Oorzaak en tips tegen slechte adem

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Slechte adem verhelpen

Heeft iemand jou wel eens verteld dat je een slechte adem hebt? Of zie je mensen hun hoofd met een vieze blik wegdraaien terwijl je praat?

Een vieze adem is heel vervelend en vaak rust er een taboe op. Mensen durven meestal niet te zeggen dat je een slechte adem hebt en zelf heb je het vaak niet eens door! Niet alleen is dit probleem vervelend voor mensen in je omgeving, ook voor je eigen zelfvertrouwen kan dit heel naar zijn.

Slechte adem oorzaak

Een slechte adem kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld slecht tandenpoetsen en door het eten van veel knoflook, uien en andere sterke kruiden. Een slechte adem kan echter ook worden veroorzaakt doordat er lichamelijk wat problemen zijn. Denk aan:

  • Een ontsteking van het tandvlees of mondslijmvlies.
  • Een ontsteking van de holtes of neuspoliepen.
  • Slecht sluitende spier tussen de slokdarm en maag.
  • Verstopping of gasvorming in de darmen. Het gas komt in het bloed terecht en wordt via de longen uitgescheiden via de adem.
  • Een onderliggend probleem met je nieren of lever.
  • Als gevolg van verminderde speekselproductie door inname van bepaalde medicijnen (bijwerking).

Slechte adem tips

In de Chinese geneeskunde zijn de mond en het tandvlees een verlengstuk van het spijsverteringssysteem. Als je adem vies ruikt, is dit vaak een teken dat je Maag uit balans is of dat er wat is met de Darmen.

Een aantal tips vanuit de Chinese geneeskunde om een stinkende adem te bestrijden:

  • Eet niet teveel in een keer. Een stinkende adem kan namelijk worden veroorzaakt doordat er teveel eten in de Maag blijft hangen wat vervolgens gaat broeien.
  • Vermijd pikant voedsel, gefrituurd eten, zuivelproducten en suiker.
  • Beperk koffie en alcohol.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een slechte adem en acupunctuur

Wilt u meer weten over een slechte adem en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

7 mei 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer