Whiplash en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Jaarlijks veel mensen met whiplash en acupunctuur kan u hierbij helpen

Whiplash en acupunctuur | Ben jij wel eens met de auto hard van achteren aangereden en heb jij sindsdien klachten? Jaarlijks raken 15.000 tot 20.000 Nederlanders betrokken bij een whiplash ongeval.

Dit gebeurt meestal bij een ongeval waarbij het hoofd een heftige slingerbeweging maakt ten opzichte van het bovenlichaam. Je ziet dit vaak bij een auto-ongeluk waarbij je van achteren wordt aangereden. Het hoofd slingert dan van voren naar achteren en in een fractie van een seconde wordt de halswervelkolom uitgerekt. Maar je kan het ook een whiplash oplopen bij een val van de trap of doordat er iets op je hoofd valt.

Bij een whiplash lijkt de beweging tussen het hoofd en het bovenlichaam op de beweging van een zweepslag. Vandaar de naam whiplash. De klachten die kunnen optreden na een whiplashongeval worden whiplash-syndroom genoemd.

Meest voorkomende klachten zijn hoofdpijn, pijn in nek, schouder en rug, concentratiestoornissen en vergeetachtigheid, vermoeidheid en duizeligheid.

Als je een whiplash ongeval meemaakt, is het heel belangrijk dat je je laat nakijken bij de dokter. Ook al denk je dat je er goed ervan af bent gekomen en niks mankeert. Daarnaast is het van belang in de periode na de whiplash goed op eventuele symptomen whiplash-syndroomen veranderingen te letten.

Whiplash en acupunctuur behandelingen

Volgens de Chinese geneeskunde is whiplash een letsel ofwel trauma van het nek- en hoofdgebied. Door de klap heeft de energiedoorstroming in dat deel van het lichaam een optater gekregen waardoor de energie is gaan blokkeren. Deze blokkade kan zorgen voor pijn, maar het zorgt er ook voor dat het hoofd minder energie krijgt. Dit verklaart de eventuele klachten zoals duizeligheid en vergeetachtigheid.

Met behulp van acupunctuur kan de energiedoorstroming weer worden hersteld. Daarnaast helpt acupunctuur ook om de schok en angst die je hebt ervaren bij het ongeval te verwerken doordat het een sterk kalmerend effect heeft.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over whiplash en acupunctuur

Wilt u meer weten over whiplash en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

16 apr 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer