelijk met afvallen zodra je ook maar een of twee kilo aan bent gekomen. Het verliezen van een of twee kilo is immers makkelijker te bereiken dan wanneer je tien kilo moet kwijtraken.

3. Meer sparen / schulden aflossen

Winkelen om je garderobe aan te vullen, het kopen van een nieuwe telefoon, weekendjes weg, dure etentjes, het is allemaal leuk! Maar kost ook klauwen met geld. Kijk goed naar je bestedingen en laat achterwege wat je niet perse nodig hebt. Los je schulden af en spaar een bedrag zodat je wat achter de hand hebt als je CV ketel of auto kapot gaat.

4. Meer tijd met familie / vrienden / partner doorbrengen

We zitten veel op social media, maar dat is toch net wat anders dan dat je elkaar ziet en spreekt. Vergeet niet dat we geen robots zijn. Zoek elkaar op en ga wat leuks doen. Neem tijd voor elkaar. Want zonder je dierbaren is het leven maar eenzaam.

5. Gezonder eten

Als je gewend bent om op een bepaalde manier te eten, is het lastig om daar afstand van te doen. Gelukkig hoeft dat niet rigoureus. Alle kleine beetjes helpen: dus verander gewoon een ding tegelijk. Vervang je limonade door water, bewaar snoep en snacks voor de weekenden, kook vaker in plaats van dat je eten bestelt. Wil je je gezondheid verbeteren? In dit artikel vind je 7 tips om je gezondheid te vergroten!

6. Nieuwe baan of opleiding zoeken

Hoe vaak hoor je mensen wel niet klagen over hun baan: ze zijn het zat, hebben geen uitdaging meer, missen hun roeping of zijn niet tevreden met collega’s en bazen. Klaag niet langer, maar zoek rond naar andere mogelijkheden. Wie niet zoekt, zal ook niets vinden.

7. Meer bewegen

We hoeven niet allemaal elke dag te zwoegen in de sportschool. Je kan ook meer bewegen door in het dagelijkse leven actiever te zijn: ga fietsen in plaats van met de auto of maak mooie strand- of boswandelingen. Want bewegen is goed voor je. Maar hoeveel beweeg jij eigenlijk?

8 Minder alcohol drinken

Wist jij dat als je een keer in de week zes glazen of meer alcohol drinkt, je wordt beschouwd als een zware drinker?

  • Mannen die per week meer dan 14 glazen drinken zijn excessieve drinkers
  • Vrouwen die per week meer dan 7 glazen drinken zijn ook excessieve drinkers.

Pas op dat drinken geen gewoonte wordt, want voor je het weet is het de normaalste zaak van de wereld om iedere dag na werktijd een aantal borreltjes te drinken en hele flessen wijn of kratten bier weg te werken in de weekenden. Ga er bewust mee om en doe je best om de glazen alcohol in toom te houden. Téveel is nooit goed. Dat geldt ook voor alcohol.

9. Beter met stress omgaan

Werken, studeren, sporten, uitgaan, familieverplichtingen. We hebben het maar druk en ervaren veel stress. Burn-out verschijnselen liggen op de loer en voor je het weet brand je op. Let goed op je stresslevel en zorg voor balans tussen activiteit en rust. Slaap voldoende, deel je tijd beter in en doe dingen waar je rustig en ontspannen van wordt zoals yoga en mediteren.

10. Meer voor jezelf opkomen

Baal jij dat je iets hebt toegezegd maar niet kunt waarmaken? Of laat jij je weer opschepen met extra werk of klusjes? Durf je geen nee te zeggen? Dit zijn dingen die je op den duur kunnen opbreken.  Doe de moeite om jezelf sterker en mondiger te maken. Als je uitspreekt waarom je iets niet leuk vindt of niet wil, begrijpen anderen dat heel vaak. Doe het, en je zal merken dat het waar is. De angst dat anderen je zullen veroordelen of boos op je zullen worden is vaak niet realistisch.

Goede voornemens en acupunctuur

Acupunctuur kan je ondersteunen bij een heleboel goede voornemens. Het helpt je om lichamelijk en geestelijk in balans te komen. En hoe beter jij je voelt, hoe groter de kans dat jij je goede voornemens waarmaakt.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over het naleven van uw goede voornemen en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten