Week van de Acupunctuur

Week van de Acupunctuur

Week van de Acupunctuur: maandag 4 – vrijdag 8 november 2019

Het is de Week van de Acupunctuur! De week van de Acupunctuur staat in het teken van acupunctuur en traditionele Chinese geneeswijzen. Deze week is bedoeld om in Nederland extra aandacht te vragen voor deze effectieve behandelmethode. Veel Nederlandse volwassenen en kinderen maken al gebruik van acupunctuur, ben jij de volgende?

Het thema van dit jaar van de Week van de Acupunctuur is: Leefstijl. Een gezonde leefstijl helpt bij een gezond leven. Acupunctuur kun je integreren in je leefstijl om bewuster te worden van je eigen gezondheid en om vitaler te worden.
Acupunctuur is een veilige methode en non-invasief. Medicatie en operaties en andere ingrepen komen hier niet aan te pas, dat is het vakgebied van de reguliere geneeskunde.

Acupunctuur niet bewezen, niet effectief en kwakzalverij? Dat is onzin en wordt vooral geroepen door mensen die zelf geen ervaring hebben met acupunctuur en door mensen met een beperkte wetenschappelijke tunnelvisie. Er zijn al zat onderzoeken gedaan en zelfs de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft jaren geleden al aangegeven dat acupunctuur voor bepaalde aandoeningen bewezen effectief is. Lees hier het artikel over acupunctuur en wetenschappelijk bewijs.

Diverse beroepsverenigingen zijn deze week extra actief met informatie delen en plaatsen verschillende berichten en filmpjes over acupunctuur. Dit jaar wordt er veel online gedaan op bijvoorbeeld Facebook. Voor iedere geïnteresseerde is dit een laagdrempelige en handige manier om meer te weten te komen over acupunctuur.

Yuk Chi Acupunctuur is aangesloten bij de beroepsvereniging NVA: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Kijk op hun website of Facebookpagina voor leuke en interessante berichten over de Week van de Acupunctuur. Op hun website vind je overigens ook een database met wetenschappelijke onderzoeken over de effecten van acupunctuur.

Heb jij vragen over acupunctuur, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten