Koortslip en acupunctuur – Herpes Labialis

Koortslip en acupunctuur Herpes Labialis

Herpes Labialis oftewel koortslip en acupunctuur

Koortslip en acupunctuur | Heb jij dat ook, dat een koortslip (ook wel Herpes Labialis) weer komt opzetten op precies het verkeerde moment?

Een koortslip is in feite een uitslag van blaasjes op of rondom je lippen. Het wordt veroorzaakt door het Herpes Simplex Virus. Ditzelfde virus – maar dan van een ander type – kan ook zorgen voor uitslag op je genitaliën, maar dan heb je het over de SOA: Herpes Genitalis.

Besmettelijk

Je kan besmet raken met het virus als iemand een koortslip heeft waarbij het virus actief is. Door direct contact te maken door middel van zoenen of seks kan het overgedragen worden. Maar ook door indirect contact via gebruiksvoorwerpen kun je besmet worden. Denk aan het gebruiken van een glas of een make-up kwast of lippenstift van iemand die dit virus heeft.

Als je het virus eenmaal hebt blijft het voor de rest van je leven in je lichaam. En als je pech hebt hebt, kan dit virus actief gaan worden en regelmatig een koortslip veroorzaken. Triggers voor een koortslip zijn: een slechte weerstand, ziekte, koorts en zonverbranding. Er bestaat helaas geen behandeling of medicatie om het virus te elimineren.

Gevaarlijk voor baby’s

Een Herpes Labialis kan behalve dat het besmettelijk, irritant en pijnlijk is, meestal geen kwaad. Alleen bij baby’s kan dit wel ernstige gevolgen met zich meebrengen en in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. In het Engels wordt een kus aan een baby door iemand met een koortslip ook wel de Kiss of Death genoemd. Let dus op dat je niet op kraamvisite gaat als je een koortslip voelt aankomen of hebt. Pas als de blaasjes helemaal zijn ingedroogd, is het virus niet meer besmettelijk.

Koortslip en acupunctuur

Ben je die terugkerende koortslippen zat? Kijk dan of acupunctuur wat voor je is. In de Chinese geneeskunde zijn koortslippen uitingen van hitte in de lippen. De exacte oorzaak van de hitte kan uiteenlopen. Tijdens de intake wordt jouw persoonlijke situatie doorgenomen en gekeken naar de precieze oorzaak van de hitte in jouw lijf.

Wie weet eet / drink je de verkeerde producten, heb je teveel stress of zijn er andere factoren die leiden tot vaak terugkerende koortslippen. Nadat hierover duidelijkheid is verkregen, kan acupunctuur vervolgens heel specifiek worden ingezet om jouw Herpes Labialis probleem aan te pakken.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over koortslip en acupunctuur

Wilt u meer weten over koortslip en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten