• 07 APR 16
  • 0
  BTW vrijstelling voor acupuncturisten!

  BTW vrijstelling voor acupuncturisten!

  BTW vrijstelling voor acupuncturisten: Goed nieuws

  Onderstaande belangrijke informatie over BTW vrijstelling voor acupuncturisten wil ik alvast met jullie delen vanuit mijn achtergrond als jurist en acupuncturist zonder BIG-registratie.

  De meeste acupuncturisten (en ook andere TCM-therapeuten) weten dat er al een tijd een discussie gaande is over het feit dat over acupunctuurbehandelingen BTW / omzetbelasting betaald moet worden. Het BTW percentage dat over acupunctuurbehandelingen tot op heden betaald moest worden bedraagt maar liefst 21%.

  De grondslag voor deze BTW verplichting voor acupunctuurbehandelingen is dat de rijksoverheid  van oordeel is dat alleen behandelingen door bepaalde beroepen zoals beschreven in de Wet op beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) in aanmerking komen voor BTW vrijstelling.

  Zonder BIG registratie, geen BTW vrijstelling voor acupuncturisten. Dat was tot op heden de redenering.

  En aangezien acupuncturisten niet staan vermeld in de betreffende beroepenlijst van de Wet BIG, kwamen behandelingen door acupuncturisten niet in aanmerking voor de de BTW vrijstelling. Met als gevolg dat er dus wel BTW betaald moest worden.

  Maar nu is er goed nieuws! Er is op 1 april 2016 een Besluit van de staatssecretaris van Financiën gepubliceerd, waardoor deze situatie is veranderd.

  Het gevolg van dat Besluit is dat je als acupuncturist, nu toch in aanmerking kan komen voor BTW vrijstelling, mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

  Voldoe jij als acupuncturist aan deze voorwaarden? Lees hier verder

  Lees ook:
  BTW-vrijstelling acupuncturisten (TCM-ers) en teruggaaf door de Belastingdienst
  BTW vrijstelling voor acupuncturisten, kruidengeneeskundigen, shiatsu- en tuina therapeuten

   

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Laatste nieuws