Lentekriebels in je neus: help, hooikoorts!

Hooikoorts Acupunctuur

Last van hooikoorts? Al eens gedacht aan acupunctuur en Chinese kruiden?

Het hooikoorts seizoen zit er aan te komen. Heb jij hier ook elk jaar last van: brandende of tranende ogen, verstopte of snotterende neus, jeuk, kriebel in je keel, benauwdheid, niezen?

De lente is voor veel mensen een leuke periode: de zon schijnt meer, de planten en bloemen gaan weer bloeien, de vogeltjes fluiten en na een lange winter is het weer tijd om lekker erop uit te gaan. De lentekriebels komen er dus weer aan! Maar deze kriebels wil je liever niet in je keel, neus en ogen hebben.

Hooikoorts is een irritant probleem. Het hooikoortseizoen begint in februari/maart en eindigt rond augustus/september. Telkens meer mensen hebben tegenwoordig last van deze allergische aandoening. Er bestaan verschillende neussprays en medicijnen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Maar lang niet iedereen is ermee geholpen.

Acupunctuur en Chinese kruiden

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat acupunctuur en Chinese kruiden goed kunnen helpen bij hooikoortspatienten. Als je nu al last hebt van hooikoorts kan acupunctuur je verlichting geven bij de symptomen die je ervaart. In combinatie met Chinese kruiden zijn de effecten snel en goed merkbaar. Maar nog beter is om preventief – dus voordat je last hebt van hooikoortssymptomen – met acupunctuur te beginnen zodat je afweersysteem in balans kan worden gebracht. Bij deze allergische aandoening is je afweer namelijk uit evenwicht.

Wist je trouwens dat veel mensen met hooikoorts ook allergisch reageren op bepaalde vruchten? Bij de Chinezen is dit al lang bekend. Het gaat om vruchten zoals: appel, perzik, avocado, bananen, kiwi, tomaten, meloen en peren.
Heb je last van deze pollenallergie? Let dan dus ook goed op je voeding. Want wie weet eet jij dagelijks producten die deze pollenallergie doen verergeren.

Nu is een perfect moment om met acupunctuur te starten. Loop er dus niet lang mee rond maar probeer dit jaar op een andere manier je hooikoorts te bestrijden door middel van acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hooikoorts en acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten