Tenniselleboog / Tennisarm en acupunctuur

Tenniselleboog Tennisarm en acupunctuur

Tenniselleboog / Tennisarm en acupunctuur behandelingen

Bij een tennisarm of tenniselleboog is er sprake van een (niet-bacteriele) ontsteking van de pees ter hoogte van de elleboog. De pijn zit dan aan de buitenkant van de elleboog en wordt vooral getriggerd bij het strekken van de onderarm of het buigen van de pols. De pijn kan naar de hand en pols uitstralen, maar ook naar de bovenarm en schouder. Ook kan de kracht in je arm verminderd zijn.

Overbelasting

Een tennisarm ontstaat vaak door overbelasting waardoor kleine scheurtjes ontstaan in de pezen. De overbelasting kan komen door vaak dezelfde beweging te maken of door het plotseling maken van een verkeerde beweging. Een tennisarm zie je vaak bij bouwvakkers, kappers, mensen die veel achter de computer zitten en mensen die regelmatig tennissen.

De pijn bij een tenniselleboog kan behoorlijk vervelend zijn. Zeker ook omdat men daarvan vaak hinder ondervindt bij de dagelijkse werkzaamheden. Een simpele handeling zoals het oppakken van een kopje of het draaien aan een deurknop kan de pijn uitlokken of doen verergeren. Je beseft dan pas hoe vaak je je armen nodig hebt op dagelijkse basis.

Rust

Rust is vaak de beste remedie, helaas is dat voor veel mensen niet mogelijk. Zeker niet voor degenen waarvan de tenniselleboog is ontstaan als gevolg van werk. Pijnstillers, ontstekingsremmers en corticosteroïde injecties werken ook lang niet altijd.

Chinese geneeskunde

Acupunctuur kan helpen bij het behandelen van een tennisarm. Vanuit de Chinese geneeskunde is elke vorm van pijn het gevolg van een blokkade van energie. Bij een tenniselleboog betekent dat in feite dat er een blokkade is van de energie in de arm door overbelasting. Met behulp van acupunctuur kan deze blokkade worden opgeheven en pijn worden verminderd.

Vooral bij degenen die al lang met een tennisarm rondlopen en tevergeefs allerlei pijnstillers en ontstekingsremmers hebben gebruikt, kan acupunctuur een goede oplossing zijn. Vaak is er na een aantal behandelingen al sprake van een aanmerkelijk verbetering van de klachten of is de tennisarm zelfs helemaal verdwenen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een tenniselleboog / tennisarm en acupunctuur

Wilt u meer weten over een tenniselleboog / tennisarm en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten