• 07 MEI 15
  • 0
  Oorzaak en tips tegen slechte adem

  Oorzaak en tips tegen slechte adem

  Slechte adem verhelpen

  Heeft iemand jou wel eens verteld dat je een slechte adem hebt? Of zie je mensen hun hoofd met een vieze blik wegdraaien terwijl je praat?

  Een vieze adem is heel vervelend en vaak rust er een taboe op. Mensen durven meestal niet te zeggen dat je een slechte adem hebt en zelf heb je het vaak niet eens door! Niet alleen is dit probleem vervelend voor mensen in je omgeving, ook voor je eigen zelfvertrouwen kan dit heel naar zijn.

  Slechte adem oorzaak

  Een slechte adem kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld slecht tandenpoetsen en door het eten van veel knoflook, uien en andere sterke kruiden. Een slechte adem kan echter ook worden veroorzaakt doordat er lichamelijk wat problemen zijn. Denk aan:
  – Een ontsteking van het tandvlees of mondslijmvlies.
  – Een ontsteking van de holtes of neuspoliepen.
  – Slecht sluitende spier tussen de slokdarm en maag.
  – Verstopping of gasvorming in de darmen. Het gas komt in het bloed terecht en wordt via de longen uitgescheiden via de adem.
  – Een onderliggend probleem met je nieren of lever.
  – Als gevolg van verminderde speekselproductie door inname van bepaalde medicijnen (bijwerking).

  Slechte adem tips

  In de Chinese geneeskunde zijn de mond en het tandvlees een verlengstuk van het spijsverteringssysteem. Als je adem vies ruikt, is dit vaak een teken dat je Maag uit balans is of dat er wat is met de Darmen.

  Een aantal tips vanuit de Chinese geneeskunde om een stinkende adem te bestrijden:
  – Eet niet teveel in een keer. Een stinkende adem kan namelijk worden veroorzaakt doordat er teveel eten in de Maag blijft hangen wat vervolgens gaat broeien.
  – Vermijd pikant voedsel, gefrituurd eten, zuivelproducten en suiker.
  – Beperk koffie en alcohol.

  Leave a reply →

Laatste nieuws