Zwangerschap Meghan Markle en acupunctuur

Meghan Markle en acupunctuur

Meghan Markle en acupunctuur

Meghan Markle en acupunctuur | Meghan Markle is in verwachting van haar eerste kindje. De Hertogin van Sussex en Prins Harry verwachten hun kindje in april 2019. Onlangs werd bekend dat Meghan Markle druk bezig is met het voorbereiden op de komst van haar kindje, en daarbij maakt zij gebruik van acupunctuur!

Wat kan acupunctuur betekenen voor zwangere dames? Acupunctuur kan je helpen bij o.a. de volgende problemen tijdens zwangerschap:
Zwangerschapsmisselijkheid
Pijnklachten (in bijv. je rug of bekken)
Vocht vasthouden
Slaapproblemen
Vermoeidheid
Stuitligging
– Voorbereiden op de bevalling
Onrust / stress
– etc.

Ook kan de acupuncturist je acupunctuurpunten adviseren die je partner kan masseren om wat pijnverlichting te geven tijdens de bevalling.

Zwangerschap en acupunctuur

Tijdens een zwangerschap zijn de reguliere opties voor medicatie en behandelingen voor gezondheidsklachten veel beperkter. Acupunctuur is dan een hele veilige en non-invasieve manier om jouw klachten aan te pakken.

Hier in Nederland krijg je tijdens de zwangerschapsperiode regelmatig controles bij de verloskundige / gynaecoloog, bloedonderzoeken, testen en echo’s. Je wordt in deze fase goed in de gaten gehouden en begeleid.
Een heel groot verschil met Azie is dat hier in het Westen veel minder aandacht wordt besteed aan de moeder na afloop van de bevalling. Er is weliswaar kraamhulp en er komt een verloskundige langs in de week na de bevalling, maar in wezen word je daarna los gelaten en moet je het verder helemaal zelf doen.

In Azie is de periode na de bevalling net zo belangrijk als de hele zwangerschapsperiode. Met name de pas bevallen moeder moet worden beschermd en geholpen worden zodat zij lichamelijk en emotioneel goed kan herstellen van de hele zwangerschap en bevalling. Dit gebeurt in Azie vooral door familieleden die de moeder volledig opvangen en thuis in alle opzichten ondersteunen gedurende een hele maand na de bevalling. Ook worden er Chinese kruiden en acupunctuur ingezet.

Hier in Nederland werkt het over het algemeen niet zo dat familie een maand lang bij je blijft om alles uit je handen te nemen (dat willen de meesten ook niet!). In dat geval kun je acupunctuur inzetten om sneller te herstellen en weer op krachten te komen. Als je niet goed herstelt van een zwangerschap en bevallig, kan het zijn dat je klachten ontwikkelt. In de praktijk komen wij dat bij Yuk Chi Acupunctuur heel regelmatig tegen, denk aan bijvoorbeeld: menstruatie problemen, vermoeidheid, rug-/bekkenpijn.

Hoe dan ook: zorg goed voor jezelf, zowel tijdens als na de zwangerschap en geniet lekker van je pasgeboren kindje.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten