Premie voor je zorgverzekering 2023 is bekend!

Zorgverzekering acupunctuur Haarlem Zorgkosten

Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels de premies bekend gemaakt voor het jaar 2023. Heb jij al gekeken of je huidige zorgverzekering volstaat? 

Het is en wordt een duur jaar: de boodschappen zijn duurder, de energie is duurder, het tanken is duurder en helaas zijn de premies voor de zorgverzekeringen voor volgend jaar ook duurder…

Wil jij volgend jaar naar de acupuncturist (blijven) gaan? Dan is het handig om tijdig je huidige zorgverzekering goed onder de loep te nemen en vergelijkingen te doen met andere zorgverzekeraars. Je kant tot uiterlijk 31 december 2022 je huidige zorgverzekering opzeggen.

Eerst een aantal feiten over de acupunctuur vergoedingen door zorgverzekeraars:

  • Acupunctuur wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering
  • Acupunctuur wordt wel vergoed vanuit de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’ van de aanvullende zorgverzekering
  • Kijk goed naar het bedrag dat je vergoed krijgt per behandeling, vergeet daarbij niet de maximale vergoeding per jaar
  • Controleer of jouw zorgverzekeraar de beroepsvereniging van de acupuncturist erkent
  • Voor acupunctuur heb je geen verwijsbrief van de huisarts nodig
  • Acupunctuur valt niet onder het eigen risico

Als je het te duur vindt om een aanvullende verzekering af te sluiten of je weet niet of je überhaupt acupunctuur wil uitproberen volgend jaar, dan kun je eventueel ook ervoor kiezen om geen aanvullende verzekering te nemen voor acupunctuur. Eventuele kosten voor acupunctuur behandelingen kun je dan rechtstreeks zelf betalen. In sommige gevallen kan dat zelfs voordeliger zijn dan het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering. Of dat zo is hangt onder meer af van het aantal behandelingen dat je wil, de prijs van de behandelingen en de kosten van een aanvullende zorgverzekering.

Ons advies: Investeer in je welzijn en bezuinig zo min mogelijk op kosten die te maken hebben met je gezondheid. Acupuncturisten behandelen veel mensen met uiteenlopende klachten. Dat zijn vaak klachten waar in het reguliere medische circuit onvoldoende aandacht voor is of waarvoor geen passende oplossingen zijn. Veel mensen hebben baat bij acupunctuur.

Aangezien het leven momenteel al duur genoeg is, hebben wij besloten onze om tarieven voor 2023 niet te verhogen.

Yuk Chi Acupunctuur is aangesloten bij beroepsverenging NVA, dat is de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of een afspraak wil maken.

Lees ook:

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten