Vakantie is goed voor je

Vakantie Acupunctuur

Vakantie? Waarom?

Yes, de zomervakantie komt er weer aan! Lekker een paar weken lang vrij en genieten van je vrije tijd. Heerlijk naar het buitenland aan het strand of backpacken, kamperen, of thuisblijven en genieten in eigen land. Het kan allemaal. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we vakantie hebben?

In Nederland kennen we verschillende vakanties. Deze worden ook wel de schoolvakanties genoemd omdat scholen dan dicht zijn.

Zomervakantie

De zomervakantie duurt het langst: zes weken maar liefst. De zomervakantie is ontstaan door de oogsttijd in de maanden juli en augustus. Kinderen kregen dan vrij om mee te helpen op het land. Tegenwoordig heeft of neemt iedereen vrij in de zomer om te ontspannen en te genieten van het mooie weer.

Herfstvakantie

De herfstvakantie is ontstaan door de aardappel! Nederlanders eten van oudsher veel aardappelen. Het rooien van aardappelen vindt altijd plaats in het najaar. De kinderen kregen daarom vrij van school om daarbij te helpen. Tegenwoordig wordt er gerooid met machines maar de herfstvakantie is altijd in stand gebleven.

Kerstvakantie

De kerstvakantie is van oudsher een christelijke vakantie. Er is dan vakantie zodat men kerst en oud en nieuw kan vieren.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is ontstaan doordat men een onderbreking wilde uit de donkere wintermaanden. In de jaren 70 is deze vakantie ingevoerd omdat men ook carnaval wilde gaan vieren of met wintersport wilde gaan.

Meivakantie

De meivakantie duurt officieel een week maar vaak wordt door scholen een extra week eraan toegevoegd. De meivakantie is in het leven geroepen omdat er in die periode veel bijzondere dagen zijn: Koningsdag, Bevrijdingsdag en soms ook Hemelvaart.

Chinese geneeskunde

Volgens de Chinese geneeskunde is vakantie heel erg belangrijk. Na een periode van werken, moet er ook een periode zijn van rust. Zo heeft de natuur het nu eenmaal bedoeld. Net als dat er een dag en nacht is, koude en warmte is en er mannen en vrouwen zijn. Alles in het leven en de natuur draait om evenwicht. Alleen maar werken en niet tot rust komen, is funest voor je gezondheid.

Rust, regelmaat en reinheid zijn van wezenlijk belang voor het opladen van je batterij. Ga dus lekker op vakantie of doe in ieder geval rustig aan tijdens je vakantie als je niet weg gaat. Lees hier 5 tips voor een goede gezonde vakantie. Zorg dat je bijkomt en energie opdoet voor de periode na de rust. Dan kun je er voorlopig weer even tegenaan.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten