Burnout en acupunctuur

Burnout en acupunctuur Burn-out

Burnout en acupunctuur – herkennen en behandelen

Burnout en acupunctuur en gaan goed samen. Therapie bij burnout is in de eerste instantie gericht op het tot rust komen na een stressvolle periode. Acupunctuur kan je hierbij goed helpen.

Als je tot rust bent gekomen kan je weer beginnen met het opbouwen van je energie en lichamelijke kracht. Doordat je na de acupunctuur behandeling weer meer in je lichaam komt, krijg je ook meer vertrouwen in je lichaam en in jezelf. Dit proces kan enkele maanden duren en het is goed deze tijd voor jezelf ook te nemen.

Waarom acupunctuur?

Na een burnout werkt je lichaam niet meer zoals je gewend bent. Je lichaam voelt als het ware vreemd aan en ben je het contact met je lichaam verloren. Acupunctuur helpt je weer te kunnen ontspannen. Door het zetten van naalden krijgt het lichaam het signaal om spanning los te laten. Het heft spanningsblokkades in rug, schouders, buik en hoofd op. Daarnaast versterkt acupunctuur je lichaamsbewustzijn. Je leert weer het signaal te herkennen dat je moet rusten, wat je normaal gesproken zou negeren. Als er sprake is van een gevoel van depersonalisatie helpt acupunctuur je om dichterbij jezelf te komen.

Je lichaam heeft een eigen wijsheid. Door je lichaam weer te gaan voelen kun je beter beslissen wat bij jou past en wat niet. Ons gevoel leert ons wat we belangrijk vinden, wat we willen en waar onze grens ligt. Wanneer we alleen beslissingen nemen vanuit ons verstand, onze ratio, nemen we vaak niet meer waar of we over onze grenzen heengaan en onze passie nog wel volgen. Door je lichaamsbewustzijn te versterken en je van je gevoelens bewust te zijn kom je dichter bij je kern, dat wat voor jou belangrijk is.

Herstellen van zelfvertrouwen bij burnout

Het belangrijkste bij een burnout therapie is het opbouwen van je energie en het herstellen van het vertrouwen in je eigen lichaam en kunnen. Om het vertrouwen te herstellen helpt het om jezelf te leren accepteren zoals je bent. Jouw verhaal is daarbij belangrijk. Je hebt unieke gedachten en gevoelens die elkaar beïnvloeden: wat je denkt heeft effect op hoe je je voelt en andersom. Als je jezelf accepteert om wie je bent, ga je minder leven naar verwachtingen van je omgeving of die van jezelf. Je leert je realiseren waar je kracht ligt en waar je invloed op hebt. De vraag ‘waarom lukt het me niet?’ wordt minder belangrijk.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een burnout en acupunctuur

Wilt u meer weten over een burnout en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten