Oorsuizen en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Oorsuizen en acupunctuur behandelingen- tinnitus behandelen met Chinese Geneeskunde

Dit artikel gaat over oorsuizen en acupunctuur. Hoor jij fluiten, piepen, sissen, zoemen of andere geluiden in je hoofd die niet van buitenaf komen en anderen niet horen? Je bent niet gek hoor. Dit heet oorsuizen ofwel tinnitus.

De exacte oorzaak voor oorsuizen is niet bekend. Maar men vermoedt wel dat het niet wordt veroorzaakt door de oren, maar door de hersenen. Bepaalde delen van de hersenen zijn dan overactief en geven signalen af die als geluid worden waargenomen. En aangezien we horen met onze oren, is het net alsof daar iets mis mee is.

Mogelijke oorzaken van oorsuizingen kunnen onder meer zijn:

 • afsluiting van de gehoorgang (door bijvoorbeeld oorsmeer)
 • beschadiging van het trommelvlies
 • ziekte van Ménière
 • ouderdom slechthorendheid
 • stress
 • langdurige blootstelling aan hard geluid
 • medicatie (zoals antibiotica, aspirine)

De oorsuizingen kunnen plotseling ontstaan maar ook plotseling weer verdwijnen. Ook kan het constant aanwezig zijn of af en toe, en het kan zich voordoen aan een of beide oren.

Het geluid van oorsuizen is vrij zacht, maar hard genoeg om er last van te hebben. Dit kan zo erg worden dat je er slaapproblemen, concentratieproblemen, angsten, prikkelbaarheid en vermoeidheid door kunt krijgen. Je dagelijkse bezigheden kunnen daardoor uiteraard ook worden verstoord.

De reguliere medische behandelmogelijkheden zijn helaas heel beperkt. Wel is gebleken dat het zoeken van afleiding en ontspanning de oorsuizen kunnen doen verminderen.

Ben jij het oorsuizen zat? Probeer dan acupunctuur. Volgens de Chinese geneeskunde kan oorsuizen worden veroorzaakt door:

 • emotionele spanningen (vaak een plots begin en luide toon oorsuizingen)
 • uitputting (vaak een geleidelijk begin en lage toon oorsuizingen)
 • hogere leeftijd
 • teveel melkproducten en vet voedsel
 • blootstelling aan luide geluiden

Door deze factoren ontstaat er een disbalans met oorsuizen als gevolg.

Met behulp van acupunctuur kan de disbalans worden hersteld en kunnen de oorsuizingen behoorlijk verminderen of zelfs verdwijnen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over oorsuizen en acupunctuur

Wilt u meer weten over oorsuizen en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

20 apr 2015

Acupunctuur in Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Premies zorgverzekeringen 2021 zijn bekend

Premies zorgverzekeringen 2021 zijn bekend

De premies zorgverzekeringen zijn weer allemaal bekend voor het nieuwe jaar 2021 Premies zorgverzekeringen | Kijk goed of je huidige zorgverzekering voldoet aan je wensen. Als je in 2021 acupunctuur behandelingen wil ondergaan is het handig om nu...

Lees meer
Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer