Valentijn special

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Valentijn en acupunctuur

Je hebt het zelf vast niet door, maar jij maakt ongetwijfeld ook gebruik van acupunctuurpunten bij het bedrijven van de liefde en erotiek. Voor de nieuwsgierigen onder ons: hieronder een aantal van die punten nader verklaard.

Bij acupunctuur worden specifieke acupunctuurpunten gestimuleerd door het prikken van naalden. Die punten worden niet willekeurig gekozen, maar juist heel zorgvuldig. Acupunctuurpunten hebben namelijk een breed scala aan functies en werkingen. Afhankelijk van de klacht en de lichamelijke en emotionele conditie van een persoon wordt een selectie gemaakt van te stimuleren punten.

Deze punten kun je behalve met naalden ten behoeve van geneeskundige doeleinden, echter ook op andere wijze ten behoeve van genotsdoeleinden stimuleren. En in de liefde en erotiek gebeurt dat ook! Op welke wijze dat stimuleren precies gebeurt, dát laten we over aan de fantasie.

Acupunctuurpunt Maag 17

Dit punt bevindt zich in het midden van de tepel. Vanuit de Chinese geneeskunde is dit punt verboden te prikken! Het wordt gebruikt als markeringspunt om andere acupunctuurpunten makkelijker te vinden.

Acupunctuurpunten Lever 1 en Milt 1

Deze twee punten bevinden zich beiden op de grote teen. Lever 1 bevindt zich aan de rechter uiteinde van de grote teen en Milt 1 aan de linker uiteinde van de grote teen. Het zijn hele krachtige punten die contact maken met de baarmoeder en geslachtsorganen. Deze punten worden bij acupunctuur gebruikt voor onder andere pijn aan de voet, genitale jeuk en heftige menstruatiebloedingen.

Acupunctuurpunten Milt 12 en Milt 13

Deze twee punten bevinden zich in de lies nabij de geslachtsorganen. Bij acupunctuur worden deze punten gebruikt voor onder andere buikklachten, plasproblemen en heupklachten.

Acupunctuurpunt Ren Mai 1

Bij mannen bevindt dit punt zich tussen de anus en de aanhechting van het scrotum. Bij vrouwen bevindt dit punt zich tussen de anus en de achterzijde van de schaamlippen. In de Chinese geneeskunde staat dit punt bekend om zijn werking bij prostaatproblemen en aambeien.

Happy Valentine’s Day!

Nb. acupunctuur is op géén enkele wijze erotisch. Het is bedoeld om mensen te helpen bij diverse gezondheidsklachten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

14 feb 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer