Elektro acupunctuur: een innoverende behandeltechniek

Elektro acupunctuur

Ook in de wereld van alternatieve geneeswijzen hebben door de jaren heen innovaties plaatsgevonden, waarbij technologie hand in hand gaan met traditionele manieren. In dit artikel gaan we het hebben over elektro acupunctuur. Deze behandelmethode, ook wel elektrostimulatie acupunctuur genoemd, heeft zich aangepast aan de modernere behoeften door het integreren van technologie tijdens een acupunctuur behandeling.

Wat is elektro acupunctuur?

Elektro acupunctuur is een behandelmethode waarbij, net als bij traditionele acupunctuur, dunne naalden worden prikt in het lichaam. Het verschil is dat er bij elektro acupunctuur ook nog een kleine elektrische (zwak)stroom door de naalden wordt gestuurd. Nadat de acupunctuur naalden in het lichaam zijn geprikt, worden elektroden aan de naalden vastgezet met hele kleine klemmetjes ( in feite minuscule startkabeltjes). Deze elektrische stroom zorgt voor een extra stimulatie van de acupunctuur punten. De elektrische impulsen voelen aan als klopjes en de intensiteit / sterkte ervan kan tijdens de behandeling vaak door de patient zelf worden aangepast.

De geschiedenis van elektro acupunctuur begint in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Echter, de basisprincipes dateren van veel eerder. Door het toevoegen van elektrische stimulatie ontdekten experts een nieuwe aanpak. Hiermee konden ze de effecten van acupunctuur versterken en aanpassen.

Voordelen van de techniek

Het toepassen van een elektrische stroom geeft extra behandelmogelijkheden. Een van de belangrijkste voordelen van elektro acupunctuur is de mogelijkheid om de intensiteit en frequentie van de stimulatie nauwkeurig te regelen. Er bestaan namelijk verschillende hoog, middel en laag frequenties. Hierdoor kan een behandelaar specifieke problemen gerichter aanpakken.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat elektroacupunctuur in sommige gevallen effectiever kan zijn dan traditionele acupunctuur met enkel naalden. Vooral bij het behandelen van chronische pijnklachten of neurologische aandoeningen kan deze methode uitkomst bieden.

Toepassingen van elektro acupunctuur

De reikwijdte van elektrostimulatie acupunctuur is breed. Meestal wordt het ingezet bij pijnklachten. Behalve voor pijnbestrijding kan het ook worden gebruikt voor het behandelen van diverse andere kwalen zoals spijsverteringsproblemen, ademhalingsaandoeningen en zelfs voor mentale problematiek zoals stress en angst.

Een interessante ontwikkeling is het gebruik van deze elektro techniek in de sportwereld. Atleten en trainers hebben ontdekt dat deze techniek niet alleen helpt bij het herstel na een blessure, maar ook prestaties kan helpen verbeteren door een betere energiedoorstroming in het lichaam.

Veiligheid en overwegingen

Zoals bij elke medische procedure, is het van belang om elektro acupunctuur te ondergaan bij een gekwalificeerde professional. Hoewel de behandeling over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele contra-indicaties. Mensen met een pacemaker of andere geïmplanteerde elektrische apparaten dienen extra voorzichtig te zijn.

Als je overweegt om elektro acupunctuur te proberen, neem dan altijd eerst contact op met een gecertificeerde specialist. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden en eventuele risico’s, en je op weg helpen naar een effectieve en veilige behandeling.

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur behandelingen

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten