• 21 MEI 15
  • 0
  Koortslip – Herpes Labialis en acupunctuur

  Koortslip – Herpes Labialis en acupunctuur

  Koortslip en acupunctuur – Herpes Labialis

  Heb jij dat ook, dat een koortslip (ook wel Herpes Labialis) weer komt opzetten op precies het verkeerde moment?

  Een koortslip is in feite een uitslag van blaasjes op of rondom je lippen. Het wordt veroorzaakt door het Herpes Simplex Virus. Ditzelfde virus – maar dan van een ander type – kan ook zorgen voor uitslag op je genitaliën, maar dan heb je het over de SOA: Herpes Genitalis.

  Besmettelijk

  Je kan besmet raken met het virus als iemand een koortslip heeft waarbij het virus actief is. Door direct contact te maken door middel van zoenen of seks kan het overgedragen worden. Maar ook door indirect contact via gebruiksvoorwerpen kun je besmet worden. Denk aan het gebruiken van een glas of een make-up kwast of lippenstift van iemand die dit virus heeft. Als je het virus eenmaal hebt blijft het voor de rest van je leven in je lichaam. En als je pech hebt hebt, kan dit virus actief gaan worden en regelmatig een koortslip veroorzaken. Triggers voor een koortslip zijn: een slechte weerstand, ziekte, koorts en zonverbranding. Er bestaat helaas geen behandeling of medicatie om het virus te elimineren.

  Gevaarlijk voor baby’s

  Een Herpes Labialis kan behalve dat het besmettelijk, irritant en pijnlijk is, meestal geen kwaad. Alleen bij baby’s kan dit wel ernstige gevolgen met zich meebrengen en in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. In het Engels wordt een kus aan een baby door iemand met een koortslip ook wel de Kiss of Death genoemd. Let dus op dat je niet op kraamvisite gaat als je een koortslip voelt aankomen of hebt. Pas als de blaasjes helemaal zijn ingedroogd, is het virus niet meer besmettelijk.

  Koortslip en acupunctuur

  Ben je die terugkerende koortslippen zat? Kijk dan of acupunctuur wat voor je is. In de Chinese geneeskunde zijn koortslippen uitingen van hitte in de lippen. De exacte oorzaak van de hitte kan uiteenlopen. Tijdens de intake wordt jouw persoonlijke situatie doorgenomen en gekeken naar de precieze oorzaak van de hitte in jouw lijf. Wie weet eet / drink je de verkeerde producten, heb je teveel stress of zijn er andere factoren die leiden tot vaak terugkerende koortslippen. Nadat hierover duidelijkheid is verkregen, kan acupunctuur vervolgens heel specifiek worden ingezet om jouw Herpes Labialis probleem aan te pakken.

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over Herpes Labialis en acupunctuur

  Heb je Herpes Labialis en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een .

  Leave a reply →

Laatste nieuws