• 13 APR 15
  • 0
  Astma en acupunctuur

  Astma en acupunctuur

  Astma en acupunctuur effectiviteit

  Het woord astma is afkomstig uit het Grieks en betekent: ‘gehijg’ of ‘ gepiep’. Maar liefst een half miljoen Nederlanders heeft last van astma.

  Mensen met astma hebben een chronische ontsteking van de longen en kunnen daardoor ademhalingsmoeilijkheden ervaren: piepende ademhaling, benauwdheid of kortademigheid, hoesten en vaak ook vermoeidheid door een zuurstoftekort. De longen zijn heel gevoelig en raken al gauw geïrriteerd.

  Tijdens een astma-aanval, raken de luchtwegen vernauwd waardoor het ademhalen moeizaam gaat. De vernauwing ontstaat doordat er stoffen in de longen terecht komen die prikkelen. Voorbeelden van prikkelende stoffen zijn:
  – Huisstofmijt
  – Haren en schilfers van dieren
  – Pollen en stuifmeel van bomen en planten
  – Rook
  – Koude lucht
  – Vocht of mist
  – Lucht van schoonmaakproducten

  In de Chinese geneeskunde is zuurstof een wezenlijke bron van levensenergie die je gedurende je je leven tot je neemt. Het onbelemmerd kunnen ademen is dan ook essentieel voor een goede gezondheid.

  Volgens de Chinese geneeskunde kunnen er verschillende soorten astma worden onderscheiden:
  – Astma die zich op jonge leeftijd al voordoet en vaak samengaat met eczeem,
  – Astma die zich op jonge leeftijd voordoet door veelvuldige verkoudheden en griep waardoor de longen worden aangetast,
  – Astma die zich op latere leeftijd ontwikkelt door verkoudheden, griep, en lifestyle: overwerk, heftige emoties en verkeerd eten.

  Astma en acupunctuur

  Acupunctuur is heel effectief bij de bestrijding van astma bij zowel volwassenen als kinderen. Het kan zorgen voor een sterkere longfunctie, betere afweer tegen prikkelende stoffen, ontspannen van de borstkas, een verminderde slijmproductie en minder stress. Hierdoor zal het aantal astma-aanvallen verminderen en daarnaast zullen de aanvallen minder intens zijn.

  Leave a reply →

Laatste nieuws