Oorzaak en tips tegen slechte adem

Slechte adem Acupunctuur

Slechte adem verhelpen

Heeft iemand jou wel eens verteld dat je een slechte adem hebt? Of zie je mensen hun hoofd met een vieze blik wegdraaien terwijl je praat?

Een vieze adem is heel vervelend en vaak rust er een taboe op. Mensen durven meestal niet te zeggen dat je een slechte adem hebt en zelf heb je het vaak niet eens door! Niet alleen is dit probleem vervelend voor mensen in je omgeving, ook voor je eigen zelfvertrouwen kan dit heel naar zijn.

Slechte adem oorzaak

Een slechte adem kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld slecht tandenpoetsen en door het eten van veel knoflook, uien en andere sterke kruiden. Een slechte adem kan echter ook worden veroorzaakt doordat er lichamelijk wat problemen zijn. Denk aan:

  • Een ontsteking van het tandvlees of mondslijmvlies.
  • Een ontsteking van de holtes of neuspoliepen.
  • Slecht sluitende spier tussen de slokdarm en maag.
  • Verstopping of gasvorming in de darmen. Het gas komt in het bloed terecht en wordt via de longen uitgescheiden via de adem.
  • Een onderliggend probleem met je nieren of lever.
  • Als gevolg van verminderde speekselproductie door inname van bepaalde medicijnen (bijwerking).

Slechte adem tips

In de Chinese geneeskunde zijn de mond en het tandvlees een verlengstuk van het spijsverteringssysteem. Als je adem vies ruikt, is dit vaak een teken dat je Maag uit balans is of dat er wat is met de Darmen.

Een aantal tips vanuit de Chinese geneeskunde om een stinkende adem te bestrijden:

  • Eet niet teveel in een keer. Een stinkende adem kan namelijk worden veroorzaakt doordat er teveel eten in de Maag blijft hangen wat vervolgens gaat broeien.
  • Vermijd pikant voedsel, gefrituurd eten, zuivelproducten en suiker.
  • Beperk koffie en alcohol.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een slechte adem en acupunctuur

Wilt u meer weten over een slechte adem en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten