• 27 JAN 15
  • 0
  Hoge bloeddruk en acupunctuur

  Hoge bloeddruk en acupunctuur

  Hoge bloeddruk en acupunctuur – Chinese Geneeskunde

  Maar liefst 31,4% van de Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar heeft een hoge bloeddruk. Hiervan is sprake indien de waarde van 140/90 mm/Hg wordt overschreden. Het komt vaker voor bij mannen dan vrouwen en naarmate men ouder wordt neemt de prevalentie toe.

  Een verhoogde bloeddruk is een van de grootste risicofactoren voor hartziekten. Veel mensen beseffen niet dat ze risico lopen omdat een verhoogde bloeddruk vaak geen symptomen geeft. Vaak worden de volgende symptomen pas opgemerkt bij een zeer extreem hoge bloeddruk:
  – duizeligheid
  – hoofdpijn
  – vlekjes voor de ogen
  – oorsuizingen
  – hartkloppingen
  – neusbloedingen
  – kortademigheid
  – krampen
  – spierspanning

  Door het aanpassen van lifestyle kan een hoge bloeddruk worden verlaagd. Denk aan: meer bewegen, afvallen, minder zout inname, gezond en gevarieerd eten, minder koffie, stoppen met roken en alcohol, minder stress.

  Hoge bloeddruk en acupunctuur

  Vanuit de Chinese geneeskunde bezien wordt een hoge bloeddruk vaak veroorzaakt door stress, een onregelmatig dieet, overwerken of hogere leeftijd. Deze factoren leiden ertoe dat de lichaamsenergie op de verkeerde manier stijgt, met een verhoogde bloeddruk als gevolg.

  Acupunctuur kan helpen de bloeddruk te verlagen doordat het de balans in het lichaam herstelt. De verkeerd stijgende energie kan worden gereguleerd en daarnaast kunnen – indien aanwezig – de symptomen van een verhoogde bloeddruk worden behandeld. Stress en noodzakelijke lifestyle-aanpassingen kunnen met behulp van acupunctuur worden aangepakt. En tot slot kan acupunctuur de eventuele bijwerkingen van bloeddrukverlagende medicatie doen verminderen.

  Laat een hoge bloeddruk niet onbehandeld, ook al merk je er niets van. Want daardoor kan de bloeddruk nog hoger worden, met alle risico’s van dien.

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over hoge bloeddruk en acupunctuur

  Heb je een hoge bloeddruk en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws