Gordelroos en acupunctuur behandelingen

Gordelroos acupunctuur haarlem

Gordelroos alternatief behandelen met acupunctuur

Gordelroos wordt veroorzaakt door het achterblijven van het waterpokkenvirus. In veel gevallen komt dit door een daling van de weerstand. Acupunctuur kan hier goed bij helpen!

Veel mensen hebben op jonge leeftijd waterpokken gehad. Waterpokken worden veroorzaakt door het waterpokkenvirus, zogenaamde Varicella Zoster Virus. Maar wist je dat dit waterpokkenvirus ook na genezing van de waterpokken in je lichaam achterblijft en problemen kan geven?

Dit achtergebleven waterpokkenvirus verstopt zich achter in de zenuwen van de huid en kan jaren later weer actief worden en gordelroos veroorzaken. Gordelroos (ook bekend als Herpes Zoster) is een zeer pijnlijke en besmettelijke huidziekte.

Symptomen

Het virus uit zich als rode pijnlijke huiduitslag en kleine met vocht gevulde jeukende blaasjes die een soort gordel vormen over het lichaam. Vandaar de naam ‘gordelroos’. Het opvallende aan dit virus is dat de uitslag zich aan één kant van het lichaam bevindt. Dit komt doordat het virus de huid van een zenuw aantast en zenuwen altijd of links of rechts zitten.

De plek waar de huidziekte komt zal in eerste instantie vaak tintelingen geven of gevoelig zijn zonder dat je iets ziet. Daarna zal het pijn gaan doen en komt de uitslag opzetten. Het kan heel erg jeuken en pijn doen, en vaak kun je je ook moe en koortsig voelen. Na een tijdje drogen de blaasjes uit en ontstaan er korstjes die littekens kunnen geven. Bij sommige mensen blijft de pijn echter lange tijd na verdwijnen van de uitslag aanhouden. Dit wordt post-herpetische pijn genoemd.

Gordelroos herstelt meestal vanzelf. Eventueel kan er zalf of crème worden gebruikt om de blaasjes sneller te laten indrogen. Ook kunnen er pijnstillers worden gebruikt. Alleen als iemand een heel zwak immuunsysteem heeft of als de gordelroos zich in het gezicht bevindt, zal er mogelijk een virusremmer worden voorgeschreven door de dokter.

Gordelroos behandelen met acupunctuur

Vanuit de Chinese geneeskunde gezien is gordelroos een conditie waarbij er teveel van een soort warmte in het lichaam zit. Acupunctuur kan uitkomst bieden bij deze huidziekte doordat het de warmte kan elimineren. Het bestrijdt de pijn en jeuk en zorgt voor een sneller herstel. Daarnaast kan acupunctuur ook je immuunsysteem versterken en eventuele post-herpetische pijn flink doen verminderen.

Lees ook de artikelen:

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB zorgverlenerscode en de behandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Yuk Chi de Jong – Kan is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 16.30
dinsdag 08.30 – 16.30
woensdag 08.30 – 16.30
donderdag 08.30 – 12.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten