• 12 FEB 15
  • 0
  Tennisarm / Tenniselleboog

  Tennisarm / Tenniselleboog

  Tennisarm / Tenniselleboog en acupunctuur

  Bij een tennisarm of tenniselleboog is er sprake van een (niet-bacteriele) ontsteking van de pees ter hoogte van de elleboog. De pijn zit dan aan de buitenkant van de elleboog en wordt vooral getriggerd bij het strekken van de onderarm of het buigen van de pols. De pijn kan naar de hand en pols uitstralen, maar ook naar de bovenarm en schouder. Ook kan de kracht in je arm verminderd zijn.

  Overbelasting

  Een tennisarm ontstaat vaak door overbelasting waardoor kleine scheurtjes ontstaan in de pezen. De overbelasting kan komen door vaak dezelfde beweging te maken of door het plotseling maken van een verkeerde beweging. Een tennisarm zie je vaak bij bouwvakkers, kappers, mensen die veel achter de computer zitten en mensen die regelmatig tennissen.

  De pijn bij een tenniselleboog kan behoorlijk vervelend zijn. Zeker ook omdat men daarvan vaak hinder ondervindt bij de dagelijkse werkzaamheden. Een simpele handeling zoals het oppakken van een kopje of het draaien aan een deurknop kan de pijn uitlokken of doen verergeren. Je beseft dan pas hoe vaak je je armen nodig hebt op dagelijkse basis.

  Rust

  Rust is vaak de beste remedie, helaas is dat voor veel mensen niet mogelijk. Zeker niet voor degenen waarvan de tenniselleboog is ontstaan als gevolg van werk. Pijnstillers, ontstekingsremmers en corticosteroïde injecties werken ook lang niet altijd.

  Chinese geneeskunde

  Acupunctuur kan helpen bij het behandelen van een tennisarm. Vanuit de Chinese geneeskunde is elke vorm van pijn het gevolg van een blokkade van energie. Bij een tenniselleboog betekent dat in feite dat er een blokkade is van de energie in de arm door overbelasting. Met behulp van acupunctuur kan deze blokkade worden opgeheven en pijn worden verminderd. Vooral bij degenen die al lang met een tennisarm rondlopen en tevergeefs allerlei pijnstillers en ontstekingsremmers hebben gebruikt, kan acupunctuur een goede oplossing zijn. Vaak is er na een aantal behandelingen al sprake van een aanmerkelijk verbetering van de klachten of is de tennisarm zelfs helemaal verdwenen.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over een tennisarm en acupunctuur

  Last van een tennisarm en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws