Acupunctuur en IVF / ICSI: verhoog uw kans op bevruchting

Acupunctuur en IVF zwanger worden

Acupunctuur en IVF / ICSI

Acupunctuur en IVF  / ICSIAcupunctuur verhoogt kans op zwangerschap door IVF-traject, zelfs na meerdere onsuccesvolle IVF-behandelingen. In 2002 bleek al uit onderzoek dat acupunctuur de kans op een succesvolle bevruchting door IVF en ICSI verhoogt.

160 vrouwen met embryo’s van goede kwaliteit namen deel aan dit onderzoek en werden onderverdeeld in een acupunctuurgroep (aanvullende acupunctuurbehandelingen) en een controlegroep (geen ondersteuning met acupunctuur). De 80 vrouwen in de acupunctuurgroep kregen een acupunctuurbehandeling 25 minuten voorafgaand- en 25 minuten na de embryotransfer (ET).

42,5% van de vrouwen uit de acupunctuurgroep was 6 weken na de ET klinisch zwanger; in de controlegroep was dit slechts 26,3% van de vrouwen. In dit onderzoek was een klinische zwangerschap een zwangerschap waarbij een vruchtzak aanwezig is tijdens de echo 6 weken na de embryotransfer.

Acupunctuur en IVF gaan goed samen en verhoogt de kans op zwangerschap

Uit recent onderzoek blijkt nu tevens dat acupunctuur en moxa de kans op zwangerschap kunnen verhogen bij vrouwen die reeds meerdere onsuccesvolle IVF-behandelingen achter de rug hebben.

84 onvruchtbare vrouwen die reeds twee of meerdere IVF-behandelingen hadden ondergaan, namen deel aan dit onderzoek. Voorwaarde voor deelname was dat er geen sprake was van afwijkingen van de baarmoeder en dat er minimaal 2 geschikte embryo’s teruggeplaatst konden worden.

De vrouwen werden willekeurig onderverdeeld in 3 groepen:

  1. Controlegroep: deze vrouwen kregen geen aanvullende behandeling.
  2. Nepacupunctuurgroep: vrouwen in deze groep kregen een ‘behandeling’ waarbij acupunctuurnaalden oppervlakkig geplaatst werden op plekken waar zich geen acupunctuurpunten bevinden.
  3. Acupunctuurgroep: deze vrouwen werden behandeld met acupunctuur en moxa.

Resultaat acupunctuur en IVF / ICSI

Vier of vijf weken na de embryotransfer waren 10 van de 28 vrouwen (35,7%) in de acupunctuurgroep klinisch zwanger. Slechts 7,1% van de vrouwen in de controlegroep en 10,7% in de nepacupunctuurgroep waren klinisch zwanger.

Conclusie

Uit dit onderzoek blijkt dat acupunctuur- en moxabehandelingen de kans op een zwangerschap kunnen verhogen bij vrouwen die een IVF-traject ondergaan na meerdere onsuccesvolle IVF-pogingen. Verder onderzoek is nodig om de resultaten van dit onderzoek definitief te bevestigen.

Bron: acupunctuurgids.nl

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en IVF / ICSI

Wilt u zwanger worden en meer weten over acupunctuur en IVF? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB zorgverlenerscode en de behandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Yuk Chi de Jong – Kan is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 16.30
dinsdag 08.30 – 16.30
woensdag 08.30 – 16.30
donderdag 08.30 – 12.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten