Acupunctuur helpt bij migraine

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

RTL Nieuws heeft een bericht geplaatst waaruit blijkt dat acupunctuur helpt bij migraine

Migraine is een hele erge aanval van hoofdpijn en komt veel voor. Degenen die er last van hebben, weten dat het geen pretje is en zeer ontwrichtend kan zijn voor het dagelijks leven.

Een migraine aanval heeft in ieder geval twee van de volgende kenmerken:
• De hoofdpijn komt in aanvallen met een duidelijk begin en einde
• Pijn aan 1 kant het hoofd
• De pijn is kloppend op bonkend
• De hoofdpijn is zeer hevig en beperkt u in uw dagelijkse bezigheden
• Tijdens een aanval wordt de pijn erger bij lichamelijke inspanning
• Misselijkheid en/of braken
• Overgevoelig voor licht en/of geluid (aura)

Een aanval kan een paar uur tot zelfs een paar dagen duren. Het verschil per persoon wat de ernst, de duur en de frequentie is van de migraine-aanvallen.

Migraine wordt bij de reguliere artsen behandeld met geneesmiddelen die de migraine-aanval afkappen.

Als je last hebt van migraine maar liever geen geneesmiddelen gebruikt of als de geneesmiddelen de aanval niet voldoende afkappen, zou je ook acupunctuur kunnen overwegen.

Er zijn al diverse onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat acupunctuur helpt bij deze heftige hoofdpijnen. RTL Nieuws heeft op 22 februari 2017 een bericht gepubliceerd op haar website waarin een onderzoek wordt genoemd waaruit dat blijkt. In dat onderzoek zijn 249 patiënten verdeeld over 3 groepen: een groep met acupunctuurbehandelingen, een groep met placebo behandelingen en een groep die niet werd behandeld.

In de eerste groep zijn de patiënten behandeld met acupunctuur. Bij die groep verminderde het aantal aanvallen van 5 per maand naar 3 per maand. In de placebo groep en de groep zonder behandeling werd het aantal aanvallen daarentegen niet minder.

Dat acupunctuur helpt tegen migraine is geen verrassing. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft al eerder een lijst van aandoeningen opgesteld waarbij acupunctuur bewezen werking heeft. Deze extreme hoofdpijn staat vermeld op die lijst.

Lees hier het artikel op RTL Nieuws

Lees ook:
– Acupunctuur en migraine
– Acupunctuur en hoofdpijn klachten
– Stress en Acupunctuur
Oorsuizen en acupunctuur
Acupunctuur en migraine
Acupunctuur en hoofdpijn
– Duizeligheid en acupunctuur

 

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over hoofdpijn en acupunctuur

last van hoofdpijn aanvallen en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

24 feb 2017

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer