Blaasontsteking en acupunctuur

Blaasontsteking Acupunctuur

Een blaasontsteking (cystitis) is een lage urineweginfectie

Bij een blaasontsteking is de blaaswand ontstoken door een infectie. Het komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Het geeft vervelende klachten: vaak moeten plassen of vaak aandrang hebben zonder dat de blaas vol is, een brandend gevoel bij het plassen, sterk ruikende of troebele urine, pijn bij het plassen, bloed in de urine, druk in de buik of pijn in de rug en soms ook misselijkheid en braken.

Oorzaken

Meestal wordt een blaasontsteking veroorzaakt door de bacterie E. Coli. Deze bacterie bevindt zich in de darmen en kan via de anus en de urinebuis in de blaas terechtkomen, waarna deze bacterie zich hecht aan de blaaswand. De bacteriën kunnen op verschillende manieren in de urinebuis en blaas terecht komen:

  • Verkeerd afvegen bij WC-bezoek: het vegen van achteren naar voren zorgt ervoor dat je de bacteriën naar de urinebuis toe veegt.
  • Strak en slecht ademende ondergoed en kleding: hierdoor kunnen bacteriën en schimmels lekker gaan broeien
  • Seks: tijdens de seks kunnen de bacteriën dichtbij de urinebuis komen. Vrouwen hebben daardoor een verhoogde kans.

Andere oorzaken van een blaasontsteking zijn:

  • slechte hygiëne
  • irritatie door blaasstenen of chemische stoffen
  • onvoldoende drinken
  • spiraaltje
  • zwangerschap of menopauze
  • diabetes
  • niet goed uitplassen door bijvoorbeeld een prostaatvergroting of blaasverzakking

Veel drinken (1,5 – 2 liter per dag), de plas niet ophouden en volledig uitplassen zijn van belang om een blaasontsteking te voorkomen. Vaak wordt er ook antibiotica voorgeschreven om een hardnekkige blaasontsteking te lijf te gaan.

Vanuit de Chinese geneeskunde gezien wordt een cystitis meestal veroorzaakt door een teveel aan damp en hitte in het lichaam. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door het eten van veel pittig eten, het drinken van veel alcohol, eten van veel gefrituurd voedsel en slechte persoonlijke hygiëne.

Met behulp van acupunctuur (eventueel in combinatie met Chinese kruiden) kan het teveel aan damp en hitte uit het lichaam worden verwijderd. Hierdoor zal een blaasontsteking sneller herstellen en / of minder snel terugkeren. Vooral voor degenen die vaak en snel last hebben van een cystitis kan acupunctuur interessant zijn. Het veelvuldig gebruik van antibiotica kan namelijk leiden tot resistentie. En daarnaast doden antibiotica niet alleen de slechte bacteriën maar ook de goede.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over blaasontsteking en acupunctuur

Wilt u meer weten over blaasontsteking en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten