De ultieme hulpmiddelen bij het stoppen met roken

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Nicotineverslaving? Hulpmiddelen bij het stoppen met roken

Nicotinepleisters, acupunctuur, laserbehandelingen en nog véél meer: Dokterdokter zet de handigste hulpmiddelen hulpmiddelen bij het stoppen met roken op een rij.

Naast hulpmiddelen bij stoppen met roken heb je natuurlijk ook veel doorzettingsvermogen nodig. Maar het is oh zo slim, want roken heeft enorme schadelijke gevolgen voor je gezondheid. Lees daarom snel verder en kies jouw ultieme hulpmiddel om die sigaretten voorgoed weg te gooien.

Nicotinepleisters, -kauwgom en -tabletten

Nicotine is het meest verslavende onderdeel van een sigaret. Nicotine activeert namelijk een deel van de hersenen dat gevoelens van plezier opwekt; het zogenoemde ‘beloningspad’. Nicotine geeft je dus het goede gevoel dat je krijgt tijdens en na het roken van een sigaret. Stoppen met roken kan daarom makkelijker worden met nicotinevervangers; producten die het effect van nicotine nabootsen. Nicotinevervangers zijn er in vele soorten en maten

Nicotinepleisters

De nicotinepleister vermindert het verlangen naar een sigaret doordat het een constante en gereguleerde dosis nicotine afgeeft. De nicotinepleister werkt 24 uur lang. De pleister is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Na een aantal weken kun je de dosering van de pleister langzaam afbouwen, tot je de pleister én de sigaret niet meer nodig hebt!

Nicotinekauwgom

Door te kauwen op een nicotinekauwgompje, komt er nicotine vrij. Deze nicotine zorgt ervoor dat de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken minder heftig zullen zijn. De kauwgompjes zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en smaken.

Nicotinetabletten

Je kunt nicotine ook innemen met tabletten. Er bestaan onder andere zuigtabletten, minitabletten en microtabletten. Ook deze tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes.

E-sigaret: NO GO!

Een andere welbekende nicotinevervanger is de e-sigaret. Hoewel de oplossing ideaal lijkt, wordt dit middel sterk afgeraden. Er gaan namelijk veel misleidende of niet bewezen claims rond over de gezondheidseffecten van de e-sigaret. Daarbij komt dat er kankerverwekkende stoffen in zijn gevonden. Niet doen dus!

Acupunctuur: stoppen met roken op een natuurlijke manier

Acupunctuur is niet voor de mensen die op de harde feiten afgaan. Toch blijkt het vaak heel effectief. Door het plaatsen van naaldjes op de juiste plaats kunnen de volgende dingen gebeuren:

  • Je wilskracht om te stoppen met roken verhoogt
  • Je gaat de smaak van tabak als vies ervaren
  • Je ontwenningsverschijnselen nemen af

Vaak schrijft de acupuncturist naast de behandeling nog een of meerder homeopathische middelen voor. Drie behandelingen binnen twee weken zouden vaak al de truc moeten doen om jou te laten stoppen met roken.

Laserbehandeling: roken weg laten laseren

Laserbehandeling is een alternatief op acupunctuur. Het is erg succesvol gebleken en ook wetenschappelijk bewezen effectief te zijn. In plaats van naalden, wordt er bij lasertherapie gebruik gemaakt van pijnloze lasers.

De laser wordt op tientallen punten op je lichaam gericht, op welke plekken vervolgens endorfine vrijkomt door de lasers. Endorfinen zijn lichaamseigen stofjes die pijn verminderen en helpen bij het creëren van een geluksgevoel. Ze verminderen bijkomende stress van stoppen met roken en onderdrukken ontwenningsverschijnselen. Daarbij verminderen ze ook nog eens je trek in een sigaret!

Kortom: genoeg hulpmiddelen bij het stoppen met roken. Ga ervoor!

Bron: Dokterdokter

12 feb 2016

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer