Acupunctuur helpt bij migraine

Acupunctuur Migraine

RTL Nieuws heeft een bericht geplaatst waaruit blijkt dat acupunctuur helpt bij migraine

Migraine is een hele erge aanval van hoofdpijn en komt veel voor. Degenen die er last van hebben, weten dat het geen pretje is en zeer ontwrichtend kan zijn voor het dagelijks leven.

Een migraine aanval heeft in ieder geval twee van de volgende kenmerken:

  • De hoofdpijn komt in aanvallen met een duidelijk begin en einde
  • Pijn aan 1 kant het hoofd
  • De pijn is kloppend op bonkend
  • De hoofdpijn is zeer hevig en beperkt u in uw dagelijkse bezigheden
  • Tijdens een aanval wordt de pijn erger bij lichamelijke inspanning
  • Misselijkheid en/of braken
  • Overgevoelig voor licht en/of geluid (aura)

Een aanval kan een paar uur tot zelfs een paar dagen duren. Het verschil per persoon wat de ernst, de duur en de frequentie is van de migraine-aanvallen.

Migraine wordt bij de reguliere artsen behandeld met geneesmiddelen die de migraine-aanval afkappen. Als je last hebt van migraine maar liever geen geneesmiddelen gebruikt of als de geneesmiddelen de aanval niet voldoende afkappen, zou je ook acupunctuur kunnen overwegen.

Er zijn al diverse onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat acupunctuur helpt bij deze heftige hoofdpijnen. RTL Nieuws heeft op 22 februari 2017 een bericht gepubliceerd op haar website waarin een onderzoek wordt genoemd waaruit waaruit blijkt dat acupunctuur helpt bij deze zware vorm van hoofdpijn. In dat onderzoek zijn 249 patiënten verdeeld over 3 groepen: een groep met acupunctuurbehandelingen, een groep met placebo behandelingen en een groep die niet werd behandeld.

In de eerste groep zijn de patiënten behandeld met acupunctuur. Bij die groep verminderde het aantal aanvallen van 5 per maand naar 3 per maand. In de placebo groep en de groep zonder acupunctuur behandeling werd het aantal aanvallen daarentegen niet minder.

Dat acupunctuur helpt tegen migraine is geen verrassing. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft al eerder een lijst van aandoeningen opgesteld waarbij acupunctuur bewezen werking heeft. Deze extreme hoofdpijn staat vermeld op die lijst.

Lees hier het artikel op RTL Nieuws

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over het feit dat acupunctuur helpt bij migraine? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten