Hooikoorts en acupunctuur behandelingen

Hooikoorts en acupunctuur

Hooikoorts en acupunctuur proberen? Hooikoorts is goed te behandelen met acupunctuurbehandelingen

Hooikoorts en acupunctuur gaan goed samen want hooikoorts patiënten zijn gebaat bij acupunctuur. Het vermindert het aantal klachten en hooikoorts patiënten hebben minder geneesmiddelen nodig.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 422 personen met gras- en pollenallergie uitgevoerd door onder andere het Berlijnse medische centrum Charité. De deelnemers kregen 12 acupunctuursessies, 12 placebosessies of geen behandeling.

De acupunctuurgroep had na acht weken beduidend minder klachten dan de controlegroepen. Daarna leek het positieve effect van de acupunctuur af te vlakken, maar na zestien weken hadden alle deelnemers minder last van klachten. Mogelijk omdat er minder pollen in de lucht hingen.

Uit verschillende onderzoeken bleek al eerder dat acupunctuur helpt bij het verminderen van pijn en het behandelen van misselijkheid en overgeven. Waarom acupunctuur helpt bij hooikoorts is wetenschappelijk moeilijk aan te tonen, maar er zijn aanwijzingen dat dankzij de acupunctuur de immuunreactie als gevolg van de allergie beter in toom word gehouden.

Volgens hoofdonderzoek Benno Brinkhaus is acupunctuur vooral een goed alternatief voor patiënten die niet tevreden zijn met hun allergiemedicatie of veel bijwerkingen ervaren. Ook andere wetenschappers benadrukken dat ondanks het positieve effect van de studie, een acupunctuursessie beduidend meer van een patiënt vergt dan een simpele neusspray of een antihistaminetabletje. Het onderzoek is gepubliceerd in Annals of Internal Medicine.

Acupunctuur en hooikoorts

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren wordt beoefend en kan helpen bij de acupunctuur behandeling van verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hooikoorts. Hooikoorts is een veel voorkomende allergische aandoening die wordt veroorzaakt door pollen van bomen, gras en onkruid. De symptomen van hooikoorts kunnen zijn: niezen, loopneus, verstopte neus, jeukende ogen en keel, en vermoeidheid.

Acupunctuur kan helpen bij de behandeling van hooikoorts door het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam. Deze acupunctuurpunten bevinden zich op meridianen, de energiebanen in het lichaam, die verbonden zijn met verschillende organen en systemen. Door deze punten te stimuleren, kan de energiestroom in het lichaam worden hersteld en kunnen allergische reacties worden verminderd.

Acupunctuur is een veilige en effectieve behandeling en kan helpen bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hooikoorts en acupunctuur

Wilt u meer weten over hooikoorts en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een veel voorkomende allergische aandoening die wordt veroorzaakt door pollen van bomen, gras en onkruid. De symptomen van hooikoorts kunnen zijn: niezen, loopneus, verstopte neus, jeukende ogen en keel, en vermoeidheid.

Helpt acupunctuur bij hooikoorts?

Acupunctuur kan helpen bij de behandeling van hooikoorts door het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam. Deze acupunctuurpunten bevinden zich op meridianen, de energiebanen in het lichaam, die verbonden zijn met verschillende organen en systemen. Door deze punten te stimuleren, kan de energiestroom in het lichaam worden hersteld en kunnen allergische reacties worden verminderd.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten