Lentekriebels in je neus: help, hooikoorts!

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Last van hooikoorts? Al eens gedacht aan acupunctuur en Chinese kruiden?

Het hooikoorts seizoen zit er aan te komen. Heb jij hier ook elk jaar last van: brandende of tranende ogen, verstopte of snotterende neus, jeuk, kriebel in je keel, benauwdheid, niezen?

De lente is voor veel mensen een leuke periode: de zon schijnt meer, de planten en bloemen gaan weer bloeien, de vogeltjes fluiten en na een lange winter is het weer tijd om lekker erop uit te gaan. De lentekriebels komen er dus weer aan! Maar deze kriebels wil je liever niet in je keel, neus en ogen hebben.

Hooikoorts is een irritant probleem. Het hooikoortseizoen begint in februari/maart en eindigt rond augustus/september. Telkens meer mensen hebben tegenwoordig last van deze allergische aandoening. Er bestaan verschillende neussprays en medicijnen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Maar lang niet iedereen is ermee geholpen.

Acupunctuur en Chinese kruiden

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat acupunctuur en Chinese kruiden goed kunnen helpen bij hooikoortspatienten. Als je nu al last hebt van hooikoorts kan acupunctuur je verlichting geven bij de symptomen die je ervaart. In combinatie met Chinese kruiden zijn de effecten snel en goed merkbaar. Maar nog beter is om preventief – dus voordat je last hebt van hooikoortssymptomen – met acupunctuur te beginnen zodat je afweersysteem in balans kan worden gebracht. Bij deze allergische aandoening is je afweer namelijk uit evenwicht.

Wist je trouwens dat veel mensen met hooikoorts ook allergisch reageren op bepaalde vruchten? Bij de Chinezen is dit al lang bekend. Het gaat om vruchten zoals: appel, perzik, avocado, bananen, kiwi, tomaten, meloen en peren.
Heb je last van deze pollenallergie? Let dan dus ook goed op je voeding. Want wie weet eet jij dagelijks producten die deze pollenallergie doen verergeren.

Nu is een perfect moment om met acupunctuur te starten. Loop er dus niet lang mee rond maar probeer dit jaar op een andere manier je hooikoorts te bestrijden door middel van acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hooikoorts en acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

14 mrt 2017

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer