Valentijn special

Valentijn Acupunctuurnaalden

Valentijn en acupunctuur

Je hebt het zelf vast niet door, maar jij maakt ongetwijfeld ook gebruik van acupunctuurpunten bij het bedrijven van de liefde en erotiek. Voor de nieuwsgierigen onder ons: hieronder een aantal van die punten nader verklaard.

Bij acupunctuur worden specifieke acupunctuurpunten gestimuleerd door het prikken van naalden. Die punten worden niet willekeurig gekozen, maar juist heel zorgvuldig. Acupunctuurpunten hebben namelijk een breed scala aan functies en werkingen. Afhankelijk van de klacht en de lichamelijke en emotionele conditie van een persoon wordt een selectie gemaakt van te stimuleren punten.

Deze punten kun je behalve met naalden ten behoeve van geneeskundige doeleinden, echter ook op andere wijze ten behoeve van genotsdoeleinden stimuleren. En in de liefde en erotiek gebeurt dat ook! Op welke wijze dat stimuleren precies gebeurt, dát laten we over aan de fantasie.

Acupunctuurpunt Maag 17

Dit punt bevindt zich in het midden van de tepel. Vanuit de Chinese geneeskunde is dit punt verboden te prikken! Het wordt gebruikt als markeringspunt om andere acupunctuurpunten makkelijker te vinden.

Acupunctuurpunten Lever 1 en Milt 1

Deze twee punten bevinden zich beiden op de grote teen. Lever 1 bevindt zich aan de rechter uiteinde van de grote teen en Milt 1 aan de linker uiteinde van de grote teen. Het zijn hele krachtige punten die contact maken met de baarmoeder en geslachtsorganen. Deze punten worden bij acupunctuur gebruikt voor onder andere pijn aan de voet, genitale jeuk en heftige menstruatiebloedingen.

Acupunctuurpunten Milt 12 en Milt 13

Deze twee punten bevinden zich in de lies nabij de geslachtsorganen. Bij acupunctuur worden deze punten gebruikt voor onder andere buikklachten, plasproblemen en heupklachten.

Acupunctuurpunt Ren Mai 1

Bij mannen bevindt dit punt zich tussen de anus en de aanhechting van het scrotum. Bij vrouwen bevindt dit punt zich tussen de anus en de achterzijde van de schaamlippen. In de Chinese geneeskunde staat dit punt bekend om zijn werking bij prostaatproblemen en aambeien.

Happy Valentine’s Day!

Nb. acupunctuur is op géén enkele wijze erotisch. Het is bedoeld om mensen te helpen bij diverse gezondheidsklachten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten