Doe jij ook mee met Stoptober?

Stoppen met roken en acupunctuur Stoptober

Stoptober start op 1 oktober: stoppen met roken

1 oktober start Stoptober: in heel Nederland gaan rokers en niet-rokers elkaar helpen om 28 dagen te stoppen met roken. Yuk Chi Acupunctuur kan ook jou hierbij helpen door:

  1. Het aanpakken van die vreselijke ontwenningsverschijnselen, zoals: gevoelens van irritatie, frustratie en onrust, het dwangmatig zoeken naar alternatieven zoals snoepen, snaaien en alcohol drinken.
  2. Het versterken van je Long-energie.
  3. Het versterken van je Wilskracht

Campagne Stoptober

Er zijn veel redenen om te stoppen met roken, en stoppen met roken heeft altijd zin. Oók als het voor 28 dagen is. Dat de gezondheidsvoordelen groot zijn, is duidelijk. Wist je dat stoppen al na 24 uur effect op je heeft? Op dat moment is alle koolmonoxide uit je lichaam en beginnen je longen aan de grote schoonmaak. Na 48 uur is alle nicotine uit je lijf. Maar wat te denken van het geld dat je bespaart door te stoppen en alle leuke dingen die je van dat geld kunt doen? Bovendien hoef je nooit meer buiten onder een afdakje te kleumen met een sigaret. Ook voor je omgeving is het fijn dat je stopt – al stop je natuurlijk in de eerste plaats voor jezelf. Misschien bevalt het je zó goed, dat je blijvend wilt stoppen. Mocht je daar na Stoptober begeleiding bij willen, kijk dan bij ‘experts‘ om te zien welke stopbegeleiders er bij jou in de buurt zijn.

10 voordelen van stoppen met roken

Betere conditie
Door roken krijg je minder zuurstof in je bloed en ben je dus sneller moe. Als je stopt met roken, verbetert je conditie bijna meteen. Binnen drie dagen merk je al dat je beter kunt ademen en dat je meer energie hebt. Als je de trap op rent, raak je minder snel buiten adem.

Meer geld
Als je 7 sigaretten per dag rookt, hou je ongeveer 60 euro per maand over als je stopt. In een half jaar kun je 360 euro besparen. In een jaar 720 euro!

Beter seksleven
Uit onderzoek blijkt dat je door roken minder zin in seks kunt krijgen. En als je zin hebt, kan er minder van terecht komen: mannen (ook jonge mannen!) die roken hebben veel vaker erectieproblemen.

Alles smaakt lekkerder
Door roken proef en ruik je minder. Al na een maand niet roken wordt je smaak en geurvermogen beter.

Mooiere huid
Als je stopt met roken, verbetert de doorbloeding van de huid direct. Hierdoor wordt je minder grauw en zie je er gezonder en frisser uit.
Als je blijft roken, krijg je sneller rimpels en plooien. Je huid begint tien tot twintig jaren eerder met ouder worden dan wanneer je zou stoppen.

Mooiere tanden
Door roken krijg je meer last van tandplak en raakt je tandvlees sneller ontstoken. Je krijgt aanslag op je tanden en tandvlees. En je tanden kunnen verkleuren. Twee tot zes weken nadat je bent gestopt, wordt je mond gezonder. Je tanden worden mooier en je hebt minder kans dat je tandarts je pijn moet doen.

Frissere adem
Als je stopt met roken, heb je de volgende dag al een betere adem. Ook je kleding gaat minder stinken als je stopt!

Vruchtbaarder
Bij veel rokende vrouwen die zwanger willen worden, duurt het langer voor het lukt. Roken vermindert de vruchtbaarheid. Bovendien moet je toch al stoppen als je zwanger bent: roken is erg slecht voor een ongeboren baby. Ook rokende mannen lijken minder vruchtbaar te zijn. Daarnaast kan roken erectieproblemen geven, waardoor het moeilijker wordt om een kind te verwekken. Als je stopt met roken, wordt je vruchtbaarheid meestal weer helemaal normaal.

Beter humeur
Onderzoek laat zien dat mensen die zijn gestopt met roken, zich prettiger voelen dan rokers. Geef het stoppen dus niet te snel op: In de eerste weken of maanden na het stoppen kun je je onrustig en somber voelen. Maar daarna voel je je waarschijnlijk juist blijer en stabieler.

Meer verjaardagen
Een roker leeft gemiddeld tien jaar korter dan een niet-roker. Dat komt doordat je als roker veel meer kans op kanker en hart- en vaatziekten hebt. Als je stopt, is de kans op kanker na vijf jaar al met de helft gedaald. Als je stopt, leef je dus waarschijnlijk langer èn blijf je gezonder.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en Stoptober

Wilt u meer weten over Stoptober acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten