• 12 FEB 16
  • 0
  De ultieme hulpmiddelen bij het stoppen met roken

  De ultieme hulpmiddelen bij het stoppen met roken

  Nicotineverslaving? Hulpmiddelen bij het stoppen met roken

  Nicotinepleisters, acupunctuur, laserbehandelingen en nog véél meer: Dokterdokter zet de handigste hulpmiddelen hulpmiddelen bij het stoppen met roken op een rij.

  Naast hulpmiddelen bij stoppen met roken heb je natuurlijk ook veel doorzettingsvermogen nodig. Maar het is oh zo slim, want roken heeft enorme schadelijke gevolgen voor je gezondheid. Lees daarom snel verder en kies jouw ultieme hulpmiddel om die sigaretten voorgoed weg te gooien.

  Nicotinepleisters, -kauwgom en -tabletten

  Nicotine is het meest verslavende onderdeel van een sigaret. Nicotine activeert namelijk een deel van de hersenen dat gevoelens van plezier opwekt; het zogenoemde ‘beloningspad’. Nicotine geeft je dus het goede gevoel dat je krijgt tijdens en na het roken van een sigaret. Stoppen met roken kan daarom makkelijker worden met nicotinevervangers; producten die het effect van nicotine nabootsen. Nicotinevervangers zijn er in vele soorten en maten

  Nicotinepleisters

  De nicotinepleister vermindert het verlangen naar een sigaret doordat het een constante en gereguleerde dosis nicotine afgeeft. De nicotinepleister werkt 24 uur lang. De pleister is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Na een aantal weken kun je de dosering van de pleister langzaam afbouwen, tot je de pleister én de sigaret niet meer nodig hebt!

  Nicotinekauwgom

  Door te kauwen op een nicotinekauwgompje, komt er nicotine vrij. Deze nicotine zorgt ervoor dat de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken minder heftig zullen zijn. De kauwgompjes zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en smaken.

  Nicotinetabletten

  Je kunt nicotine ook innemen met tabletten. Er bestaan onder andere zuigtabletten, minitabletten en microtabletten. Ook deze tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes.

  E-sigaret: NO GO!

  Een andere welbekende nicotinevervanger is de e-sigaret. Hoewel de oplossing ideaal lijkt, wordt dit middel sterk afgeraden. Er gaan namelijk veel misleidende of niet bewezen claims rond over de gezondheidseffecten van de e-sigaret. Daarbij komt dat er kankerverwekkende stoffen in zijn gevonden. Niet doen dus!

  Acupunctuur: stoppen met roken op een natuurlijke manier

  Acupunctuur is niet voor de mensen die op de harde feiten afgaan. Toch blijkt het vaak heel effectief. Door het plaatsen van naaldjes op de juiste plaats kunnen de volgende dingen gebeuren:

  • Je wilskracht om te stoppen met roken verhoogt
  • Je gaat de smaak van tabak als vies ervaren
  • Je ontwenningsverschijnselen nemen af

  Vaak schrijft de acupuncturist naast de behandeling nog een of meerder homeopathische middelen voor. Drie behandelingen binnen twee weken zouden vaak al de truc moeten doen om jou te laten stoppen met roken.

  Laserbehandeling: roken weg laten laseren

  Laserbehandeling is een alternatief op acupunctuur. Het is erg succesvol gebleken en ook wetenschappelijk bewezen effectief te zijn. In plaats van naalden, wordt er bij lasertherapie gebruik gemaakt van pijnloze lasers.

  De laser wordt op tientallen punten op je lichaam gericht, op welke plekken vervolgens endorfine vrijkomt door de lasers. Endorfinen zijn lichaamseigen stofjes die pijn verminderen en helpen bij het creëren van een geluksgevoel. Ze verminderen bijkomende stress van stoppen met roken en onderdrukken ontwenningsverschijnselen. Daarbij verminderen ze ook nog eens je trek in een sigaret!

  Kortom: genoeg hulpmiddelen bij het stoppen met roken. Ga ervoor!

  Bron: Dokterdokter

  Leave a reply →

Laatste nieuws