Amerika vergoedt acupunctuur voor lage rugpijn vanuit basisverzekering

Acupunctuur voor lage rugpijn

Acupunctuur voor lage rugpijn in basisverzekering Amerika

Het Amerikaans Ministerie van Gezondheid heeft onlangs op 21 januari 2020 besloten om acupunctuur voor lage rugpijn te vergoeden vanuit de basisverzekering.

Het Amerikaans Ministerie van Gezondheid / CMS (Centers for Medicare & Medicaid Services) heeft een besluit genomen voor Medicare patiënten met chronische onderrugpijn. Acupunctuur voor het behandelen van de lage rugpijn zal worden vergoed tot 12 behandelingen in 90 dagen, dit kan worden uitgebreid met 8 extra behandelingen indien er kan worden aangetoond dat er verbeteringen zijn.

Ongeveer 3 miljoen Amerikanen maken gebruik van acupunctuur, voornamelijk vanwege chronische pijnklachten. Sommige zorgverzekeraars vergoeden nu ook al acupunctuur, maar er is nog weinig consensus in de medische wereld over de waarde ervan.

Lage rugpijn is wereldwijd de grootste oorzaak van een bewegingsbeperking / handicap. De onderzoekers van het CMS hebben klinische studies onderzocht en hebben bewijs gevonden dat oudere volwassenen met chronische rugpijn verbeteringen in pijn en functie ervoeren na acupunctuur behandelingen.

Het uitbreiden van behandelmogelijkheden voor pijnklachten is een belangrijk onderdeel van Trumps gezondheidsstrategie voor het aanpakken van de opioidencrisis in Amerika. De minister van de Amerikaanse gezondheidsdienst zei in een verklaring dat Medicare verzekerden nu een nieuwe mogelijkheid tot hun beschikking hebben om chronische lage rugpijn aan te pakken.

Het besluit om nu wel acupunctuur te vergoeden is een omslag van decennia eerdere besluiten met een negatieve houding richting acupunctuur. In 1980 zei het CMS dat het gebruik van acupunctuur als een pijnbestrijdingsmethode als niet-redelijk en niet-noodzakelijk werd beschouwd. In 2004 wees het CMS acupunctuur af als behandelmethode voor fibromyalgie en osteoarthritis omdat er geen overtuigend bewijs voorhanden was voor de toepassing van acupunctuur ivm pijnbestrijding.

Het CMS zegt nu dat zij scherp gefocust is op het vinden van alternatieven voor morfine-achtige pijnstillers. Ze geven aan toegewijd te zijn om de toegang tot alternatieven voor deze pijnstillers te vergroten en geloven dat acupunctuur voor lage rugpijn in het beste belang is van de patiënten. Ook zegt het CMS nu voort te bouwen op belangrijke lessen die zijn geleerd in de private sector.

De afhankelijkheid van pijnstillers door patiënten met chronische pijnklachten is een van de factoren die hebben geleid tot de opioidencrisis in Amerika, het is daarom van essentieel belang dat een een reeks van behandelmogelijkheden wordt aangeboden aan onze mensen. We erkennen nu het belang van meerdere behandelmogelijkheden voor een geïntegreerde aanpak die is toegespitst op de belangen en voorkeuren van de mensen.

Een recent onderzoek onder 140.000 legerveteranen met chronische pijn deed blijken dat therapieën zonder medicijnen – zoals acupunctuur – het risico op zelfmoord en het misbruik van alcohol en drugs significant verminderen.
Bronnen:

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur voor lage rugpijn

Wilt u meer weten over acupunctuur voor lage rugpijn? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten