• 14 MEI 15
  • 0
  Incontinentie en acupunctuur

  Incontinentie en acupunctuur

  Urine incontinentie en acupunctuur – Nieren en Blaas

  Het zal je maar gebeuren: je kan je plas niet ophouden en plast in je broek! Dit heet urine incontinentie en komt bij meer mensen voor dan dat je denkt. Er zijn kort gezegd twee soorten van urineverlies:

  Stress incontinentie

  Bij stress incontinentie verlies je urine bij inspanning. Denk aan niezen, lachen, traplopen en hoesten. Dit ontstaat als er een probleem is met de afsluiting van de blaas. Dit zie je vaak bij vrouwen waarvan de bekkenbodemspieren niet goed werken door bijvoorbeeld een zwangerschap of bevalling. Ook bij overgewicht en bij mannen met prostaatproblemen zie je dit probleem vaak. Bij inspanning ontstaat er een druk op de blaas en doordat de blaasafsluiting niet goed werkt, loopt de urine er vervolgens uit. Het doen van oefeningen voor de blaasspieren of bekkenbodemspieren kan helpen om het urineverlies te doen verminderen.

  Aandrang incontinentie

  Bij deze vorm van urineverlies voel je plotseling de drang om te plassen maar ben je niet meer in staat om dit op te houden tot de WC. Dit wordt veroorzaakt doordat de blaas overactief is. De blaas reageert dan heel heftig op een klein beetje urine in de blaas. De spieren in de blaaswand trekken dan onverwachts samen waardoor de urine uit de blaas wordt geperst.

  Aandrang incontinentie kan worden veroorzaakt door onder meer ouderdom, neurologische problemen, maar ook door psychologische factoren (vlak voor een examen bijvoorbeeld), gebruik van bepaalde medicatie of door te veel koffie of alcohol. Blaastraining waarbij de plas zolang mogelijk wordt opgehouden kan helpen deze vorm van urineverlies te verbeteren.

  Incontinentie en acupunctuur

  Volgens de Chinese geneeskunde wordt incontinentie vaak veroorzaakt door een zwakke Nier energie. Zwakke Nier energie kan aangeboren zijn, maar kan ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld ouderdom, teveel aan seks, een bevalling of continue hoesten. Soms wordt urineverlies veroorzaakt door een teveel aan stress. In dit geval ligt er geen zwakte aan ten grondslag maar is er juist teveel verkeerde energie in het lichaam waardoor de Blaas wordt geprikkeld. Dit is vooral goed te zien bij kinderen die heel erg nerveus zijn. Met behulp van acupunctuur kan de balans worden hersteld in zowel de Nieren als de Blaas. Eventuele spanningen kunnen ook worden verholpen.

  Heb je last van incontinentie en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Overweeg dan acupunctuur.

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Heb je pijnklachten en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws