BTW vrijstelling voor acupuncturisten: goed nieuws!

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

BTW vrijstelling voor acupuncturisten

Onderstaande belangrijke informatie over BTW vrijstelling voor acupuncturisten wil ik alvast met jullie delen vanuit mijn achtergrond als jurist en acupuncturist zonder BIG-registratie.

De meeste acupuncturisten (en ook andere TCM-therapeuten) weten dat er al een tijd een discussie gaande is over het feit dat over acupunctuurbehandelingen BTW / omzetbelasting betaald moet worden. Het BTW percentage dat over acupunctuurbehandelingen tot op heden betaald moest worden bedraagt maar liefst 21%.

De grondslag voor deze BTW verplichting voor acupunctuurbehandelingen is dat de rijksoverheid van oordeel is dat alleen behandelingen door bepaalde beroepen zoals beschreven in de Wet op beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) in aanmerking komen voor BTW vrijstelling.

Zonder BIG registratie, geen BTW vrijstelling voor acupuncturisten. Dat was tot op heden de redenering. En aangezien acupuncturisten niet staan vermeld in de betreffende beroepenlijst van de Wet BIG, kwamen behandelingen door acupuncturisten niet in aanmerking voor de de BTW vrijstelling. Met als gevolg dat er dus wel BTW betaald moest worden.

Maar nu is er goed nieuws! Er is op 1 april 2016 een Besluit van de staatssecretaris van Financiën gepubliceerd, waardoor deze situatie is veranderd. Het gevolg van dat Besluit is dat je als acupuncturist, nu toch in aanmerking kan komen voor BTW vrijstelling, mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Voldoe jij als acupuncturist aan deze voorwaarden? Lees hier verder >

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

7 apr 2016

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer