Acupunctuur bij verkoudheid en griep

Acupunctuur bij verkoudheid

Acupunctuur bij verkoudheid? Het is weer de tijd van het jaar: verkoudheid en griep zijn weer volop aanwezig

Acupunctuur bij verkoudheid en griep? Ja! Verkoudheid en griep zijn virale infecties van de bovenste luchtwegen en worden snel verspreid door niezen en hoesten. Wat veel mensen niet weten is dat acupunctuur heel goed kan helpen om daar sneller weer bovenop te komen.

Daarnaast kunnen symptomen zoals hoesten, keelpijn, verstopte neus / loopneus, koorts, rillingen, spierpijn, vermoeidheid door middel van acupunctuur worden verlicht. Acupunctuur bij verkoudheid versterkt verder ook het immuunsysteem waardoor je minder snel grieperig of verkouden raakt. Acupunctuur helpt in de herfst bij snotteren en verkoudheid.

Rust

Over het algemeen is een verkoudheid of griep niet ernstig en is (bed)rust / uitzieken een prima remedie, maar veel mensen lukt het niet om die rust te nemen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld een drukke baan, kinderen of andere verantwoordelijkheden. Daarnaast zijn er groepen mensen bij wie een verkoudheid of griep kan leiden tot complicaties, waaronder bronchitis, sinusitis, longontsteking. Denk bij deze groepen mensen aan ouderen, kinderen en mensen met luchtwegklachten.

Slechte of verminderde weerstand

Bij mensen die vaak verkouden/grieperig zijn is er vaak sprake van een slechte of verminderde weerstand. Ditzelfde geldt voor mensen waarvan een griep of verkoudheid maar niet over lijkt te gaan en wekenlang blijft aanhouden. Als men een verminderde weerstand heeft, zal het lichaam niet alleen sneller vatbaar zijn voor ziekte, maar zal het lichaam ook meer moeite hebben om een ziekte die eenmaal in het lichaam aanwezig is, te bestrijden. Een verminderde weerstand kan verschillende oorzaken hebben: teveel werken, te weinig rusten, verkeerd of onregelmatig eten, te veel stress, onvoldoende warme kleding dragen.

Cupping

Wil jij wat doen aan het voorkomen of bestrijden van griep en verkoudheid? Overweeg dan acupunctuur als behandelingsmethode. Een andere behandelmethode wat net als acupunctuur onderdeel is van de Chinese Geneeskunde is cupping. Bij cupping worden glazen bolletjes vacuum getrokken op bepaalde plekken op het lichaam, veelal op de rug. Het zorgt voor een betere doorbloeding en lymfecirculatie en draagt op die manier bij aan een betere immuunsysteem.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur bij verkoudheid

Wilt u meer weten over acupunctuur bij verkoudheid? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten