Stoppen met roken, wat is jouw motivatie?

Willen stoppen met roken

Mensen die willen stoppen met roken. Ik zie ze regelmatig in mijn acupunctuur praktijk op de grens van Haarlem in Santpoort-Noord.

Het nieuwe jaar is gestart en een heleboel mensen hebben goede voornemens. Minder alcohol drinken, gezonder eten, afvallen, meer bewegen, en ook: willen stoppen met roken.

Ook al kun je bijna nergens binnen nog roken en kost een pakje sigaretten nu rond de 10 euro: jawel, rokers bestaan nog.

Uit data van de GGD en het RIVM blijkt dat jongeren tijdens de Corona crisis meer zijn gaan roken. Het zijn echter niet deze “nieuwe” rokers die bij mij komen om te stoppen met roken. Het zijn juist de verstokte rokers die zich melden voor hulp bij stoppen met roken.

Deze verstokte rokers hebben vaak zelf al meerdere pogingen gedaan om te stoppen met roken. Daarbij hebben ze meestal al hulp gehad van nicotinepleisters, hulpprogramma’s en soms zelfs medicatie van de huisarts. De meeste mensen die ik zie in mijn acupunctuur praktijk zijn rokers die het moeilijk vinden om het niet-roken op langere termijn vol te houden. Na enkele maanden te zijn gestopt trappen ze in de valkuil dat ze denken dat 1 sigaretje tijdens tijdens de borrel of op het terras wel zou moeten kunnen. Dat ene sigaretje is helaas vaak het begin van een hernieuwde rookverslaving.

Peter was een verstokte roker, hij rookte al bijna 20 jaar elke dag een half pakje per dag. Hij was nu voor het eerst vader geworden en wilde stoppen met roken, voor zichzelf maar ook voor zijn vrouw en pasgeboren kindje.
Ik zeg altijd tegen patiënten die willen stoppen met roken dat ze heel er gemotiveerd moeten zijn en er mentaal klaar voor moeten zijn om te stoppen. Alleen dan zal ik iemand met acupunctuur begeleiden bij het stoppen met roken. Hier geldt wat mij betreft: een goed begin is het halve werk. Mijn ervaring is namelijk dat als iemand er niet helemaal klaar voor is, de kans op slagen heel erg klein is.

Peter was heel gemotiveerd om te stoppen. Na een aantal sessies had hij geen behoefte meer aan een sigaret. Hij komt zo nu en dan nog steeds bij mij voor een acupunctuur behandeling om een terugval voorkomen. Hij is inmiddels ruim een jaar gestopt met roken.

Zijn zoon groeit nu op in een rookvrij huis en zijn vrouw is ontzettend trots op hem. Goed gedaan, Peter!

Heb jij een onderwerp waar je graag iets over wil lezen in mijn blog, jouw ideeën zijn altijd welkom! Je kan me dan mailen.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten