Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur long covid

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan

Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang Hospital of Integrated Traditional Chinese and Western Medicine.

Liu en haar dochter waren mensen die hiervan profijt hebben gehad. Op 9 februari begon de man van Liu klachten te krijgen: hij ging hoesten en had koorts. Uit een longfoto bleek dat er iets niet klopte en hij werd vervolgens positief getest op het Coronavirus. Liu en haar dochter kregen vier dagen later ook klachten en ook zij bleken besmet te zijn met het Coronavirus. Liu maakte zich zorgen over de gezondheid van haar man en kreeg slaapproblemen. Ze was de hele nacht wakker en had ook pijn in de borst.

Liu: “de artsen van het Yueyang Hospital gaven mij acupunctuurbehandelingen en dat hielp. Ik slaap weer goed en de pijn in mijn borst is weg”. Op 1 maart zijn Liu, haar dochter en haar man ontslagen uit het ziekenhuis.

Gong Yabin is de hoofd van het Yueyang Hospital en vertelt dat er twee patiënten zijn die veel indruk op hem hebben gemaakt. De eerste is een vrouw van 35 jaar die overdag grote druk en pijn op de borst had en in de nacht benauwd was. Deze mevrouw was bang voor acupunctuur, dus in eerste instantie zijn er Chinese kruiden voorgeschreven. Die hielpen helaas echter niet. Er is toen toch acupunctuur verricht en binnen 3 dagen verbeterde haar situatie. Zij heeft vervolgens gevraagd om dagelijks behandeld te worden met acupunctuur.

De tweede patiënt was een vrouw van 56 jaar, zij had last van hoesten en migraine. Voordat ze werd opgenomen in het ziekenhuis moest ze elke avond pijnstillers nemen. Na vijf acupunctuurbehandelingen was de migraine weg.

De behandelingen die deze Corona patiënten kregen waren afgestemd met andere artsen en speciaal toegespitst op patiënten met het Coronavirus.

Corona patiënten en acupunctuur naast reguliere Westerse medicatie

Acupunctuur wordt ook ingezet naast de reguliere Westerse medicatie bij Corona patienten die in een kritische situatie verkeren. Een 81-jarige patient was niet in staat om te praten toen ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Haar zuurstofgehalte was slechts 69% en uit een CT scan bleek dat beide longen waren aangetast. Ook had zij een hoge bloeddruk, slechte nierfunctie en diabetes. Dit betekende dat op elk moment haar organen konden uitvallen. Haar medisch team stelde een behandelplan op bestaande uit Westerse medicatie, Chinese kruiden en acupunctuur.
Geleidelijk verbeterde haar situatie en haar zuurstofgehalte steeg naar boven de 95%. Op 13 maart mocht ze uit het ziekenhuis vertrekken en ze was de artsen dankbaar voor het redden van haar leven.

Bovenstaand bericht toont maar weer eens aan dat acupunctuur een waardevolle aanvulling kan zijn op de reguliere geneeskunde.
Dit wil uiteraard niet zeggen dat we hier in Nederland Corona patiënten in onze acupunctuur praktijk moeten gaan behandelen! Dat is niet de bedoeling noch de boodschap. Bovenstaande acupunctuurbehandelingen zijn door acupuncturisten in een beschermde ziekenhuisomgeving uitgevoerd.

Bron: Shine

lees ook aanverwante artikelen met betrekking tot het Coronavirus:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over corona patiënten en acupunctuur

Wilt u meer weten over corona patiënten en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten