• 18 MRT 16
  • 0
  Droog voorjaarsweer zorgt voor hooikoorts

  Droog voorjaarsweer zorgt voor hooikoorts

  Hooikoorts door stijging hoeveelheid boompollen in de lucht

  De komende dagen is er meer kans op hooikoorts klachten. Door het aanhoudende droge voorjaarsweer komen steeds meer pollen van bomen in de lucht. Sommige mensen hebben nu al klachten door pollen van elzen en hazelaars. Zodra de berk pollen begint te verspreiden, barst het hooikoortsseizoen echt los.

  Boompollen veroorzaken overlast

  In deze tijd van het jaar veroorzaken boompollen overlast. Na de zachte winter begon de natuur erg vroeg te ontluiken, maar het koude weer van de afgelopen weken (met geregeld nachtvorst) heeft de ontwikkeling van de bomen wat vertraagd. De natuur volgt nu een schema wat inmiddels vrij normaal is geworden. Vergeleken met de bloeiperiodes halverwege de vorige eeuw lopen we wel flink voor op schema.

  Matig allergeen pollen van elzen en hazelaars veroorzaakt momenteel de meeste klachten. Daarnaast verspreiden enkele berken in stedelijke gebieden lokaal ook al een beetje sterk allergeen pollen. In het buitengebied komen de katjes van de berk iets later tot ontwikkeling. De pollenproductie van de berk zal de komende weken verder op gang komen en pieken in april. Elzen en hazelaars raken eind maart juist geleidelijk uitgebloeid.

  Verder verspreiden populieren, iepen, wilgen, cypressen en ook de eerste essen momenteel licht allergeen pollen. Licht allergeen wil zeggen dat weinig mensen hinder ondervinden van dit pollen.

  Lees ook het artikel: Hooikoorts is te behandelen en Hooikoorts en acupunctuur.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Last van hooikoorts en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een .

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Laatste nieuws