• 15 DEC 15
  • 0
  Thee is gezond

  Thee is gezond

  Chinese thee

  Chinezen drinken niet voor niets al duizenden jaren thee. Het is namelijk heel gezond. Lees hieronder waarom.

  Legende ontstaan

  Volgens een Chinese legende was er 4500 jaar geleden een Chinese keizer die water in een ketel aan het koken was. Tijdens het koken viel er een blad van een struik in de ketel en kreeg het water een mooie kleur. Hij dronk het water op en ontdekte dat er een lekkere smaak aan zat en dat hij zich frisser en energieker voelde. Dit was de ontdekking van thee!

  Thee heeft vele goede eigenschappen

  – Het is een goede vochtaanvulling voor het lichaam
  – Het bevat anti-oxidanten die het lichaam beschermen tegen kanker, hart- en vaatziektes, diabetes en broze tanden en botten. Dezelfde anti-oxidanten zitten ook in chocolade, wijn en fruit. Maar thee lijkt toch de meeste anti-oxidanten te verschaffen.
  – Groene thee is ook vochtafdrijvend en heeft een gunstig effect op de vetstofwisseling
  – Door de stof L-theanine is het ook rustgevend en kalmerend

  Naar aanleiding van de nieuwe “Schijf van Vijf” waaraan de media begin november uitgebreid aandacht heeft gegeven, is er nogal wat ophef ontstaan over het wel en wee van rood en bewerkt vlees. Maar wist jij dat in deze nieuwe Schijf van Vijf, ook een advies is overgenomen over thee? De Gezondheidsraad adviseert om 3 koppen per dag te drinken. Dat voorkomt de kans op een beroerte.

  Uit een Australisch onderzoek is verder gebleken dat bejaarde vrouwen tussen de 70 en 90 jaar die twee kopjes per dag drinken, mogelijk langer leven dan vrouwen die dat niet doen. Lees hier het bericht over dit onderzoek op nu.nl.

  Er bestaan heel veel verschillende soorten en smaken. Vind er dus een die je lekker vindt zodat je dagelijks ervan kunt gaan genieten.

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Heb je pijnklachten en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws