Wéér of nog stééds ziek en grieperig…

Ziek zijn

Ik zie ze regelmatig in mijn praktijk op de grens van Haarlem in Santpoort-Noord: patiënten die de laatste tijd vaak of langdurig ziek zijn.

Het valt me erg op de afgelopen paar maanden: er zijn behoorlijk wat patiënten in mijn praktijk die ziek zijn, maar anders ziek dan normaal. Mensen hebben veel last van bovenste luchtweginfecties, holte-ontstekingen, benauwdheid en vooral ook veel hoesten met slijm en keelpijn. Natuurlijk heersen er in de winter altijd wel virussen en bacteriën, maar dit jaar is het net even anders.

Patiënten die onlangs ziek zijn geweest, worden kort erna nog een paar keer ziek. Of ze zijn ziek en het duurt heel erg lang voordat ze helemaal zijn hersteld. Of ze zijn ziek maar zijn veel ernstiger ziek dan normaal. En wat ook veel voorkomt is dat mensen gedurende een langere periode niet fit zijn, maar ook weer niet ziek genoeg zijn om in bed te gaan liggen.

Waar komt dit toch door? Zelf krijg ik de indruk dat door de twee jaar Corona met lockdowns, mondkapjes en desinfecterende handgel ons menselijk immuunsysteem van slag is. Het lijkt wel of ons lichaam bezig is met een inhaalslag. De bacteriën en virussen die we hebben vermeden de afgelopen twee jaar komen weer ongestraft op ons pad en ons lichaam is hard bezig om die te bestrijden. Is dit erg, deze situatie? Geen idee, maar ik weet wel dat het heel vervelend is.

Eindelijk na 2 jaar Corona hebben we weer een normale winter waarin we alles weer kunnen en mogen doen, krijgen we vervolgens dit!

Een voordeel van de hele Corona periode vind ik echter dat mensen voorzichter zijn geworden: als ze ziek zijn zullen ze eerder een afspraak verplaatsen. Daar waar het voorheen doodnormaal was om naar je werk te gaan als je niet lekker was, is het tegenwoordig zo dat mensen eerder ervoor kiezen om zich ziek te melden van werk of thuis te blijven. De huidige uitgebreide mogelijkheid van thuiswerken draagt hier zeker aan bij.

Ik vind dit een goede ontwikkeling: als je verkouden / grieperig bent is het nu eenmaal beter voor je gezondheid om wat rustiger aan te doen, daarnaast besmet je daarmee ook minder snel anderen.

De griepepidemie die nu heerst is helaas nog niet voorbij, maar laten we hopen dat de lente gauw komt en dat iedereen die niet lekker is snel weer fit is. Tot die tijd: heb geduld, zorg goed voor jezelf en indien nodig: trek op tijd aan de bel bij je huisarts.

Heb jij een onderwerp waar je graag iets over wil lezen in mijn blog, jouw ideeën zijn altijd welkom! Je kan me dan mailen.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten