Thee is gezond

Thee is gezond en Acupunctuur

Chinese thee is gezond

Thee is gezond. Heel gezond. Chinezen drinken niet voor niets al duizenden jaren thee. Lees hieronder waarom. Het is namelijk heel gezond, bevat anti-oxidanten en bevat de stof L-theanine.

Legende ontstaan

Volgens een Chinese legende was er 4500 jaar geleden een Chinese keizer die water in een ketel aan het koken was. Tijdens het koken viel er een blad van een struik in de ketel en kreeg het water een mooie kleur. Hij dronk het water op en ontdekte dat er een lekkere smaak aan zat en dat hij zich frisser en energieker voelde. Dit was de ontdekking van thee!

Thee is gezond en heeft vele goede eigenschappen

  • Het is een goede vochtaanvulling voor het lichaam.
  • Het bevat anti-oxidanten die het lichaam beschermen tegen kanker, hart- en vaatziektes, diabetes en broze tanden en botten. Dezelfde anti-oxidanten zitten ook in chocolade, wijn en fruit. Maar thee lijkt toch de meeste anti-oxidanten te verschaffen.
  • Groene thee is ook vochtafdrijvend en heeft een gunstig effect op de vetstofwisseling.
  • Door de stof L-theanine is het ook rustgevend en kalmerend.

Naar aanleiding van de nieuwe “Schijf van Vijf” waaraan de media begin november uitgebreid aandacht heeft gegeven, is er nogal wat ophef ontstaan over het wel en wee van rood en bewerkt vlees. Maar wist jij dat in deze nieuwe Schijf van Vijf, ook een advies is overgenomen over thee? De Gezondheidsraad adviseert om 3 koppen per dag te drinken. Dat voorkomt de kans op een beroerte.

Uit een Australisch onderzoek is verder gebleken dat bejaarde vrouwen tussen de 70 en 90 jaar die twee kopjes per dag drinken, mogelijk langer leven dan vrouwen die dat niet doen. Lees hier het bericht over dit onderzoek op nu.nl.

Er bestaan heel veel verschillende soorten en smaken. Vind er dus een die je lekker vindt zodat je dagelijks ervan kunt gaan genieten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten