Astma en acupunctuur

Astma en acupunctuur Haarlem

Astma en acupunctuur effectiviteit

Het woord astma is afkomstig uit het Grieks en betekent: ‘gehijg’ of ‘ gepiep’. Maar liefst een half miljoen Nederlanders heeft last van astma.

Mensen met astma hebben een chronische ontsteking van de longen en kunnen daardoor ademhalingsmoeilijkheden ervaren: piepende ademhaling, benauwdheid of kortademigheid, hoesten en vaak ook vermoeidheid door een zuurstoftekort. De longen zijn heel gevoelig en raken al gauw geïrriteerd.

Tijdens een astma-aanval, raken de luchtwegen vernauwd waardoor het ademhalen moeizaam gaat. De vernauwing ontstaat doordat er stoffen in de longen terecht komen die prikkelen. Voorbeelden van prikkelende stoffen zijn:

In de Chinese geneeskunde is zuurstof een wezenlijke bron van levensenergie die je gedurende je je leven tot je neemt. Het onbelemmerd kunnen ademen is dan ook essentieel voor een goede gezondheid.

Volgens de Chinese geneeskunde kunnen er verschillende soorten astma worden onderscheiden:

  • Astma die zich op jonge leeftijd al voordoet en vaak samengaat met eczeem,
  • Astma die zich op jonge leeftijd voordoet door veelvuldige verkoudheden en griep waardoor de longen worden aangetast,
  • Astma die zich op latere leeftijd ontwikkelt door verkoudheden, griep, en lifestyle: overwerk, heftige emoties en verkeerd eten.

Astma en acupunctuur

Acupunctuur is heel effectief bij de bestrijding van astma bij zowel volwassenen als kinderen. Het kan zorgen voor een sterkere longfunctie, betere afweer tegen prikkelende stoffen, ontspannen van de borstkas, een verminderde slijmproductie en minder stress. Hierdoor zal het aantal astma-aanvallen verminderen en daarnaast zullen de aanvallen minder intens zijn.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over astma en acupunctuur

Wilt u meer weten over astma en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten