• 02 JUL 15
  • 0
  Vakantie is goed voor je

  Vakantie is goed voor je

  Yes, de zomervakantie komt er weer aan! Lekker een paar weken lang vrij en genieten van je vrije tijd. Heerlijk naar het buitenland aan het strand of backpacken, kamperen, of thuisblijven en genieten in eigen land. Het kan allemaal. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we vakantie hebben?

  In Nederland kennen we verschillende vakanties. Deze worden ook wel de schoolvakanties genoemd omdat scholen dan dicht zijn.

  Zomervakantie
  De zomervakantie duurt het langst: zes weken maar liefst. De zomervakantie is ontstaan door de oogsttijd in de maanden juli en augustus. Kinderen kregen dan vrij om mee te helpen op het land. Tegenwoordig heeft of neemt iedereen vrij in de zomer om te ontspannen en te genieten van het mooie weer.

  Herfstvakantie
  De herfstvakantie is ontstaan door de aardappel! Nederlanders eten van oudsher veel aardappelen. Het rooien van aardappelen vindt altijd plaats in het najaar. De kinderen kregen daarom vrij van school om daarbij te helpen. Tegenwoordig wordt er gerooid met machines maar de herfstvakantie is altijd in stand gebleven.

  Kerstvakantie
  De kerstvakantie is van oudsher een Christelijke vakantie. Er is dan vakantie zodat men kerst en oud en nieuw kan vieren.

  Voorjaarsvakantie
  De voorjaarsvakantie is ontstaan doordat men een onderbreking wilde uit de donkere wintermaanden. In de jaren 70 is deze vakantie ingevoerd omdat men ook carnaval wilde gaan vieren of met wintersport wilde gaan.

  Meivakantie
  De meivakantie duurt officieel een week maar vaak wordt door scholen een extra week eraan toegevoegd. De meivakantie is in het leven geroepen omdat er in die periode veel bijzondere dagen zijn: Koningsdag, Bevrijdingsdag en soms ook Hemelvaart.

  Chines geneeskunde

  Volgens de Chinese geneeskunde is vakantie heel erg belangrijk. Na een periode van werken, moet er ook een periode zijn van rust. Zo heeft de natuur het nu eenmaal bedoeld. Net als dat er een dag en nacht is, koude en warmte is en er mannen en vrouwen zijn. Alles in het leven en de natuur draait om evenwicht. Alleen maar werken en niet tot rust komen, is funest voor je gezondheid.

  Rust, regelmaat en reinheid zijn van wezenlijk belang voor het opladen van je batterij. Ga dus lekker op vakantie of doe in ieder geval rustig aan tijdens je vakantie als je niet weg gaat. Zorg dat je bijkomt en energie opdoet voor de periode na de rust. Dan kun je er voorlopig weer even tegenaan.

  Leave a reply →

Laatste nieuws