Goede voornemens: stoppen met roken?

Stoppen met roken acupunctuur

Stoppen met roken staat in de top 3 van goede voornemens

Per jaar lukt het ruim 100.000 mensen om daadwerkelijk te stoppen. Ruim de helft van het aantal mensen die stoppen met roken heeft last van ontwenningsverschijnselen. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Dit komt door de lichamelijke verslaving aan nicotine en daarnaast de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen maken het erg zwaar om vol te houden.

De ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat, naarmate de tijd verstrekt, steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eetaanvallen, etc. Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie (moeten) wennen, maar dat duurt een tijdje. Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen. Hierdoor wordt deze gewenningsperiode een stuk gemakkelijker. Hier vind je nog een aantal andere hulpmiddelen.

Daarnaast is een goed inzicht in uw verslaving net zo belangrijk. Het juiste inzicht in het rookgedrag, maakt het een stuk eenvoudiger om te stoppen en het verhoogt de kans van slagen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over stoppen met roken en acupunctuur

Wilt u meer weten over stoppen met roken en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten