• 08 FEB 19
  • 0
  Meghan Markle zwanger en acupunctuur

  Meghan Markle zwanger en acupunctuur

  Meghan Markle en acupunctuur

  Meghan Markle is in verwachting van haar eerste kindje. De Hertogin van Sussex en Prins Harry verwachten hun kindje in april 2019. Onlangs werd bekend dat Meghan Markle druk bezig is met het voorbereiden op de komst van haar kindje, en daarbij maakt zij gebruik van acupunctuur!

  Wat kan acupunctuur betekenen voor zwangere dames? Acupunctuur kan je helpen bij o.a. de volgende problemen tijdens zwangerschap:
  – Zwangerschapsmisselijkheid
  – Pijnklachten (in bijv. je rug of bekken)
  – Vocht vasthouden
  – Slaapproblemen
  – Vermoeidheid
  – Stuitligging
  – Voorbereiden op de bevalling
  – Onrust / stress
  – etc.

  Ook kan de acupuncturist je acupunctuurpunten adviseren die je partner kan masseren om wat pijnverlichting te geven tijdens de bevalling.

  Zwangerschap en acupunctuur

  Tijdens een zwangerschap zijn de reguliere opties voor medicatie en behandelingen voor gezondheidsklachten veel beperkter. Acupunctuur is dan een hele veilige en non-invasieve manier om jouw klachten aan te pakken.

  Hier in Nederland krijg je tijdens de zwangerschapsperiode regelmatig controles bij de verloskundige / gynaecoloog, bloedonderzoeken, testen en echo’s. Je wordt in deze fase goed in de gaten gehouden en begeleid.
  Een heel groot verschil met Azie is dat hier in het Westen veel minder aandacht wordt besteed aan de moeder na afloop van de bevalling. Er is weliswaar kraamhulp en er komt een verloskundige langs in de week na de bevalling, maar in wezen word je daarna los gelaten en moet je het verder helemaal zelf doen.

  In Azie is de periode na de bevalling net zo belangrijk als de hele zwangerschapsperiode. Met name de pas bevallen moeder moet worden beschermd en geholpen worden zodat zij lichamelijk en emotioneel goed kan herstellen van de hele zwangerschap en bevalling. Dit gebeurt in Azie vooral door familieleden die de moeder volledig opvangen en thuis in alle opzichten ondersteunen gedurende een hele maand na de bevalling. Ook worden er Chinese kruiden en acupunctuur ingezet.

  Hier in Nederland werkt het over het algemeen niet zo dat familie een maand lang bij je blijft om alles uit je handen te nemen (dat willen de meesten ook niet!). In dat geval kun je acupunctuur inzetten om sneller te herstellen en weer op krachten te komen. Als je niet goed herstelt van een zwangerschap en bevallig, kan het zijn dat je klachten ontwikkelt. In de praktijk komen wij dat bij Yuk Chi Acupunctuur heel regelmatig tegen, denk aan bijvoorbeeld: menstruatie problemen, vermoeidheid, rug-/bekkenpijn.

  Hoe dan ook: zorg goed voor jezelf, zowel tijdens als na de zwangerschap en geniet lekker van je pasgeboren kindje.

  Veel gelezen artikelen:
  Acupunctuur bij zwangerschap
  – Stress en acupunctuur
  – Acupunctuur en afvallen
  – Stoppen met roken met acupunctuur
  – Oorsuizen en acupunctuur
  – Vruchtbaarheid en acupunctuur
  – Acupunctuur en migraine
  – Acupunctuur en hoofdpijn
  – Acupunctuur en hielspoor
  – Ziekte van Alzheimer en acupunctuur

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Vragen over zwangerschap en acupunctuur

  Wilt u meer weten over zwangerschap en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws