• 01 OKT 14
  • 0
  Doe jij ook mee met Stoptober?

  Doe jij ook mee met Stoptober?

  1 oktober start Stoptober: in heel Nederland gaan rokers en niet-rokers elkaar helpen om 28 dagen te stoppen met roken.

  Yuk Chi Acupunctuur kan ook jou hierbij helpen door:

  1. Het aanpakken van die vreselijke ontwenningsverschijnselen, zoals: gevoelens van irritatie, frustratie en onrust, het dwangmatig zoeken naar alternatieven zoals snoepen, snaaien en alcohol drinken.
  2. Het versterken van je Long-energie.
  3. Het versterken van je Wilskracht

  Bel naar 023- 73 70 123 of email nu voor een afspraak en maak gelijk gebruik van de in deze maand geldende introductiekorting van maar liefst € 30,- per behandeling. Het tarief per behandeling is daardoor niet € 70,- maar slechts € 40,-.

  Campagne Stoptober

  Er zijn veel redenen om te stoppen met roken, en stoppen met roken heeft altijd zin. Oók als het voor 28 dagen is. Dat de gezondheidsvoordelen groot zijn, is duidelijk. Wist je dat stoppen al na 24 uur effect op je heeft? Op dat moment is alle koolmonoxide uit je lichaam en beginnen je longen aan de grote schoonmaak. Na 48 uur is alle nicotine uit je lijf. Maar wat te denken van het geld dat je bespaart door te stoppen en alle leuke dingen die je van dat geld kunt doen? Bovendien hoef je nooit meer buiten onder een afdakje te kleumen met een sigaret. Ook voor je omgeving is het fijn dat je stopt – al stop je natuurlijk in de eerste plaats voor jezelf. Misschien bevalt het je zó goed, dat je blijvend wilt stoppen. Mocht je daar na Stoptober begeleiding bij willen, kijk dan bij ‘experts‘ om te zien welke stopbegeleiders er bij jou in de buurt zijn.

  10 voordelen van stoppen met roken

  Betere conditie
  Door roken krijg je minder zuurstof in je bloed en ben je dus sneller moe. Als je stopt met roken, verbetert je conditie bijna meteen. Binnen drie dagen merk je al dat je beter kunt ademen en dat je meer energie hebt. Als je de trap op rent, raak je minder snel buiten adem.

  Meer geld
  Als je 7 sigaretten per dag rookt, hou je ongeveer 60 euro per maand over als je stopt. In een half jaar kun je 360 euro besparen. In een jaar 720 euro!

  Beter seksleven
  Uit onderzoek blijkt dat je door roken minder zin in seks kunt krijgen. En als je zin hebt, kan er minder van terecht komen: mannen (ook jonge mannen!) die roken hebben veel vaker erectieproblemen.

  Alles smaakt lekkerder
  Door roken proef en ruik je minder. Al na een maand niet roken wordt je smaak en geurvermogen beter.

  Mooiere huid
  Als je stopt met roken, verbetert de doorbloeding van de huid direct. Hierdoor wordt je minder grauw en zie je er gezonder en frisser uit.
  Als je blijft roken, krijg je sneller rimpels en plooien. Je huid begint tien tot twintig jaren eerder met ouder worden dan wanneer je zou stoppen.

  Mooiere tanden
  Door roken krijg je meer last van tandplak en raakt je tandvlees sneller ontstoken. Je krijgt aanslag op je tanden en tandvlees. En je tanden kunnen verkleuren. Twee tot zes weken nadat je bent gestopt, wordt je mond gezonder. Je tanden worden mooier en je hebt minder kans dat je tandarts je pijn moet doen.

  Frissere adem
  Als je stopt met roken, heb je de volgende dag al een betere adem. Ook je kleding gaat minder stinken als je stopt!

  Vruchtbaarder
  Bij veel rokende vrouwen die zwanger willen worden, duurt het langer voor het lukt. Roken vermindert de vruchtbaarheid. Bovendien moet je toch al stoppen als je zwanger bent: roken is erg slecht voor een ongeboren baby. Ook rokende mannen lijken minder vruchtbaar te zijn. Daarnaast kan roken erectieproblemen geven, waardoor het moeilijker wordt om een kind te verwekken. Als je stopt met roken, wordt je vruchtbaarheid meestal weer helemaal normaal.

  Beter humeur
  Onderzoek laat zien dat mensen die zijn gestopt met roken, zich prettiger voelen dan rokers. Geef het stoppen dus niet te snel op: In de eerste weken of maanden na het stoppen kun je je onrustig en somber voelen. Maar daarna voel je je waarschijnlijk juist blijer en stabieler.

  Meer verjaardagen
  Een roker leeft gemiddeld tien jaar korter dan een niet-roker. Dat komt doordat je als roker veel meer kans op kanker en hart- en vaatziekten hebt. Als je stopt, is de kans op kanker na vijf jaar al met de helft gedaald. Als je stopt, leef je dus waarschijnlijk langer èn blijf je gezonder.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over stoppen met roken en acupunctuur

  Moeite met het stoppen met roken en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws