Incontinentie en acupunctuur

Incontinentie en acupunctuur

Urine incontinentie en acupunctuur – Nieren en Blaas

Urine incontinentie en acupunctuur | Het zal je maar gebeuren: je kan je plas niet ophouden en plast in je broek! Dit heet urine incontinentie en komt bij meer mensen voor dan dat je denkt.

Er zijn kort gezegd twee soorten van urineverlies:

Stress incontinentie

Bij stress incontinentie verlies je urine bij inspanning. Denk aan niezen, lachen, traplopen en hoesten. Dit ontstaat als er een probleem is met de afsluiting van de blaas. Dit zie je vaak bij vrouwen waarvan de bekkenbodemspieren niet goed werken door bijvoorbeeld een zwangerschap of bevalling. Ook bij overgewicht en bij mannen met prostaatproblemen zie je dit probleem vaak.

Bij inspanning ontstaat er een druk op de blaas en doordat de blaasafsluiting niet goed werkt, loopt de urine er vervolgens uit. Het doen van oefeningen voor de blaasspieren of bekkenbodemspieren kan helpen om het urineverlies te doen verminderen.

Aandrang incontinentie

Bij deze vorm van urineverlies voel je plotseling de drang om te plassen maar ben je niet meer in staat om dit op te houden tot de WC. Dit wordt veroorzaakt doordat de blaas overactief is. De blaas reageert dan heel heftig op een klein beetje urine in de blaas. De spieren in de blaaswand trekken dan onverwachts samen waardoor de urine uit de blaas wordt geperst.

Aandrang incontinentie kan worden veroorzaakt door onder meer ouderdom, neurologische problemen, maar ook door psychologische factoren (vlak voor een examen bijvoorbeeld), gebruik van bepaalde medicatie of door te veel koffie of alcohol. Blaastraining waarbij de plas zolang mogelijk wordt opgehouden kan helpen deze vorm van urineverlies te verbeteren.

Incontinentie en acupunctuur

Volgens de Chinese geneeskunde wordt incontinentie vaak veroorzaakt door een zwakke Nier energie. Zwakke Nier energie kan aangeboren zijn, maar kan ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld ouderdom, teveel aan seks, een bevalling of continue hoesten.

Soms wordt urineverlies veroorzaakt door een teveel aan stress. In dit geval ligt er geen zwakte aan ten grondslag maar is er juist teveel verkeerde energie in het lichaam waardoor de Blaas wordt geprikkeld. Dit is vooral goed te zien bij kinderen die heel erg nerveus zijn. Met behulp van acupunctuur kan de balans worden hersteld in zowel de Nieren als de Blaas. Eventuele spanningen kunnen ook worden verholpen.

Heb je last van incontinentie en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Overweeg dan acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over urine incontinentie en acupunctuur

Wilt u meer weten over urine incontinentie en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten