Corona patiënten en acupunctuur in China

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan

Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang Hospital of Integrated Traditional Chinese and Western Medicine.

Liu en haar dochter waren mensen die hiervan profijt hebben gehad. Op 9 februari begon de man van Liu klachten te krijgen: hij ging hoesten en had koorts. Uit een longfoto bleek dat er iets niet klopte en hij werd vervolgens positief getest op het Coronavirus. Liu en haar dochter kregen vier dagen later ook klachten en ook zij bleken besmet te zijn met het Coronavirus. Liu maakte zich zorgen over de gezondheid van haar man en kreeg slaapproblemen. Ze was de hele nacht wakker en had ook pijn in de borst.

Liu: “de artsen van het Yueyang Hospital gaven mij acupunctuurbehandelingen en dat hielp. Ik slaap weer goed en de pijn in mijn borst is weg”. Op 1 maart zijn Liu, haar dochter en haar man ontslagen uit het ziekenhuis.

Gong Yabin is de hoofd van het Yueyang Hospital en vertelt dat er twee patiënten zijn die veel indruk op hem hebben gemaakt. De eerste is een vrouw van 35 jaar die overdag grote druk en pijn op de borst had en in de nacht benauwd was. Deze mevrouw was bang voor acupunctuur, dus in eerste instantie zijn er Chinese kruiden voorgeschreven. Die hielpen helaas echter niet. Er is toen toch acupunctuur verricht en binnen 3 dagen verbeterde haar situatie. Zij heeft vervolgens gevraagd om dagelijks behandeld te worden met acupunctuur.

De tweede patiënt was een vrouw van 56 jaar, zij had last van hoesten en migraine. Voordat ze werd opgenomen in het ziekenhuis moest ze elke avond pijnstillers nemen. Na vijf acupunctuurbehandelingen was de migraine weg.

De behandelingen die deze Corona patiënten kregen waren afgestemd met andere artsen en speciaal toegespitst op patiënten met het Coronavirus.

Corona patiënten en acupunctuur naast reguliere Westerse medicatie

Acupunctuur wordt ook ingezet naast de reguliere Westerse medicatie bij Corona patienten die in een kritische situatie verkeren. Een 81-jarige patient was niet in staat om te praten toen ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Haar zuurstofgehalte was slechts 69% en uit een CT scan bleek dat beide longen waren aangetast. Ook had zij een hoge bloeddruk, slechte nierfunctie en diabetes. Dit betekende dat op elk moment haar organen konden uitvallen. Haar medisch team stelde een behandelplan op bestaande uit Westerse medicatie, Chinese kruiden en acupunctuur.
Geleidelijk verbeterde haar situatie en haar zuurstofgehalte steeg naar boven de 95%. Op 13 maart mocht ze uit het ziekenhuis vertrekken en ze was de artsen dankbaar voor het redden van haar leven.

Bovenstaand bericht toont maar weer eens aan dat acupunctuur een waardevolle aanvulling kan zijn op de reguliere geneeskunde.
Dit wil uiteraard niet zeggen dat we hier in Nederland Corona patiënten in onze acupunctuur praktijk moeten gaan behandelen! Dat is niet de bedoeling noch de boodschap. Bovenstaande acupunctuurbehandelingen zijn door acupuncturisten in een beschermde ziekenhuisomgeving uitgevoerd.

Bron: Shine

lees ook aanverwante artikelen met betrekking tot het Coronavirus:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over corona patiënten en acupunctuur

Wilt u meer weten over corona patiënten en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

20 mrt 2020

Acupunctuur in Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer