Oorsuizen en acupunctuur

Oorsuizen en acupunctuur

Oorsuizen en acupunctuur behandelingen- tinnitus behandelen met Chinese Geneeskunde

Dit artikel gaat over oorsuizen en acupunctuur. Hoor jij fluiten, piepen, sissen, zoemen of andere geluiden in je hoofd die niet van buitenaf komen en anderen niet horen? Je bent niet gek hoor. Dit heet oorsuizen ofwel tinnitus.

De exacte oorzaak voor oorsuizen is niet bekend. Maar men vermoedt wel dat het niet wordt veroorzaakt door de oren, maar door de hersenen. Bepaalde delen van de hersenen zijn dan overactief en geven signalen af die als geluid worden waargenomen. En aangezien we horen met onze oren, is het net alsof daar iets mis mee is.

Mogelijke oorzaken van oorsuizingen kunnen onder meer zijn:

 • afsluiting van de gehoorgang (door bijvoorbeeld oorsmeer)
 • beschadiging van het trommelvlies
 • ziekte van Ménière
 • ouderdom slechthorendheid
 • stress
 • langdurige blootstelling aan hard geluid
 • medicatie (zoals antibiotica, aspirine)

De oorsuizingen kunnen plotseling ontstaan maar ook plotseling weer verdwijnen. Ook kan het constant aanwezig zijn of af en toe, en het kan zich voordoen aan een of beide oren.

Het geluid van oorsuizen is vrij zacht, maar hard genoeg om er last van te hebben. Dit kan zo erg worden dat je er slaapproblemen, concentratieproblemen, angsten, prikkelbaarheid en vermoeidheid door kunt krijgen. Je dagelijkse bezigheden kunnen daardoor uiteraard ook worden verstoord.

De reguliere medische behandelmogelijkheden zijn helaas heel beperkt. Wel is gebleken dat het zoeken van afleiding en ontspanning de oorsuizen kunnen doen verminderen.

Ben jij het oorsuizen zat? Probeer dan acupunctuur. Volgens de Chinese geneeskunde kan oorsuizen worden veroorzaakt door:

 • emotionele spanningen (vaak een plots begin en luide toon oorsuizingen)
 • uitputting (vaak een geleidelijk begin en lage toon oorsuizingen)
 • hogere leeftijd
 • teveel melkproducten en vet voedsel
 • blootstelling aan luide geluiden

Door deze factoren ontstaat er een disbalans met oorsuizen als gevolg.

Ook met acupunctuur is oorsuizen een lastig te behandelen probleem. Lang niet altijd verdwijnen de klachten, maar het lukt vaak wel om het oorsuizen iets te doen verminderen waardoor het wat dragelijker wordt.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over oorsuizen en acupunctuur

Wilt u meer weten over oorsuizen en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten