Chinese overheid: Chinese geneeskunde kan helpen bij het coronavirus

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Chinese geneeskunde kan helpen bij het coronavirus

Een overheidswebsite van de Volksrepubliek China heeft een bericht uitgebracht waarin staat dat Chinese geneeskunde kan helpen bij het coronavirus. Het bericht geeft aan dat het toepassen van Chinese geneeskunde in combinatie met reguliere Westerse medicatie nuttig kan zijn bij patiënten met longontsteking als gevolg van het coronavirus.

Expert Zhang Boli maakt deel uit van het 14-koppige nationale onderzoeks-/deskundigen team dat is opgezet ten behoeve van de preventie en de beheersing van de uitbraak van het coronavirus. Deze experts onderzoeken patentmedicijnen en actieve componenten van Chinese kruiden voor toepassing in de klinische praktijk.

Hij geeft aan dat Traditionele Chinese Geneeskunde de koorts kan verlichten, de verdere verspreiding van de ziekte kan helpen beteugelen, de benodigde hoeveelheid corticosteroïden kan verlagen en complicaties kan verminderen.

De huidige behandeling voor geïnfecteerde patiënten van het coronavirus omvat life-support en symptoomverlichting, dit maakt het gecombineerd gebruik van Westerse medicatie en Traditionele Chinese geneeskunde bijzonder relevant.

Expert Zhang Boli geeft aan dat Traditionele Chinese geneeskunde het vermogen van het menselijk lichaam vergroot om het virus te bestrijden, dit is ook gebleken bij twee patiënten in Peking en diverse andere patiënten in Wuhan na een gecombineerde behandeling van Westerse Medicatie met Traditionele Chinese geneeskunde.

Chinese medische kruiden kunnen worden voorgeschreven op basis van de symptomen die een patiënt heeft voor zover die patiënt zich niet in een kritische toestand bevindt.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

31 jan 2020

Acupunctuur in Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Premies zorgverzekeringen 2021 zijn bekend

Premies zorgverzekeringen 2021 zijn bekend

De premies zorgverzekeringen zijn weer allemaal bekend voor het nieuwe jaar 2021 Premies zorgverzekeringen | Kijk goed of je huidige zorgverzekering voldoet aan je wensen. Als je in 2021 acupunctuur behandelingen wil ondergaan is het handig om nu...

Lees meer
Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer