Whiplash en acupunctuur

Whiplash en acupunctuur

Jaarlijks veel mensen met whiplash en acupunctuur kan u hierbij helpen

Whiplash en acupunctuur | Ben jij wel eens met de auto hard van achteren aangereden en heb jij sindsdien klachten? Jaarlijks raken 15.000 tot 20.000 Nederlanders betrokken bij een whiplash ongeval.

Dit gebeurt meestal bij een ongeval waarbij het hoofd een heftige slingerbeweging maakt ten opzichte van het bovenlichaam. Je ziet dit vaak bij een auto-ongeluk waarbij je van achteren wordt aangereden. Het hoofd slingert dan van voren naar achteren en in een fractie van een seconde wordt de halswervelkolom uitgerekt. Maar je kan het ook een whiplash oplopen bij een val van de trap of doordat er iets op je hoofd valt.

Bij een whiplash lijkt de beweging tussen het hoofd en het bovenlichaam op de beweging van een zweepslag. Vandaar de naam whiplash. De klachten die kunnen optreden na een whiplashongeval worden whiplash-syndroom genoemd.

Meest voorkomende klachten zijn hoofdpijn, pijn in nek, schouder en rug, concentratiestoornissen en vergeetachtigheid, vermoeidheid en duizeligheid.

Als je een whiplash ongeval meemaakt, is het heel belangrijk dat je je laat nakijken bij de dokter. Ook al denk je dat je er goed ervan af bent gekomen en niks mankeert. Daarnaast is het van belang in de periode na de whiplash goed op eventuele symptomen whiplash-syndroomen veranderingen te letten.

Whiplash en acupunctuur behandelingen

Volgens de Chinese geneeskunde is whiplash een letsel ofwel trauma van het nek- en hoofdgebied. Door de klap heeft de energiedoorstroming in dat deel van het lichaam een optater gekregen waardoor de energie is gaan blokkeren. Deze blokkade kan zorgen voor pijn, maar het zorgt er ook voor dat het hoofd minder energie krijgt. Dit verklaart de eventuele klachten zoals duizeligheid en vergeetachtigheid.

Met behulp van acupunctuur kan de energiedoorstroming weer worden hersteld. Daarnaast helpt acupunctuur ook om de schok en angst die je hebt ervaren bij het ongeval te verwerken doordat het een sterk kalmerend effect heeft.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over whiplash en acupunctuur

Wilt u meer weten over whiplash en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten