• 23 JAN 15
  • 0
  Acupunctuur bij verkoudheid en griep

  Acupunctuur bij verkoudheid en griep

  Het is weer de tijd van het jaar: verkoudheid en griep zijn weer volop aanwezig

  Verkoudheid en griep zijn virale infecties van de bovenste luchtwegen en worden snel verspreid door niezen en hoesten. Wat veel mensen niet weten is dat acupunctuur heel goed kan helpen om daar sneller weer bovenop te komen. Daarnaast kunnen symptomen zoals hoesten, keelpijn, verstopte neus / loopneus, koorts, rillingen, spierpijn, vermoeidheid door middel van acupunctuur worden verlicht. Acupunctuur versterkt verder ook het immuunsysteem waardoor je minder snel grieperig of verkouden raakt.

  Rust

  Over het algemeen is een verkoudheid of griep niet ernstig en is (bed)rust / uitzieken een prima remedie, maar veel mensen lukt het niet om die rust te nemen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld een drukke baan, kinderen of andere verantwoordelijkheden. Daarnaast zijn er groepen mensen bij wie een verkoudheid of griep kan leiden tot complicaties, waaronder bronchitis, sinusitis, longontsteking. Denk bij deze groepen mensen aan ouderen, kinderen en mensen met luchtwegklachten.

  Slechte of verminderde weerstand

  Bij mensen die vaak verkouden/grieperig zijn is er vaak sprake van een slechte of verminderde weerstand. Ditzelfde geldt voor mensen waarvan een griep of verkoudheid maar niet over lijkt te gaan en wekenlang blijft aanhouden. Als men een verminderde weerstand heeft, zal het lichaam niet alleen sneller vatbaar zijn voor ziekte, maar zal het lichaam ook meer moeite hebben om een ziekte die eenmaal in het lichaam aanwezig is, te bestrijden. Een verminderde weerstand kan verschillende oorzaken hebben: teveel werken, te weinig rusten, verkeerd of onregelmatig eten, te veel stress, onvoldoende warme kleding dragen.

  Cupping

  Wil jij wat doen aan het voorkomen of bestrijden van griep en verkoudheid? Overweeg dan acupunctuur als behandelingsmethode. Een andere behandelmethode wat net als acupunctuur onderdeel is van de Chinese Geneeskunde is cupping. Bij cupping worden glazen bolletjes vacuum getrokken op bepaalde plekken op het lichaam, veelal op de rug. Het zorgt voor een betere doorbloeding en lymfecirculatie en draagt op die manier bij aan een betere immuunsysteem.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over verkoudheid en acupunctuur

  Last van verkoudheid en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws