• 14 FEB 15
  • 0
  Valentijn special

  Valentijn special

  Valentijn en acupunctuur

  Je hebt het zelf vast niet door, maar jij maakt ongetwijfeld ook gebruik van acupunctuurpunten bij het bedrijven van de liefde en erotiek. Voor de nieuwsgierigen onder ons: hieronder een aantal van die punten nader verklaard.

  Bij acupunctuur worden specifieke acupunctuurpunten gestimuleerd door het prikken van naalden. Die punten worden niet willekeurig gekozen, maar juist heel zorgvuldig. Acupunctuurpunten hebben namelijk een breed scala aan functies en werkingen. Afhankelijk van de klacht en de lichamelijke en emotionele conditie van een persoon wordt een selectie gemaakt van te stimuleren punten.

  Deze punten kun je behalve met naalden ten behoeve van geneeskundige doeleinden, echter ook op andere wijze ten behoeve van genotsdoeleinden stimuleren. En in de liefde en erotiek gebeurt dat ook! Op welke wijze dat stimuleren precies gebeurt, dát laten we over aan de fantasie.

  Acupunctuurpunt Maag 17

  Dit punt bevindt zich in het midden van de tepel. Vanuit de Chinese geneeskunde is dit punt verboden te prikken! Het wordt gebruikt als markeringspunt om andere acupunctuurpunten makkelijker te vinden.

  Acupunctuurpunten Lever 1 en Milt 1

  Deze twee punten bevinden zich beiden op de grote teen. Lever 1 bevindt zich aan de rechter uiteinde van de grote teen en Milt 1 aan de linker uiteinde van de grote teen. Het zijn hele krachtige punten die contact maken met de baarmoeder en geslachtsorganen. Deze punten worden bij acupunctuur gebruikt voor onder andere pijn aan de voet, genitale jeuk en heftige menstruatiebloedingen.

  Acupunctuurpunten Milt 12 en Milt 13

  Deze twee punten bevinden zich in de lies nabij de geslachtsorganen.
  Bij acupunctuur worden deze punten gebruikt voor onder andere buikklachten, plasproblemen en heupklachten.

  Acupunctuurpunt Ren Mai 1

  Bij mannen bevindt dit punt zich tussen de anus en de aanhechting van het scrotum. Bij vrouwen bevindt dit punt zich tussen de anus en de achterzijde van de schaamlippen. In de Chinese geneeskunde staat dit punt bekend om zijn werking bij prostaatproblemen en aambeien.

  Happy Valentine’s Day!

  Nb. acupunctuur is op géén enkele wijze erotisch. Het is bedoeld om mensen te helpen bij diverse gezondheidsklachten.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Last van klachten en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws