Week van de Acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Week van de Acupunctuur: maandag 4 – vrijdag 8 november 2019

Het is de Week van de Acupunctuur! De week van de Acupunctuur staat in het teken van acupunctuur en traditionele Chinese geneeswijzen. Deze week is bedoeld om in Nederland extra aandacht te vragen voor deze effectieve behandelmethode. Veel Nederlandse volwassenen en kinderen maken al gebruik van acupunctuur, ben jij de volgende?

Het thema van dit jaar van de Week van de Acupunctuur is: Leefstijl. Een gezonde leefstijl helpt bij een gezond leven. Acupunctuur kun je integreren in je leefstijl om bewuster te worden van je eigen gezondheid en om vitaler te worden.
Acupunctuur is een veilige methode en non-invasief. Medicatie en operaties en andere ingrepen komen hier niet aan te pas, dat is het vakgebied van de reguliere geneeskunde.

Acupunctuur niet bewezen, niet effectief en kwakzalverij? Dat is onzin en wordt vooral geroepen door mensen die zelf geen ervaring hebben met acupunctuur en door mensen met een beperkte wetenschappelijke tunnelvisie. Er zijn al zat onderzoeken gedaan en zelfs de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft jaren geleden al aangegeven dat acupunctuur voor bepaalde aandoeningen bewezen effectief is. Lees hier het artikel over acupunctuur en wetenschappelijk bewijs.

Diverse beroepsverenigingen zijn deze week extra actief met informatie delen en plaatsen verschillende berichten en filmpjes over acupunctuur. Dit jaar wordt er veel online gedaan op bijvoorbeeld Facebook. Voor iedere geïnteresseerde is dit een laagdrempelige en handige manier om meer te weten te komen over acupunctuur.

Yuk Chi Acupunctuur is aangesloten bij de beroepsvereniging NVA: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Kijk op hun website of Facebookpagina voor leuke en interessante berichten over de Week van de Acupunctuur. Op hun website vind je overigens ook een database met wetenschappelijke onderzoeken over de effecten van acupunctuur.

Heb jij vragen over acupunctuur, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

5 nov 2019

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer