Haarlem bezienswaardigheden

Haarlem bezienswaardigheden

Haarlem bezienswaardigheden – 10 bezichtigingen in Haarlem

Haarlem is een geweldige stad om te verblijven. Het heeft een compacte binnenstad met mooie bezienswaardigheden en vrijwel alles is te doen op loofafstand. Er hangt een ontspannen en gezellige sfeer en staan veel prachtige monumentale gebouwen.

Haarlem bezienswaardigheden top 10:

  1. Frans Hals Museum
  2. Teyler Museum
  3. Adriaanmolen en molen De Eenhoorn
  4. De Koepelgevangenis
  5. De Waag
  6. Haarlemmerhout Stadspark
  7. Amsterdamse Poort
  8. De winkelstraten in de binnenstad
  9. Grote Markt in het centrum
  10. Sint Bavo Kerk

Haarlem is gelegen aan de rivier Het Spaarne. Een tocht met een rondvaartboot biedt een schitterend uitzicht op het aangezicht van Haarlem.

Haarlem Corsoweek

Elk jaar in april staat Haarlem een week lang in het teken van bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Tijdens de corsoweek van de Bollenstreek paraderen maar liefst twintig praalwagens door Haarlem en omstreken. De route begint in Noordwijk bij de Vuurtoren, waarna het zijn weg vervolgt naar het centrum van Haarlem. Een festijn om niet te missen, zeker niet als je liefhebben ben van praalwagens en bloemen.

Haarlem staat bekend ook om de vele Hofjes die verspreid over de stad te vinden zijn. In totaal zijn er ongeveer 21 hofjes, waarvan de meeste toegankelijk zijn voor het publiek en je die gratis kunt bezoeken. Er waren oorspronkelijk drie soorten hofjes: kerkelijke hofjes, stichtingshofjes en gildehofjes. De stichtingshofjes zie je nu het meeste terug in Haarlem, deze werden rond de 18e eeuw gemaakt. Hiermee zou de familienaam van rijke burgers moeten voortbestaan. De hofjestuinen zijn nu kleine groene oases in het midden van de stad. Neem zelf een kijkje bij de versierde tuinen en ontdek de oude en nieuwe hofjes.

Wil je een keer wat heel anders proberen in Haarlem? Boek dan een behandeling bij Yuk Chi Acupunctuur in Haarlem. Dat is een moderne en professionele acupunctuurpraktijk. Daar krijgt je gezondheid alle aandacht en kun je uiteenlopende klachten (lichamelijk en/of emotioneel) laten aanpakken.

Lees ook:

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten