BTW vrijstelling voor acupuncturisten: goed nieuws!

BTW vrijstelling voor acupuncturisten BIG registratie acupunctuur

BTW vrijstelling voor acupuncturisten

Onderstaande belangrijke informatie over BTW vrijstelling voor acupuncturisten wil ik alvast met jullie delen vanuit mijn achtergrond als jurist en acupuncturist zonder BIG-registratie.

De meeste acupuncturisten (en ook andere TCM-therapeuten) weten dat er al een tijd een discussie gaande is over het feit dat over acupunctuurbehandelingen BTW / omzetbelasting betaald moet worden. Het BTW percentage dat over acupunctuurbehandelingen tot op heden betaald moest worden bedraagt maar liefst 21%.

De grondslag voor deze BTW verplichting voor acupunctuurbehandelingen is dat de rijksoverheid van oordeel is dat alleen behandelingen door bepaalde beroepen zoals beschreven in de Wet op beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) in aanmerking komen voor BTW vrijstelling.

Zonder BIG registratie, geen BTW vrijstelling voor acupuncturisten. Dat was tot op heden de redenering. En aangezien acupuncturisten niet staan vermeld in de betreffende beroepenlijst van de Wet BIG, kwamen behandelingen door acupuncturisten niet in aanmerking voor de de BTW vrijstelling. Met als gevolg dat er dus wel BTW betaald moest worden.

Maar nu is er goed nieuws! Er is op 1 april 2016 een Besluit van de staatssecretaris van Financiën gepubliceerd, waardoor deze situatie is veranderd. Het gevolg van dat Besluit is dat je als acupuncturist, nu toch in aanmerking kan komen voor BTW vrijstelling, mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Voldoe jij als acupuncturist aan deze voorwaarden? Lees hier verder >

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten