Hoge bloeddruk en acupunctuur

hoge bloeddruk en acupunctuur

Hoge bloeddruk en acupunctuur – Chinese Geneeskunde

Maar liefst 31,4% van de Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar heeft een hoge bloeddruk. Hiervan is sprake indien de waarde van 140/90 mm/Hg wordt overschreden. Het komt vaker voor bij mannen dan vrouwen en naarmate men ouder wordt neemt de prevalentie toe.

Een verhoogde bloeddruk is een van de grootste risicofactoren voor hartziekten. Veel mensen beseffen niet dat ze risico lopen omdat een verhoogde bloeddruk vaak geen symptomen geeft. Vaak worden de volgende symptomen pas opgemerkt bij een zeer extreem hoge bloeddruk:

Door het aanpassen van lifestyle kan een hoge bloeddruk worden verlaagd. Denk aan: meer bewegen, afvallen, minder zout inname, gezond en gevarieerd eten, minder koffie, stoppen met roken en alcohol, minder stress.

Hoge bloeddruk en acupunctuur

Vanuit de Chinese geneeskunde bezien wordt een hoge bloeddruk vaak veroorzaakt door stress, een onregelmatig dieet, overwerken of hogere leeftijd. Deze factoren leiden ertoe dat de lichaamsenergie op de verkeerde manier stijgt, met een verhoogde bloeddruk als gevolg.

Acupunctuur kan helpen de bloeddruk te verlagen doordat het de balans in het lichaam herstelt. De verkeerd stijgende energie kan worden gereguleerd en daarnaast kunnen – indien aanwezig – de symptomen van een verhoogde bloeddruk worden behandeld. Stress en noodzakelijke lifestyle-aanpassingen kunnen met behulp van acupunctuur worden aangepakt. En tot slot kan acupunctuur de eventuele bijwerkingen van bloeddrukverlagende medicatie doen verminderen.

Laat een hoge bloeddruk niet onbehandeld, ook al merk je er niets van. Want daardoor kan de bloeddruk nog hoger worden, met alle risico’s van dien.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een hoge bloeddruk en acupunctuur

Wilt u meer weten over een hoge bloeddruk en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten