Hooikoorts klachten door droog voorjaarsweer

Hooikoorts klachten Acupunctuur

Hooikoorts klachten door stijging hoeveelheid boompollen in de lucht

De komende dagen is er meer kans op hooikoorts klachten. Door het aanhoudende droge voorjaarsweer komen steeds meer pollen van bomen in de lucht. Sommige mensen hebben nu al klachten door pollen van elzen en hazelaars. Zodra de berk pollen begint te verspreiden, barst het hooikoortsseizoen echt los.

Boompollen veroorzaken overlast

In deze tijd van het jaar veroorzaken boompollen overlast. Na de zachte winter begon de natuur erg vroeg te ontluiken, maar het koude weer van de afgelopen weken (met geregeld nachtvorst) heeft de ontwikkeling van de bomen wat vertraagd. De natuur volgt nu een schema wat inmiddels vrij normaal is geworden. Vergeleken met de bloeiperiodes halverwege de vorige eeuw lopen we wel flink voor op schema.

Matig allergeen pollen van elzen en hazelaars veroorzaakt momenteel de meeste hooikoorts klachten. Daarnaast verspreiden enkele berken in stedelijke gebieden lokaal ook al een beetje sterk allergeen pollen. In het buitengebied komen de katjes van de berk iets later tot ontwikkeling. De pollenproductie van de berk zal de komende weken verder op gang komen en pieken in april. Elzen en hazelaars raken eind maart juist geleidelijk uitgebloeid.

Verder verspreiden populieren, iepen, wilgen, cypressen en ook de eerste essen momenteel licht allergeen pollen. Licht allergeen wil zeggen dat weinig mensen hinder ondervinden van dit pollen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten