De ultieme hulpmiddelen bij het stoppen met roken

Hulpmiddelen bij het stoppen met roken Acupunctuur

Nicotineverslaving? Hulpmiddelen bij het stoppen met roken

Dokterdokter zet de handigste hulpmiddelen bij het stoppen met roken op een rij. Nicotinepleisters, acupunctuur, laserbehandelingen en nog véél meer.

Naast hulpmiddelen bij het stoppen met roken heb je natuurlijk ook veel doorzettingsvermogen nodig. Maar het is oh zo slim, want roken heeft enorme schadelijke gevolgen voor je gezondheid. Lees daarom snel verder en kies jouw ultieme hulpmiddel om die sigaretten voorgoed weg te gooien.

Nicotine is het meest verslavende onderdeel van een sigaret. Nicotine activeert namelijk een deel van de hersenen dat gevoelens van plezier opwekt; het zogenoemde ‘beloningspad’. Nicotine geeft je dus het goede gevoel dat je krijgt tijdens en na het roken van een sigaret. Stoppen met roken kan daarom makkelijker worden met nicotinevervangers; producten die het effect van nicotine nabootsen. Nicotinevervangers zijn er in vele soorten en maten

Nicotinepleisters

De nicotinepleister vermindert het verlangen naar een sigaret doordat het een constante en gereguleerde dosis nicotine afgeeft. De nicotinepleister werkt 24 uur lang. De pleister is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Na een aantal weken kun je de dosering van de pleister langzaam afbouwen, tot je de pleister én de sigaret niet meer nodig hebt!

Nicotinekauwgom

Door te kauwen op een nicotinekauwgompje, komt er nicotine vrij. Deze nicotine zorgt ervoor dat de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken minder heftig zullen zijn. De kauwgompjes zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en smaken.

Nicotinetabletten

Je kunt nicotine ook innemen met tabletten. Er bestaan onder andere zuigtabletten, minitabletten en microtabletten. Ook deze tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes.

E-sigaret: NO GO!

Een andere welbekende nicotinevervanger is de e-sigaret. Hoewel de oplossing ideaal lijkt, wordt dit middel sterk afgeraden. Er gaan namelijk veel misleidende of niet bewezen claims rond over de gezondheidseffecten van de e-sigaret. Daarbij komt dat er kankerverwekkende stoffen in zijn gevonden. Niet doen dus!

Acupunctuur: stoppen met roken op een natuurlijke manier

Acupunctuur is niet voor de mensen die op de harde feiten afgaan. Toch blijkt het vaak heel effectief. Door het plaatsen van naaldjes op de juiste plaats kunnen de volgende dingen gebeuren:

  • Je wilskracht om te stoppen met roken verhoogt
  • Je gaat de smaak van tabak als vies ervaren
  • Je ontwenningsverschijnselen nemen af

Vaak schrijft de acupuncturist naast de behandeling nog een of meerder homeopathische middelen voor. Drie behandelingen binnen twee weken zouden vaak al de truc moeten doen om jou te laten stoppen met roken.

Laserbehandeling: roken weg laten laseren

Laserbehandeling is een alternatief op acupunctuur. Het is erg succesvol gebleken en ook wetenschappelijk bewezen effectief te zijn. In plaats van naalden, wordt er bij lasertherapie gebruik gemaakt van pijnloze lasers.

De laser wordt op tientallen punten op je lichaam gericht, op welke plekken vervolgens endorfine vrijkomt door de lasers. Endorfinen zijn lichaamseigen stofjes die pijn verminderen en helpen bij het creëren van een geluksgevoel. Ze verminderen bijkomende stress van stoppen met roken en onderdrukken ontwenningsverschijnselen. Daarbij verminderen ze ook nog eens je trek in een sigaret!

Kortom: genoeg hulpmiddelen bij het stoppen met roken. Ga ervoor!

Bron: Dokterdokter

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en stoppen met roken

Wilt u meer weten over stoppen met roken en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten