Vakantie is goed voor je

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Vakantie? Waarom?

Yes, de zomervakantie komt er weer aan! Lekker een paar weken lang vrij en genieten van je vrije tijd. Heerlijk naar het buitenland aan het strand of backpacken, kamperen, of thuisblijven en genieten in eigen land. Het kan allemaal. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we vakantie hebben?

In Nederland kennen we verschillende vakanties. Deze worden ook wel de schoolvakanties genoemd omdat scholen dan dicht zijn.

Zomervakantie

De zomervakantie duurt het langst: zes weken maar liefst. De zomervakantie is ontstaan door de oogsttijd in de maanden juli en augustus. Kinderen kregen dan vrij om mee te helpen op het land. Tegenwoordig heeft of neemt iedereen vrij in de zomer om te ontspannen en te genieten van het mooie weer.

Herfstvakantie

De herfstvakantie is ontstaan door de aardappel! Nederlanders eten van oudsher veel aardappelen. Het rooien van aardappelen vindt altijd plaats in het najaar. De kinderen kregen daarom vrij van school om daarbij te helpen. Tegenwoordig wordt er gerooid met machines maar de herfstvakantie is altijd in stand gebleven.

Kerstvakantie

De kerstvakantie is van oudsher een christelijke vakantie. Er is dan vakantie zodat men kerst en oud en nieuw kan vieren.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is ontstaan doordat men een onderbreking wilde uit de donkere wintermaanden. In de jaren 70 is deze vakantie ingevoerd omdat men ook carnaval wilde gaan vieren of met wintersport wilde gaan.

Meivakantie

De meivakantie duurt officieel een week maar vaak wordt door scholen een extra week eraan toegevoegd. De meivakantie is in het leven geroepen omdat er in die periode veel bijzondere dagen zijn: Koningsdag, Bevrijdingsdag en soms ook Hemelvaart.

Chinese geneeskunde

Volgens de Chinese geneeskunde is vakantie heel erg belangrijk. Na een periode van werken, moet er ook een periode zijn van rust. Zo heeft de natuur het nu eenmaal bedoeld. Net als dat er een dag en nacht is, koude en warmte is en er mannen en vrouwen zijn. Alles in het leven en de natuur draait om evenwicht. Alleen maar werken en niet tot rust komen, is funest voor je gezondheid.

Rust, regelmaat en reinheid zijn van wezenlijk belang voor het opladen van je batterij. Ga dus lekker op vakantie of doe in ieder geval rustig aan tijdens je vakantie als je niet weg gaat. Zorg dat je bijkomt en energie opdoet voor de periode na de rust. Dan kun je er voorlopig weer even tegenaan.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

2 jul 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer