Laseracupunctuur Laser Acupunctuur Haarlem

Laser acupunctuur – Acupunctuur zonder naalden

Bij acupunctuur denk je al gauw aan naalden. Maar wist jij dat er tegenwoordig ook laser acupunctuur bestaat? Dat is acupunctuur zonder naalden. Wil je meer weten over laseracupunctuur? Lees dan verder.

Veel mensen haken af bij het idee dat je naalden in je lichaam moet laten prikken. Maar voor deze mensen is er goed nieuws. Acupunctuur kun je ook zonder naalden ondergaan. Acupunctuur zonder naalden is mogelijk doordat er tegenwoordig iets bestaat als: laseracupunctuur.

Wat is laser acupunctuur?

Laser acupunctuur is acupunctuur waarbij met behulp van rood laserlicht wordt behandeld. Het is een moderne methode waarbij zonder naalden Chinese geneeskunde wordt toegepast.

Acupunctuur laserapparaat

Laser acupunctuur wordt gegeven met behulp van een laserapparaat. Doorgaans heeft het laserlicht een kracht van 40 milliwatt. Dat is dus 1.000 keer minder dan een gloeilamp van 40 Watt. De laserdraden worden op acupunctuurpunten op het lichaam geplakt en het licht penetreert vervolgens het lichaamsweefsel. Het aantal milliwatt is zo laag dat er geen warmte wordt afgegeven aan het lichaam. Deze lage kracht is veilig voor het menselijk lichaam. Je voelt niets van laser acupunctuur. Niet bij het plakken van de draden op het lichaam en ook niet als de lasers aangaan.

Net als acupunctuur met naalden geeft laser acupunctuur over het algemeen goede resultaten. Vooral mensen die bang zijn voor acupunctuurnaalden, kinderen en mensen met huidproblemen is deze toepassingsmethode een goede uitkomst.

Wetenschappelijke onderzoeken

Naar laser acupunctuur zijn al diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Uit die onderzoeken blijkt dat laser acupunctuur verschillende effecten heeft, onder andere:
– Verbetering van de doorbloeding.
– Stimulatie van de aanmaak van collageen (collageen is een eiwit dat heel belangrijk is voor het bindweefsel van het lichaam).
– Ontstekingsremmend / anti-bacteriele werking.
– Stimuleert het vrijkomen van ATP (ATP is nodig voor het vrijmaken van energie in het lichaam).
– Vermindert prikkelbaarheid van het zenuwstelsel (bedenk dat pijnprikkels via het zenuwstelsel gaan).

Heb je altijd al acupunctuur willen proberen maar waren de naalden tot nu toe een belemmering? Ga dan op zoek naar een acupuncturist die (ook) gebruik maakt van laseracupunctuur.

Lees ook de artikelen:
– Laseracupunctuur voor gewichtsverlies
– Kinderen behandelen met laseracupunctuur
– Bang voor naalden
– Hoe dun is een acupunctuurnaald?
– Laser acupunctuur
– Werkt acupunctuur? Acupunctuur en (wetenschappelijk) bewijs

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over laseracupunctuur

Laseracupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.